Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Knulla mina bröst Göteborg

2013-08-22 av ozelot

752903Det är alltid spännande att se statistik på vad folk googlar på. Via Google trends kan man lätt få fram statistik på de mest populära sökorden just nu, bryta ner dessa i olika kategorier och länder, vilket är ett tacksamt inslag för hårt prövade redaktörer när det faktiskt inte händer något särskilt. Här har t.ex Feber fyllt ut tablåerna på vad vi googlade på under sommaren så då behöver ju inte jag göra det.

Om vi däremot väljer specifikationen senaste 30 dagarna och ämneskategoriseringen Arts & Entertainment (som väl får sägas vara Göteborg nonstops huvudämnen) får vi följande resultat:

Icke särskilt förvånande ligger Way Out West högt i rankingen men har fått se sig passerad av Malmöfestivalen som de facto pågår just nu. Inget att orda om kanske.
”Känn ingen sorg” halkar in med en Håkan som pålitligt glidmedel medan några andra söktermer får mig själv att googla för att veta vad det är, och puffar således upp dem ytterligare ett snäpp.
Väljer jag däremot kategorin Food & Drinks får jag däremot veta att svartvinbärssaft, västerbottenpaj, kantareller och äppelkaka är the shit just nu.
Skördetider således och västerbottenpaj har man ju alltid på kräftskivan då det alltid finns nån tråkmåns som ”inte gillar skaldjur”.

Men hur ser det ut på Göteborg nonstop då? Och hur hamnar folk egentligen här?
Jag gör mig inga illusioner utan vet att uppåt 80% kommer rakt från länkningar på Facebook, men tro det ej finns faktiskt fortfarande folk som inte riktigt förstår vitsen med det – ”vill jag veta vad grannen gör just nu går jag över och knackar på” – utan går in direkt på startsidan för att helt enkelt se vad de missar idag.

Eller så googlar de och hamnar här. Det kan vara rätt dråplig läsning vill jag lova.
Sommarens stora googlesuccé på Göteborg nonstop har onekligen varit öppningen av Grillrestaurangen Barabicu som har täcks av två notiser. Ganska beskedliga sådana men de hamnar fortfarande ovanför GP i googlerankingen.
Olika kombinationer av Barabicu (barabicu, barabicu Göteborg, grillrestaurang rosenlund etc) ligger således i ensamt majestät på bland de vanligaste ingångs-sökningarna följt lite otippat av ”reine feldt” – den tragiska historien om IFK Göteborgs lagkapten på sjuttiotalet som sedermera dog i Aids.
Han är extra aktuell just nu med bok om hans livsöde vilket förklarar trenden.

Andra populära söktermer är inte helt otippat övriga etablissemang i staden, som t.ex ”the docks”, ”quiz göteborg” och ”port du soleil” – där jag lite skadeglatt fnissar att de hamnar mitt i värsta brutalsågningen (”ett glorifierat Aya Napa som känns lika kul som Berså en tisdag”).

Mer smickrande i alla fall för mig är att Ozelot är en ganska vanlig sökterm – i kombination med Göteborg nonstop då – skall förtydligas för att undvika sammanblandning med det vilda kattdjuret.
Eller Volkswagen bildelar – en kombination som jag använde en gång i en bloggtext om övningskörning?
Beundrare av Hells Angels hamnar gärna på den här länken men jag tror inte att jag bidrog till mytbildningen i någon större utsträckning.

Fullt lika smickrande kanske det inte är att ”sexbrev” och ”knulla Göteborg” tycks vara fullt legitima skäl för att hitta hit lika lite som att folk i dessa kroppsfixerade tidevarv tycker att de har så små bröst att de måste googla på dem (”mina bröst), varpå de får tjuvkika ner lite i Jojomens urringning vilket ju är en bonus i och för sig.

Sedan har jag hittat en till trendsspaning som Google missade – allt som på minsta sätt kan tänkas innehålla något slags snusk får minst hundra besökare inom en minut – kolla bara den för ämnesvalet ytterst passande titeln.
Ni gick på den lätte. Igen.

Och apropå bilden: det var helt enkelt en av de första bilderna jag fick upp när jag bildgooglade ”knulla Göteborg”. Passande nog från en blogg på finest.se

Bildbeviset

Bildbeviset

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-07-09

Det var ett tag sedan SKRONK släppte sin skiva LIVSTID. Skivbolagsdirektören, konstnären, musikern mm DAN FRÖBERG var på plats på Crippas för att sälja SKRONKS skivor. Det är Margita Persson som målat omslaget. Ingen text på framsidan av konvolutet, Fröberg anser att det är snyggare utan. Jag sitter med Primadonnan…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-07-11

Jim Morrison, Dylan, Öijer & Adonis är större poeter än va jag är Men jag är jäkligt bra det är jag. Att acceptera droger & pedofili är inte liberalt utan omoraliskt common sense brukar leda en rätt Carl Maria von Weber Det regnar tussilago vid glömda garageportar som präntats av…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-07-11

OM DU FÅR OVÄNTADE GÄSTER Ett halv kilo fläskfärs släng den i en glasform rund eller avlång, ej stor platta ut den ta salt och svartpeppar över alltihopa vänd över den ena halvan över den andra och platta till så den täcker hela formen hacka två stora klyftor vitlök, tycker…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...