Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Knulla mina bröst Göteborg

2013-08-22 av ozelot

752903Det är alltid spännande att se statistik på vad folk googlar på. Via Google trends kan man lätt få fram statistik på de mest populära sökorden just nu, bryta ner dessa i olika kategorier och länder, vilket är ett tacksamt inslag för hårt prövade redaktörer när det faktiskt inte händer något särskilt. Här har t.ex Feber fyllt ut tablåerna på vad vi googlade på under sommaren så då behöver ju inte jag göra det.

Om vi däremot väljer specifikationen senaste 30 dagarna och ämneskategoriseringen Arts & Entertainment (som väl får sägas vara Göteborg nonstops huvudämnen) får vi följande resultat:

Icke särskilt förvånande ligger Way Out West högt i rankingen men har fått se sig passerad av Malmöfestivalen som de facto pågår just nu. Inget att orda om kanske.
”Känn ingen sorg” halkar in med en Håkan som pålitligt glidmedel medan några andra söktermer får mig själv att googla för att veta vad det är, och puffar således upp dem ytterligare ett snäpp.
Väljer jag däremot kategorin Food & Drinks får jag däremot veta att svartvinbärssaft, västerbottenpaj, kantareller och äppelkaka är the shit just nu.
Skördetider således och västerbottenpaj har man ju alltid på kräftskivan då det alltid finns nån tråkmåns som ”inte gillar skaldjur”.

Men hur ser det ut på Göteborg nonstop då? Och hur hamnar folk egentligen här?
Jag gör mig inga illusioner utan vet att uppåt 80% kommer rakt från länkningar på Facebook, men tro det ej finns faktiskt fortfarande folk som inte riktigt förstår vitsen med det – ”vill jag veta vad grannen gör just nu går jag över och knackar på” – utan går in direkt på startsidan för att helt enkelt se vad de missar idag.

Eller så googlar de och hamnar här. Det kan vara rätt dråplig läsning vill jag lova.
Sommarens stora googlesuccé på Göteborg nonstop har onekligen varit öppningen av Grillrestaurangen Barabicu som har täcks av två notiser. Ganska beskedliga sådana men de hamnar fortfarande ovanför GP i googlerankingen.
Olika kombinationer av Barabicu (barabicu, barabicu Göteborg, grillrestaurang rosenlund etc) ligger således i ensamt majestät på bland de vanligaste ingångs-sökningarna följt lite otippat av ”reine feldt” – den tragiska historien om IFK Göteborgs lagkapten på sjuttiotalet som sedermera dog i Aids.
Han är extra aktuell just nu med bok om hans livsöde vilket förklarar trenden.

Andra populära söktermer är inte helt otippat övriga etablissemang i staden, som t.ex ”the docks”, ”quiz göteborg” och ”port du soleil” – där jag lite skadeglatt fnissar att de hamnar mitt i värsta brutalsågningen (”ett glorifierat Aya Napa som känns lika kul som Berså en tisdag”).

Mer smickrande i alla fall för mig är att Ozelot är en ganska vanlig sökterm – i kombination med Göteborg nonstop då – skall förtydligas för att undvika sammanblandning med det vilda kattdjuret.
Eller Volkswagen bildelar – en kombination som jag använde en gång i en bloggtext om övningskörning?
Beundrare av Hells Angels hamnar gärna på den här länken men jag tror inte att jag bidrog till mytbildningen i någon större utsträckning.

Fullt lika smickrande kanske det inte är att ”sexbrev” och ”knulla Göteborg” tycks vara fullt legitima skäl för att hitta hit lika lite som att folk i dessa kroppsfixerade tidevarv tycker att de har så små bröst att de måste googla på dem (”mina bröst), varpå de får tjuvkika ner lite i Jojomens urringning vilket ju är en bonus i och för sig.

Sedan har jag hittat en till trendsspaning som Google missade – allt som på minsta sätt kan tänkas innehålla något slags snusk får minst hundra besökare inom en minut – kolla bara den för ämnesvalet ytterst passande titeln.
Ni gick på den lätte. Igen.

Och apropå bilden: det var helt enkelt en av de första bilderna jag fick upp när jag bildgooglade ”knulla Göteborg”. Passande nog från en blogg på finest.se

Bildbeviset

Bildbeviset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-02-20

Det är lite svårt nu att hinna rapportera om GBGs nöjesliv. Har fullt upp med att bränna cd-skivor, svara på Primadonnans sms, spela in platta med poeten Stefan Falck, beställa SINGING BOWLS från Indien till min son, man blir behagligt hög av vibbarna, göra fullmåneritualer med sonen och assistenterna och…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-02-17

Är du tuppentupp monkfillio dusan bläs tonic? Alice Cooper – Billion Dollar Babys grön orm hämta livsbejakelsen i det enkla Råmandet från Odyssén är tempellik I´m a true rebel, people Franz Liszt var en pruttgubbe Raine Maria Rilke är högtravande skit Mozart är småborgerligt trams och James Joyce var en…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2018-10-03

Det finns en mening Någon lyfter din börda Allt är här Nära, men ändå så långt borta Som solens strålar över det gåtfulla Pompeijis ruiner   Andreas min svarte broder Gå stolt som du alltid gör   Jag har ett nytt namn på min älskling Ulligulli   Bengt-Ove Gabadin Den…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-02-15

Ta en kaffe kockolatte! En tsk neskaffe i en mugg Häll varmt vatten upp till halva muggen Värm en halv mugg kokosmjölk Har ni ingen liten visp går det bra att hälla i en varm flaska och SHAKE IT BABY Med eller utan sötningsmedel Sluttamp Häll fort den varma vispade…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2018-04-09

vi vann jag och uli lillhagen jämnad med marken ett liv i skräck ettliv utan hopp ett liv utan nåd ett liv i gemenskap med andralikadana så fusk tortyren jag skrattar rakt i ansiktet döden tarjaghellre än det för vi vann jag och uli vi vann

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...