Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Alone, jelaous and stoned

2013-08-25 av Wheeler

aloneDu är trött på att stå där. Trött i benen och trött i ryggen. Trött i huvudet. Du vill bara gå hem och sova. Du vet att det inte finns något som den här kvällen har att visa dig som du inte tidigare sett. Samma typ utav människor. Samma låtsasdans, samma gamla stinkande pissoar. Samma snygga tjejer som egentligen inte bryr sig. Samma klibbiga trägolv och samma äckliga fucking nattkäk hos korvgubben. Nä, den här kvällen har verkligen inget att ge dig, i alla fall ingenting som du inte tidigare haft och faktiskt valt bort.

Du väntar på att scenskynket skall dras undan. Du tar små klunkar på din öl och märker hur äckligt den smakar eftersom den är ljummen. Uppvärmd av värmen från dina händer. Du dricker ölen och du leker med det nästan tomma glaset. Du vet att de finns där. Att de förmodligen dansar och har kul bakom dig. Du har gått ut mot din vilja för att visa att du inte är knäckt, att du lever vidare. Men energin du utger visar bara för dig själv och för alla runt omkring att du valt fel beslut. Du är en aura av osäkerhet. Folk känner det, ryggar undan. Din vibration stör deras rotlösa nattliga existens.
Du lever det liv du har valt att leva men du njuter inte av det. Du kvävs. För stolt för att erkänna ditt misstag och för svag för att göra något åt det. Du tittar uppgivet på bandet som börjar spela. Det är bra men du blir inte berörd. En sångare som sjunger under luggen. En gitarrist som spelar med ryggen mot publiken. Rockmusik så osexig och så motvalls mot var rocken en gång betydde så att du nästan blir provocerad. Provocerad va? Rockens ursprungliga tanke. Ironiskt nog provocerad av fel orsaker.

Du vandrar samma gata hem som alltid. Det är precis så mörkt som det alltid är. Du funderar om du är fast i en loop, om detta händer eller om det redan har hänt. Kanske är det en vision av vad som ska komma? Du är hemma nu. Äter dina äckliga hotdogs och tittar på kvinnofängelset. Du kan inte låta bli att tänka på hur lyckliga de är nu. Hemma i hennes säng. Det sista du ser innan du somnar på soffan är hur solen håller på att gå upp. Du vet att du kommer göra om allt imorgon igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-01-17

Glajdar in på Brötz onsdag kväll när Henrik Wartel & My Hellgren redan är igång med sin första duospelning nånsin. Hellgren i silver, sval och het som Grace Kelly. Hellgren smattrar och gnisslar försiktigt på cellon. Wartel håller tillbaka sin ryska passion med en fokuserad min och brillorna avspänt vilande…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-01-20

Träden smeks av vackra ögon som har sett glittret av tusen, små ljus vinka i natten & rosorna vid din barm vissnade just när helikoptrarna började att frysa vid noll punkten Marcel Tuores: Collage Stefan Falck: Poesi

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2018-10-03

Det finns en mening Någon lyfter din börda Allt är här Nära, men ändå så långt borta Som solens strålar över det gåtfulla Pompeijis ruiner   Andreas min svarte broder Gå stolt som du alltid gör   Jag har ett nytt namn på min älskling Ulligulli   Bengt-Ove Gabadin Den…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-01-17

Primadonnan vill sälja sin bandoneon som är värderat till 75000 kronor av en värderingsman i London för tio år sedan på Park Aveny Hotel. Instrumentet är från 1924, tillverkad i Argentina, levererad till köpare i Berlin. Primadonnans pappa köpte denna bandoneon i Berlin samma år 1924. Instrumentet är pärlbesatt av…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2018-04-09

vi vann jag och uli lillhagen jämnad med marken ett liv i skräck ettliv utan hopp ett liv utan nåd ett liv i gemenskap med andralikadana så fusk tortyren jag skrattar rakt i ansiktet döden tarjaghellre än det för vi vann jag och uli vi vann

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...