Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Alone, jelaous and stoned

2013-08-25 av Wheeler

aloneDu är trött på att stå där. Trött i benen och trött i ryggen. Trött i huvudet. Du vill bara gå hem och sova. Du vet att det inte finns något som den här kvällen har att visa dig som du inte tidigare sett. Samma typ utav människor. Samma låtsasdans, samma gamla stinkande pissoar. Samma snygga tjejer som egentligen inte bryr sig. Samma klibbiga trägolv och samma äckliga fucking nattkäk hos korvgubben. Nä, den här kvällen har verkligen inget att ge dig, i alla fall ingenting som du inte tidigare haft och faktiskt valt bort.

Du väntar på att scenskynket skall dras undan. Du tar små klunkar på din öl och märker hur äckligt den smakar eftersom den är ljummen. Uppvärmd av värmen från dina händer. Du dricker ölen och du leker med det nästan tomma glaset. Du vet att de finns där. Att de förmodligen dansar och har kul bakom dig. Du har gått ut mot din vilja för att visa att du inte är knäckt, att du lever vidare. Men energin du utger visar bara för dig själv och för alla runt omkring att du valt fel beslut. Du är en aura av osäkerhet. Folk känner det, ryggar undan. Din vibration stör deras rotlösa nattliga existens.
Du lever det liv du har valt att leva men du njuter inte av det. Du kvävs. För stolt för att erkänna ditt misstag och för svag för att göra något åt det. Du tittar uppgivet på bandet som börjar spela. Det är bra men du blir inte berörd. En sångare som sjunger under luggen. En gitarrist som spelar med ryggen mot publiken. Rockmusik så osexig och så motvalls mot var rocken en gång betydde så att du nästan blir provocerad. Provocerad va? Rockens ursprungliga tanke. Ironiskt nog provocerad av fel orsaker.

Du vandrar samma gata hem som alltid. Det är precis så mörkt som det alltid är. Du funderar om du är fast i en loop, om detta händer eller om det redan har hänt. Kanske är det en vision av vad som ska komma? Du är hemma nu. Äter dina äckliga hotdogs och tittar på kvinnofängelset. Du kan inte låta bli att tänka på hur lyckliga de är nu. Hemma i hennes säng. Det sista du ser innan du somnar på soffan är hur solen håller på att gå upp. Du vet att du kommer göra om allt imorgon igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-05-20

Äntligen måndag. Får man ta de lugnt i sängen nåra timmar innan Primadonnan kommer för lite rep i mitt sovrum inför lördagens GBG NONSTOP MATINEGALA 2019. Fick just mejl från Kalle Sändareklubben GRIS & SKRIDSKOFÖRENINGEN att de dyker upp. Det känns väldigt glädjande. Ångestsyndromsällskapet har ej svarat än på inbjudan,…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-05-20

Tack Bengt för ditt stöd Sjukhusprästen på 607:an Världsanden Ljuset faller stilla mitt bland stenarna i trädgården den vackra Kan inte Sverige bli det första landet som nedrustar i en världsomspännande dominoeffekt med världsfred som mål? Take a look around – Kärleken har redan segrat Marcel Tuores: Collage Stefan Falck:…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-05-17

I lördags åkte jag hem till BABZAN, teater-apa sen 20 år tillbaka som hållit på med egna produktioner i många år. Hon hade AW hemma hos sig själv med sig själv och gäster. Alla fick betala 110 kr. Hon hade stått och fixat en matbuffé halva natten och var väl…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...