Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Alone, jelaous and stoned

2013-08-25 av Wheeler

aloneDu är trött på att stå där. Trött i benen och trött i ryggen. Trött i huvudet. Du vill bara gå hem och sova. Du vet att det inte finns något som den här kvällen har att visa dig som du inte tidigare sett. Samma typ utav människor. Samma låtsasdans, samma gamla stinkande pissoar. Samma snygga tjejer som egentligen inte bryr sig. Samma klibbiga trägolv och samma äckliga fucking nattkäk hos korvgubben. Nä, den här kvällen har verkligen inget att ge dig, i alla fall ingenting som du inte tidigare haft och faktiskt valt bort.

Du väntar på att scenskynket skall dras undan. Du tar små klunkar på din öl och märker hur äckligt den smakar eftersom den är ljummen. Uppvärmd av värmen från dina händer. Du dricker ölen och du leker med det nästan tomma glaset. Du vet att de finns där. Att de förmodligen dansar och har kul bakom dig. Du har gått ut mot din vilja för att visa att du inte är knäckt, att du lever vidare. Men energin du utger visar bara för dig själv och för alla runt omkring att du valt fel beslut. Du är en aura av osäkerhet. Folk känner det, ryggar undan. Din vibration stör deras rotlösa nattliga existens.
Du lever det liv du har valt att leva men du njuter inte av det. Du kvävs. För stolt för att erkänna ditt misstag och för svag för att göra något åt det. Du tittar uppgivet på bandet som börjar spela. Det är bra men du blir inte berörd. En sångare som sjunger under luggen. En gitarrist som spelar med ryggen mot publiken. Rockmusik så osexig och så motvalls mot var rocken en gång betydde så att du nästan blir provocerad. Provocerad va? Rockens ursprungliga tanke. Ironiskt nog provocerad av fel orsaker.

Du vandrar samma gata hem som alltid. Det är precis så mörkt som det alltid är. Du funderar om du är fast i en loop, om detta händer eller om det redan har hänt. Kanske är det en vision av vad som ska komma? Du är hemma nu. Äter dina äckliga hotdogs och tittar på kvinnofängelset. Du kan inte låta bli att tänka på hur lyckliga de är nu. Hemma i hennes säng. Det sista du ser innan du somnar på soffan är hur solen håller på att gå upp. Du vet att du kommer göra om allt imorgon igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-03-14

  Primadonnan & jag har olika smak när det gäller sång. Primadonnan älskar skrikiga sångfåglar som är duktiga på att göra piruetter med rösten och hon älskar Melodifestivalen & Molly Sandén. Hon hyllar deras teknik, hur många oktaver de behärskar osv. Sånt som är helt ointressant för mig.   Jag…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-03-16

Jag är igenom till ljuset och det är underbart Jag vill leva i världsfrånvändhet och aldrig låta den lilla klippan komma bort från havet Kommer världsordningen skrivas om när vi ser ljuset från öst till väst? Den är nog den perfekta popplattan SOUP DRAGONS första Bruckner är en underskattad symfoniker…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2018-10-03

Det finns en mening Någon lyfter din börda Allt är här Nära, men ändå så långt borta Som solens strålar över det gåtfulla Pompeijis ruiner   Andreas min svarte broder Gå stolt som du alltid gör   Jag har ett nytt namn på min älskling Ulligulli   Bengt-Ove Gabadin Den…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-03-18

  Jag tog och torrborstade mig med en liten svamp över hela kroppen och ansiktet. Sen så tvålar man in sig och duschar. Då har man duscholja från Yves Rocher eller Apoteket som är gjord på växter. Jag går ur duschen och torkar mig. När jag är torr smörjer jag…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...