Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Blommor och bin

2013-09-09 av Wheeler

simJag försöker hålla ögonen öppna så länge som det går men till slut svider det så mycket att jag reflexmässigt andas in. Jag reser mig och hostar ut allt vatten. Världen är fortfarande suddig framför mina ögon.
Haha jag vann!!
Björn sträcker triumferande upp sina armar mot simhallens blåa tak.
Äh sluta då, jag hade vunnit om jag inte fått en kallsup.
Jag gör mitt bästa för att ljuga men det känns som om Björn inte tror mig.
Kom vi går upp.
Björn rycker hastigt åt sig sin handduk och börjar springa mot omklädningsrummet.

Jag hoppar genast upp och följer efter så fort jag kan. Den kalla luften kyler mina badbyxor och varje gång det kalla tyget nuddar pungen ryser jag till. Det känns verkligen som om byxorna är gjorda av is.

Så fort duschens varma vatten träffar mig kan jag slappna av igen. Jag sträcker på mig och vänder ansiktet uppåt och fyller munnen med vatten som jag sedan spottar ut. Jag skulle kunna stå här i timmar.

Va duktiga ni var att simma pojkar!
Jag vänder mig snabbt om. Bakom mig står en naken gubbe och tittar fånigt. Det är något konstigt med hur han ler. Som om han visste något han aldrig skulle berätta. Som om han bar på en hemlighet. Något känns fel.
Jag har nog aldrig sett så små pojkar simma så bra! Hur gamla är ni killar egentligen?
Jag vänder mig om och tar min duschtvål, jag spanar mot min handduk. Den ligger alldeles bredvid gubben. Jag vågar inte riktigt röra mig.
Vi är tolv år.
Det är Björn som svarar från båset bredvid.

Tolv alltså? Då går ni i hum… femte klass eller något?
– Ja det gör vi.

Björn svarar igen. Björns lugna röst irriterar mig. Känner han inte att något känns fel?
I mitt huvud ser jag hur jag går fram och tar handduken och springer ut till omklädningsrummet. Kan inte ta mer än fem sekunder. Men då blir ju Björn kvar ensam med gubben. Jag hinner inte tänka mer innan gubben fortsätter.
Femte klass alltså. Det är väl då man lär sig om blommor och bin eller hur? Har n fått lära er hur barn blir till? Har er fröken berättat om det.
Gubben liksom torkar sig om munnen. Det isar i magen. All kyla som tidigare fanns i badbyxorna har liksom vandrat in i magen. Med all kyla i magen känner jag plötsligt för att gråta. Men jag vågar inte. Tänk om äckelgubben skulle trösta mig. Ta på mig? Klappa på mig? Bröstet känns tungt som betong.

Plötsligt kommer Björn ut ur båset, han ser helt oberörd ut och går fram till träbänken och tar sin handduk. Han går fram alldeles bredvid gubben och tar min handduk. Han vänder sig om och kastar den till mig. Björns fåniga min irriterar mig något enormt. Ser han inte att äckelgubben blockerar vår väg. Varför fattar han inte? Björn tittar upp helt fortfarande helt oberörd och säger plötsligt.
Men hallå, vi vet hur man knullar. Vi har sett det på tv liksom.
– Haha, på Tv säger du? Där ser man ju inte allt. Ni förstår att en dag kommer ni vilja gifta er båda och skaffa fina fruar men då måste man kunna allt det där om det ska bli några barn.
– Men vi vill inte ha några barn!
– Nä kanske inte det men ni kommer i alla fall vilja FÖRSÖKA göra barn. Jag ska visa.

Gubben rör sina händer sakta ner. Försiktigt som för att inte skrämmas. Det är först ni jag ser vad han har mellan benen. En skrynklig äcklig halvsvullen tja…. Snabel? Ja, det ser faktiskt ut som en snabel. Gubben tar tag i sin svullna snabel med ena handen och med den andra formar han som en grotta.
Så här gör man barn grabbar. Titta här. Det här är tjejen. Ja era fruar. Sedan börjar man glida in och ut. Så här.
Björn pekar storögt och skrattar. Helt plötsligt säger han.
Fan du är ju helt knäpp ju!
Gubben börjar andas tungt, nästan frusta. Ju mer snabeln sakta rätas ut ju mer låter den äckliga gubben faktiskt som en elefant.
Ok, nu är det er tur. Gör som jag nu grabbar! Gör som jag. Vi gör det alla tillsammans! Så att ingen behöver göra fel.
Just då hörs det tydligt hur dörren öppnas. Två män talar med varandra. Jag känner helt plötsligt att jag inte kan hålla ut längre. Det är som om jag plötsligt kommer att spricka. Med all kraft skriker jag ut.
Hjälp, kom hit fort! Hjälp!
Det tar max tre sekunder sen står de båda männen i duschrummets dörröppning. De båda männen verkar inte riktigt tro vad de ser. Gubben börjar plötsligt skratta högt. Det är något desperat och sorgligt i hans skratt. Med ens låter hans röst liksom barnsligare. Svagare. Gubben böjer sig ned och plockar upp sin handduk.
Haha alltså grabbar alltså. Vilka frågor. Om ni undrade visade jag bara grabbarna hur man gör barn. Dom höll på och fråga och tjata så jag var tvungen att visa.
Tystnad.
Efter några sekunder fortsätter han.
Tja grabbar alltså. Men nu vet ni eller hur? Nä, nu måste jag gå.
Gubben vänder sig om men de båda männen blockerar fortfarande hans väg. En av männen säger plötsligt.
Håll honom så ringer jag polisen. Det här får vi reda ut.
– Nej nej, ni missförstår, jag skulle bara visa. Dom undrade, tjatade! Men hallå, släpp mig.

Jag smiter ut till skåpen och bänkarna och tar på mig det fortaste jag bara kan. Jag ser i ögonvrån att Björn gör likadant. Så fort vi är klara rusar vi ut och genom badhallen ut genom utgången. Det är mörkt ute och väldigt kallt. Det är som om kylan i bröstet läckt ut och spritt sig längst med marken och upp i luften. Vi ser plötsligt Björns mammas bil och vi hoppar in. På vägen ut mot parkeringen ser vi en Polisbil svänga in. Björns mamma är tvungen att stanna för att släppa förbi polisbilen. Hon verkar lugn. Hon vet inget. Det känns bra att hon inte vet för på något sätt skäms jag lite.
Har ni haft en bra dag killar? Lärde ni er något nytt?
– Ja vi lärde oss om blommor och bin, svarar jag och torkar bort lite imma från den kalla bilrutan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-09-16

Det var storm ute men Pallin var på plats på 24 kvm i Sockerbruket för att langa kablar och fixa ljuset och instruera i hur man sköter ett mixerbord för DJ:s. Min uppgift denna blåsiga afton. Jag kombinerade spotifylistan med ljudet från en gammal dammig Zappavinyl med mkt prat. Först…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-09-01

Folket behövde något att tro på Folket fick rocknroll Johan Lindqvist har ju inga VALÖRER när det gäller att bedöma musik Han hyllar både den suveräne rocklegenden ULF LUNDELL & plastdrottningen Molly Sandén Älskade Eva Ullesudd Stjärnorna blinkar till dig i natten i tyst samförstånd för alla älskar dig jag…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-08

Primadonnan/jag var i Toleredskyrkan och där va en Fridolfsson gammal jazzbasist som man träffade på Neffe. Han spelade inte själv denna gången men det gjorde hans barn – Alma Fridolfssons kvartett. Det va en onsdag i Augusti. Det va jazz på svenska men Alma Fridolfsson på sång, Edvin Fridolfsson på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...