Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Ööh Patrik, Where Art Thou? – Om Timo Räisänen, Micke Rickfors till Uri Geller på sex sekunder.

2013-09-13 av

patrikTimo Räisänen står på scen ikväll på Liseberg. Men jag vet en som t.om får sitta på scen – han heter Patrik Herrström och är trummis bakom Timo och ett otal andra konstellationer. Jag hittade ett halvår gammalt klipp på min Iphone och det kom väl till pass. Om Timo, Micke Rickfors till Uri Geller på sex sekunder.

Vilken artist som du spelat med rör sig tuffast på scen?
– Jag har spelat med Micke Rickfors ett par gånger. Han rörde sig inte så mycket, men bara synen av hans stora ryggtavla och skinnjacka med fransar (vingar?) framför mig var jävligt coolt. Och så sjöng han som en gud också. Annars tycker jag att Jessie i C.Aarmé rör sig överlägset tuffast på scen.

VEM/VILKA är roligast att trumma till då? (Jag inbillar mig att allt inte är lika utmanande..)
– Roligast att trumma till? Svårt. Timo är svårslagen eftersom vi spelat så länge ihop. Jag kan läsa hans nästa tanke bara i hans kroppsspråk. Det är kul.
Me And My Army är också jävligt kul. Så otroligt bra låtar och Andreas är en ruskigt dynamisk person. OCH sångare. Och producent. Och trummis. Och geni. Lite svårslaget på det sättet.

Händer det nåt med MAMA för övrigt? Kändes ju lite som det skulle hända nåt där ett tag..?

– Angående MAMA så tror jag bara att det är tillfälligheter som gör att det inte händer något precis nu. Dreas har ny platta på g. Joel flyttade till Mordor (Sthlm), Niels, John och jag lirar med Timo just nu. Vi är som rök i publikens händer. Men rätt som det är.

Du verkar känna alla i hela Sverige kan man tycka, om man t.ex stått en kvart med dig på Vipområdet på Way Out West.
Nämn en person du inte känner ur världshistorien som du tror att du skulle bli kompis med direkt?

– Jag tror att jag skulle blivit ruskigt bra kompis med Chris Farley. Helt min stil.

Helt din stil? Han är väl stendöd?

– Hmm, kanske inte riktigt då då…Farley dog i slutet av 90-talet tror jag. Partymix à la Belushi dvs koks, horse, booze och mat. Fruktansvärt synd på en sådan talang.

Tack då. Är det okej om jag använder det här nån gång?

– Du skall få ett bonussvar: Den jag INTE SKULLE bli kompis med: Jag tror inte att jag skulle bli så bra kompis med Uri Geller. Han verkar vara helt dum i huvet. Böja skedar? Jävla blåsare.
När jag dör, vill jag brännas och att min aska skall blåsas i ögonen på Uri Geller.

//Ozelot

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-07-07

  Jag vaknar halv sex på morronen. Kikar in på min son. Han ligger med benen uppslängda över täcket. Den lille prinsen under två vaktande änglar. Jag funderar fram och tillbaka på om jag ska gå ut och ta en cigg eller inte. Kommer fram till att en cigg mer…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-05-17

Kycklingfärs Salt Citronpeppar Svartpeppar Så rör man ihop det så det går in ordentligt, jag kommer inte ihåg hur mkt jag hade, men det spelar ingen roll. Så lägger man det i en penslad glasform  med olja och kinasoja Man plattar ut den så den täcker formen Penslar med samma…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...