Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Galliano förlorar alkoholtillståndet

2013-09-18 av ozelot

gallianoStammisar som flytt strömmen av ungdomar och quizzare till förmån för Restaurang Galliano på Masthuggstorget har fått ett dystert besked av tillståndsmyndigheten. Hasan Hüseyin Aktay som drivit verksamheten som enskild firma har nämligen blivit av med serveringstillståndet. Som skäl anges brist avseende lämplighetskraven i 8 kap. 12§ i Alkohollagen.
Till följd av att bolaget 2010 meddelats en erinran och 2012 en varning och bolaget har underlåtit att rätta till missförhållandena ska bolagets serveringstillstånd återkallas.

Samma sak drabbar även klassiska La Vacca på Folkungagatan enligt samma skrivelse från tillståndsmyndigheten.

Kommentarer på Galliano förlorar alkoholtillståndet

 1. Emma

  Den paragrafen finns inte?

 2. Ozelot

  ”Hasan Hüseyin Aktay har brustit i sin lämplighet avseende lämplighetskraven i 8 kap. 12§ alkohollagen. Till följd av att bolaget 2010 meddelats en erinran och 2012 en varning och bolaget har underlåtit att rätta till missförhållandena ska bolagets serveringstillstånd återkallas med stöd av 9 kap 18 § alkohollagen.”

 3. Du länkar den gamla lagen. Här är den aktuella, där paragraferna finns med: http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/20101622.htm

 4. Kollar man dessutom på ratsit på länken ovan så se man att familjen Akay har en rad olika bolagsengegamang i restaurangbranschen – däribland La Vacca på Folkungagatan som också omfattades av ”razzian”.

  Även Svarta Oliver på Kristinelundsgatan som också tappat tillstånd innan.

  På adressen finns 1 ny audi, en ny merca samt en Citroen registrerad.

  Bilda er en egen uppfattning.

  http://www.ratsit.se/19850501-Burhan_Aktay_Goteborg/XC2pkOJi0SxDWYKx1-VBECrrkKl_WJSbtjmeJeJFaIU

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-11-28

  Jag hade verkligen inga planer på att ta mig ut i regnet ikväll men så såg jag att TRISTAN HONSINGER skulle spela på BRÖTZ och på en sekund drog ja på pälsen & cyklade dit. Jag träffade Tristan i Berlin för nåra år sen,  på SOWIESO, ett ljuvligt ställe…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-11-17

3 Avocado 1 halv burk röd tångkaviar 1 halv burk svart tångkaviar Hackad rödlök Havregrädde Droppa i citron 1-2 tsk En liten korv tartex Blanda alltihop till en goja.Det skulle bli en sås men det blev ingen sås,det blev en GOJA. Ätes på midsommar eller jul.

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...