Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Än sen då, Petter? Release på Yaki-Da

2013-09-28 av ozelot

petterHelt ärligt tycker jag väl inte att Petters boksläpp 16 rader är värt all den gratisreklam som TV4 och SVT helt okritiskt pumpat ut de senaste dagarna, för boken är inget annat än ett urval låttexter genom åren som nu prånglats ut i bokform kommenterade av födgeniet Petter själv. Att textrader ”Som Caz när han piecar” handlar om kompisen som målar graffiti i Vitabergsparken gör i alla fall ingen nyckelroman i min bok, och jag tycker synd om de skolbibliotekarier som kastat iväg beställning i hopp om en ny Zlatanbok som skall få ”de svåra pojkarna” att läsa böcker.

Visst, det är fint att Petter trycker Adonisläpparna mot kameralinsen i varenda litteraturprogram och bedyrar så innerligt om sin adhd och dyslexi att blodet börjar svalla hos Solveig 63, men att presenteras hiphoptexter rakt upp och ner i omaskerad bokform gör snart att en smått genant känsla börjar infinna sig.
Det är fint med rader om att vara störst bäst och vackrast och dissa folk hit och dit* (*hip hop) men bara så länge det finns ljud som pyntar eländet en smula.

Ikväll får Petter göra det han är bäst på, hålla på med musik. Och om hr Askergren till äventyrs får för sig att göra en Strage och klå upp undertecknad hälsar jag bara – Jag kan karate!.


PETTER 16 RADER RELEASEFEST
DJS: PETTER + THE SOUL LOUNGE
LÖRDAGEN 28/9 (BOKMÄSSAN-HELGEN)
TIO TILL FYRA – 23 ÅR – YAKI-DA

Kommentarer på Än sen då, Petter? Release på Yaki-Da

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...