Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Än sen då, Petter? Release på Yaki-Da

2013-09-28 av ozelot

petterHelt ärligt tycker jag väl inte att Petters boksläpp 16 rader är värt all den gratisreklam som TV4 och SVT helt okritiskt pumpat ut de senaste dagarna, för boken är inget annat än ett urval låttexter genom åren som nu prånglats ut i bokform kommenterade av födgeniet Petter själv. Att textrader ”Som Caz när han piecar” handlar om kompisen som målar graffiti i Vitabergsparken gör i alla fall ingen nyckelroman i min bok, och jag tycker synd om de skolbibliotekarier som kastat iväg beställning i hopp om en ny Zlatanbok som skall få ”de svåra pojkarna” att läsa böcker.

Visst, det är fint att Petter trycker Adonisläpparna mot kameralinsen i varenda litteraturprogram och bedyrar så innerligt om sin adhd och dyslexi att blodet börjar svalla hos Solveig 63, men att presenteras hiphoptexter rakt upp och ner i omaskerad bokform gör snart att en smått genant känsla börjar infinna sig.
Det är fint med rader om att vara störst bäst och vackrast och dissa folk hit och dit* (*hip hop) men bara så länge det finns ljud som pyntar eländet en smula.

Ikväll får Petter göra det han är bäst på, hålla på med musik. Och om hr Askergren till äventyrs får för sig att göra en Strage och klå upp undertecknad hälsar jag bara – Jag kan karate!.


PETTER 16 RADER RELEASEFEST
DJS: PETTER + THE SOUL LOUNGE
LÖRDAGEN 28/9 (BOKMÄSSAN-HELGEN)
TIO TILL FYRA – 23 ÅR – YAKI-DA

Kommentarer på Än sen då, Petter? Release på Yaki-Da

 1. Sandra

  Kassss recension! Håll dig till det DU är bra på i stället!

  • Det är ingen recension, snarare en ganska ointresserad och flyktig diagnos över bokens grundläggande brist: Den är ointressant.
   Tror du den här boken hade kommit ut på Nobelprisförlaget Brombergs om det inte var Petter som skrivit den?

   Vill någon ägna några extra timmar på att ge boken konstruktiv kritik så får de väl göra det. Det finns andra böcker som förtjänar det bättre men som aldrig får uppmärksamhet.

   Fast det skulle i och för sig vara intressant att få veta vad jag bör hålla mig till (och är bra på), enligt Sandra?

 2. Nicklas

  Umberto Eco och Petter på samma förlag!
  Mycket att höja ögonbrynen för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-02-11

Det är så lätt att glömma bort hur mkt man får av andra människor. Hur vi sår frön i varann. Hur vi skapar varann genom att se varann och bekräfta sidor i varann som vi inte hade upptäckt på egen hand. Hur vi planterar in kunskap i varann på ett…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-02-17

    En ny CAPISSO har jag hittat!  Jag gick på PONTUS TORSTENSSONS vernissage efter Bosse Winbergs begravning & blev lite lättare till sinnes på Bengans. Jag satte mig jämte två tyska tjejer och väntade på Nikke Ström som också skulle dit. Flickorna tyckte att tavlorna va trevliga, de hade aldrig…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-11

I kvällens första set inleder saxofonkvartetten Phones 4 med att röra sig i en stor cirkel i rummet de stöter ut varsitt ljud åt gången det är långt  mellan tonerna och vandringen pågår länge. Det finns en spänning i ljud som flyttar sig. Till slut så samlas gruppen på scenen…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...