Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Tumringen

2013-09-30 av Wheeler

redneck”Tjena Gubben! Allt bra?”
”Jorå det funkar, själv?”

Jag tar tag i Johns hand och precis som förr gräver hans förbannade tumring ner sig i min handflata. Konstigt nog gör det mindre ont ju hårdare jag kramar tillbaka. Jag vågade nog aldrig riktigt krama tillbaka förr.

”Det var fan inte igår! Vad sysslar du med nu för tiden?”
”Nä det var riktigt länge sen, jag jobbar på med mitt företag.”
”Hähä glider som vanligt, din jäkla lyxlirare!”

John spänner, ja riktigt blåser upp sig framför mig. Benen brett isär och armarna i kors framför bröstet. Jag prickar av härskarteknikerna en efter en. Men jag lägger märke till att hans avklippta jeansjacka , med det vidriga urtvättade sydsstatsmärket på ryggen, tycks ha krympt sen sist.
John mannen som automatiskt alltid drar fram alla dem där fördomarna vi alla låtsas om att vi inte har.

”Du fan, jag måste ju presentera dig för min tjej! Ey Malin, Malin kom hit då!”
”Det här är Malin min tjej!”
”Hej hej Malin heter jag!”
”Hej Malin.”
”Hur känner du John?”
”Vi……hängde lite löst förr. Lite på villan du vet.”

Jag försöker bränna av ett leende men jag kommer av mig snabbt när jag ser hur John tar ett hårt tag om sin flickvän och snabbt för sin hand upp mot huvudet där han låter handen vila runt hennes nacke. Jag äcklas över hur tydligt John vill visa att han ”äger” Malin. Inför mig och inför henne. Med ens bara vet jag att han fortfarande klår sina tjejer. Jävla as!

”Konserten börjar strax, måste pissa innan men vi syns sen! Kul att träffa dig Malin.”

Jag står inte ut längre.
Jag ser henne djupt in i ögonen och tar tag i hennes hand innan jag går. Något inom mig vill liksom hjälpa henne.
När jag vänt mig om hör jag hur John ropar:

”Vi står längst fram sen, bara att joina!”

Jag går in på toaletten men inte in i något bås. Efter en minut ställer jag mig längst bak i lokalen bredvid den stora fula betongpelaren som jag annars alltid stör mig på. Som tur är så ser jag dem inte mer under kvällen. Dagen efter märker jag att John har addat mig på Facebook. Jag klickar i nej på frågan om vi känner varandra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-11-06

Som mamma till en ung man som inte kan prata och gå och med EP så blir jag smått galen av att höra hur Försäkringskassan nu drar ned på assistanstimmar till folk med just ovanstående inskränkningar. Människor som ej kan prata eller röra sig lämnas ensamma liggande i sina sängar…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...