Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Tänkte inte på det: Efter och innan klockan 03 en vanlig fredag

2013-11-29 av ozelot

svartNär en allians bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet under kuppartade former bestämde sig för att stänga tidigare på fredagar tror jag inte de räknat med bieffekten att porrklubbarna istället började gå på offensiven där de nattklubbarna tidigare omhuldade sena nattgäster.
Inte heller tror jag de räknat med den nya trenden där stora nöjesställen börjar söka nya kunder genom att rikta sig till After Work-publik – till exempel Yaki-Da som aldrig tidigare haft det – och därmed kompensera för publikbortfallet genom att få folk att börja dricka tidigare.
Tänkte inte på det.

Inte heller tror jag att de hade tänkt sig att till exempel Nefertiti börjat vända sig till yngre publik med 18-årsgräns vissa kvällar (har väl alltid varit MINST 20 år) och att detta är en trend som ses lite överallt bland ”mer vuxna” ställen där det även om det inte är helt officiellt ibland finns 18-årslistor (om man mejlar innan) och ofta ses mellan fingrarna i dörren med så länge nykterheten fortfarande är någorlunda under kontroll.
Tänkte inte på det.

peeRykten från polishåll samt även anställda inom segmentet indikerar att när Casino Cosmopol tidigare som enda etablissemang med utskänkning till 05 alla dagar i veckan (de är ju statligt ägda och därmed en kassako) fick rätta sig i ledet har de börjat backa REJÄLT rent ekonomiskt. Det är väl ingenting man gråter över normalt sett – om det nu inte vore så att det börjar poppa upp massa spelklubbar där folk både kan spela, dricka och även köpa droger dygnet runt av mindre nogräknade typer?
Tänkte inte på det.

king-georgeUndra vidare om de tänkte på att lite mer alternativa arrangörer (technoscenen men även rena hipsterklubbar) nu istället börjar söka sig till industrilokaler i periferin men även lokala musikföreningar som förvisso alltid haft lite obskyr verksamhet – som alltid gått relativt städat till skall påpekas – dit nu en helt ny publik som inte är van att festa fritt under ansvar nu börjar strömma. Det är bara att botanisera bland inbjudningarna på Facebook som ibland är helt offentliga evenemang, ibland inte.
Dock: Endast inbjudna – 500 st!!?

Jag tror inte att de tänkte på det heller.

Ni som vet vem Kung Georg är för något – ses därute! Hela jävla natten.

Kommentarer på Tänkte inte på det: Efter och innan klockan 03 en vanlig fredag

 1. Anonym

  Är inte gamla Kung Georg rätt dött? Försökte besöka honom en lördag i våras, men fick inget gehör, så att säga…

  • Finns specialevenemang vissa fredagar, som denna.

   • Anonym

    Tack! Dags att besöka hovet.

 2. Anonym

  Kan även tipsa om att vissa mindre kiosker med sena öppettider har börjat göra sig goda förtjänster på att agera som nattligt systembolag till människor sugna efter mer när krogen stänger tidigt.

  • Jag skulle gärna vilja veta var man hittar sådana kiosker? Inte för att jag vill avslöja dem, jag kanske vill köpa…

   info@goteborgnonstop.se

 3. Maxi 77

  Se på alla svarttaxibilar som plötsligt ökat, för vanlig taxi hinner inte med att få hem alla klockan 03 och spårvagnarna går ju inte ens då. Pinsamt ogenomtänkt.

 4. Knas

  Gissningsvis ett av de sämsta saker sossarna gjort i modern tid, en skitgrej med krogtider kan man kanske tycka, men just detta drog igång mycket och visade hur vansinnigt gbg verkligen styrs.

 5. Linda Er

  sossar och miljöpartister aldrig erkänna att dom gjort fel, dom kommer som vanligt ta in dyra ”experter” som ger sin bild (läs de styrandes egna bild). Allt för våra skattepengar. Låt folk på dansa hur länge de vill – jävla förbudsstat!!!

 6. Pussar

  STADENS STYRANDE SER INTE PROBLEMEN SOM UPPSTÅTT – DOM ÄR BLINDA

 7. Anonym

  Inget har förändrats. Mer än att mer folk nu får upp ögonen för vad som existerat o Gbg hela tiden. Neff har vart på nergång länge. Den strippklubb ni pratar om har jobbat senhårt på att synas längre än 3 tillståndet. Att ta upp kung George som funnits så länge jag kann minnas visar ju bara hur ouppsaterad personen som skriver är. Göteborgs elektroniska musikscen har alldrig passat någon annan stanna än i lagerlokaler även fast folk nu lyssnar på super kommersiella dj’s som fyller strida nattklubbar. Pop scenen har sedan nittiotalet haft egna små sammandrabbningar med knark inre beundran och alkohol till tidigt på morgonen. Göteborg svartklubbarnas stad. Alldrig hört det uttrycket innan? Vara för att man inte sett saker innan betyder det inte att de inte har vart där. Skriv något som är sant om man ska klaga. Kolla upp voldsstatestik och dylikt. Jag skulle kunna fortsätta att dementera allt du skrivit men orkar inte för när man styrker sina åsikter med hittepå så tror man nog själv på det.

  • Hehe, vad i jössenamn gormar du om? Ingen har väl påstått att Göteborgs svartklubbsscen uppstod i och med det här, det vet väl jag som varit ute sedan slutet på 80-talet? King George med för den delen, och att det finns en scen som alltid haft svartklubbarna som främsta hemvist.

   Men de senaste åren har denna scen varit tämligen reglerad med sin fasta publik, särskilda inbjudningar etc. Jag ser en tendens att detta håller på att ändras.
   Du läser texten som fan läser bibeln.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-02-11

Det är så lätt att glömma bort hur mkt man får av andra människor. Hur vi sår frön i varann. Hur vi skapar varann genom att se varann och bekräfta sidor i varann som vi inte hade upptäckt på egen hand. Hur vi planterar in kunskap i varann på ett…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-02-17

    En ny CAPISSO har jag hittat!  Jag gick på PONTUS TORSTENSSONS vernissage efter Bosse Winbergs begravning & blev lite lättare till sinnes på Bengans. Jag satte mig jämte två tyska tjejer och väntade på Nikke Ström som också skulle dit. Flickorna tyckte att tavlorna va trevliga, de hade aldrig…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-11

I kvällens första set inleder saxofonkvartetten Phones 4 med att röra sig i en stor cirkel i rummet de stöter ut varsitt ljud åt gången det är långt  mellan tonerna och vandringen pågår länge. Det finns en spänning i ljud som flyttar sig. Till slut så samlas gruppen på scenen…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...