Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

TT Testar mat på Västerhus

2013-12-02 av ozelot

ttestarRestaurang Västerhus i Majorna är ett svårt legendariskt ölhak att antingen älska eller hata. Redan vid lunchtid kommer sjukpensionärerna stapplande för dagens första öl, och blandas således med matgäster från de närliggande förvaltningarna som slevar i sig grenförstärkt husmanskost utan krusiduller i den marketenteriliknande övre lokalen. Framåt kvällen blandas klientelet ut med mer alternativt folk – lokala popstjärnor, konstnärer och nosringsförsedda punktjejer – med gemensamt intresse för billig öl och patenterad sunkcharm. Men det ikoniske Västerhusgästen är ändå en äldre, relativt propert klädd herre med kvällstidning och tom blick som med beslutsamhet klunkar i sig dagens ranson tills livets sorgeämnen åtminstone till nästa dag är jagade på flykten.

På Västerhus kunde man förr om året bevittna en jovialisk Kent Andersson hålla i hov i lokalen tills det var dags att släntra hem till bostaden i närheten med sin ”manlige vän” som armstöd. Kent sitter – om ingen tagit bort det – fortfarande och bevakar sina domäner från ett foto vid baren, för faktum är att stället genomgått någon slags oskön metamorfos med Graffitimålade väggar och lounge-soffor: Något som känns lite fel för den som vant sig vid de rustika träborden och bänkarna.
Och faktum är att det gjorts försök med klubbkvällar och vernissageaftnar med syfte att locka en yngre hipsterpublik – vilket naturligtvis alltid varit dömt att misslyckas.

Nu på lördag gästas Västerhus dock av en rolig ambulerande konceptkväll under parollen TT Testar.
Med nedslag i landets tre största städer med lokala specialeter typiska för regionen, är det nu alltså Göteborgs tur.
Det blir en fyrarätters meny komponerad av Atelier Food (Stockholm), Dubbel Dubbel (Göteborg) och Green Matmarknad (Malmö). Priset för alla fyra rätterna är 150 kr.

Det finns två bokningsbara sittningar, 18.00 och 20.00
BOKA BORD HÄR https://a.pgtb.me/9M2bBf
Från 22.00 är det först till kvarn som gäller, kom i tid!
Åldersgräns 20 år.

Meny:
x Vinterns rotsaker med vildsvin och en buljongshot
x Friterad sill med colasås och rättikskaka
x Brässerad oxbringa från Lindengrens på Bjärehalvön med rökt märg samt svartkål
x Mandel och äpple

Vegetariskt alternativ:
Vinterns rotsaker och en buljongshot
Tempeh med colasås och rättikskaka
Hasselnötsbakad rotselleri med svartkål och picklade svampar
Mandel och äpple


TT Testar
Restaurang Västerhus (Karl Johansgatan 11
Onsdag 4 december 18 & 20, sedan först till kvarn
Pris: 150 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-11-08

  Vi sitter i salongen och det är nästan fullt på Göteborgs Dramatiska Teater och ljuset släcks ner. Jämte mig sitter Johannes Nyholm och hans kompisar ( som känner Linda Spåman). Det blir mörkt och med penna och papper såg jag inte mkt av vad jag skrev. In på scenen…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...