Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

TT Testar mat på Västerhus

2013-12-02 av ozelot

ttestarRestaurang Västerhus i Majorna är ett svårt legendariskt ölhak att antingen älska eller hata. Redan vid lunchtid kommer sjukpensionärerna stapplande för dagens första öl, och blandas således med matgäster från de närliggande förvaltningarna som slevar i sig grenförstärkt husmanskost utan krusiduller i den marketenteriliknande övre lokalen. Framåt kvällen blandas klientelet ut med mer alternativt folk – lokala popstjärnor, konstnärer och nosringsförsedda punktjejer – med gemensamt intresse för billig öl och patenterad sunkcharm. Men det ikoniske Västerhusgästen är ändå en äldre, relativt propert klädd herre med kvällstidning och tom blick som med beslutsamhet klunkar i sig dagens ranson tills livets sorgeämnen åtminstone till nästa dag är jagade på flykten.

På Västerhus kunde man förr om året bevittna en jovialisk Kent Andersson hålla i hov i lokalen tills det var dags att släntra hem till bostaden i närheten med sin ”manlige vän” som armstöd. Kent sitter – om ingen tagit bort det – fortfarande och bevakar sina domäner från ett foto vid baren, för faktum är att stället genomgått någon slags oskön metamorfos med Graffitimålade väggar och lounge-soffor: Något som känns lite fel för den som vant sig vid de rustika träborden och bänkarna.
Och faktum är att det gjorts försök med klubbkvällar och vernissageaftnar med syfte att locka en yngre hipsterpublik – vilket naturligtvis alltid varit dömt att misslyckas.

Nu på lördag gästas Västerhus dock av en rolig ambulerande konceptkväll under parollen TT Testar.
Med nedslag i landets tre största städer med lokala specialeter typiska för regionen, är det nu alltså Göteborgs tur.
Det blir en fyrarätters meny komponerad av Atelier Food (Stockholm), Dubbel Dubbel (Göteborg) och Green Matmarknad (Malmö). Priset för alla fyra rätterna är 150 kr.

Det finns två bokningsbara sittningar, 18.00 och 20.00
BOKA BORD HÄR https://a.pgtb.me/9M2bBf
Från 22.00 är det först till kvarn som gäller, kom i tid!
Åldersgräns 20 år.

Meny:
x Vinterns rotsaker med vildsvin och en buljongshot
x Friterad sill med colasås och rättikskaka
x Brässerad oxbringa från Lindengrens på Bjärehalvön med rökt märg samt svartkål
x Mandel och äpple

Vegetariskt alternativ:
Vinterns rotsaker och en buljongshot
Tempeh med colasås och rättikskaka
Hasselnötsbakad rotselleri med svartkål och picklade svampar
Mandel och äpple


TT Testar
Restaurang Västerhus (Karl Johansgatan 11
Onsdag 4 december 18 & 20, sedan först till kvarn
Pris: 150 kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-12-08

  I tider som prånglar ut trista nyheter som kan göra den bäste uppgiven så uppstår  ljuset. I mörkret fladdrar alltid ett ljus. Våra brinnande hjärtan. Samtidigt som politiker verkar ha fått fnatt eller tvingas till dåliga beslut pga kompromisser och många svenskar känner sig så otrygga att de lägger…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-11-17

3 Avocado 1 halv burk röd tångkaviar 1 halv burk svart tångkaviar Hackad rödlök Havregrädde Droppa i citron 1-2 tsk En liten korv tartex Blanda alltihop till en goja.Det skulle bli en sås men det blev ingen sås,det blev en GOJA. Ätes på midsommar eller jul.

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...