Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Tjenare Prinsen!

2013-12-13 av ozelot

darioFörra helgen på Prins Viktor satt det en asberusad man med myndighetskomplex i inträdet och försökte ta betalt av folk som gick UT från stället. När han till sist blidkades ritade han dit en liten tuschkrumelur på armen som han två minuter senare vägrade kännas vid, utan bestämd hävdade måste vara förfalskad. Sånt får man räkna med på Prins Viktor, King George, Smedjan och alla de lite mer bohemiska ställena inom gångavstånd från Kungstens industriområde som fått nytt liv genom snilleblixten att stänga klubbarna tidigare på fredagar.

Live:

★GENERALERNA ★ (ÖREBRO)
Sveriges gladaste band.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
★SUPPORT ★
KONTRABAND (GBG)
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

★DJ ★
PÄR FRÅN EN SVENSK TIGER (GBG)
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Prins Viktor (Fotögatan)
Datum: Fredag 13 dec.
Åldersgräns: 18 år
Tid: 20:00–03.00
Entré: 60 kr

Kommentarer på Tjenare Prinsen!

 1. Anonym

  Öh… Om det här stället också stänger tre, vad är då poängen?

  • Flera faktorer.

   • Dels tycker inte folk att det är värt det lika mycket att ta sig till Avenyn och betala runt 100 spänn eller det dubbla i inträde, när det ändå bara har öppet till 03.

   • Det gör i sin tur att ställen på t.ex Långgatan blir vinnare, därför att de stänger 02, inträde icke existerande och dessutom kostar ölen hälften så mycket. Istället lägger folk mer pengar på konsumtionen av bara alkohol, istället för att oroa sig för att kanske inte bli insläppta på nattklubben.
   Tvärtemot lagstiftarnas ambition med reformen.

   • När barerna i sin tur stänger vill inte folk gå hem, och då många i ”alternativpubliken” bor västerut alt. kan skaffa övernattningsplats blir ställena i Kungsten ett alternativ, det är öl för 25 kr och inte mycket inträde.

   • Prinsen är inte det enda stället, det finns andra i närheten som brukar ha öppet bra mycket senare. Folk går ofta vidare till dessa efteråt.
   Dessutom kanske man inte nödvändigtvis skall tolka de generella öppettiderna bokstavligt.

   • Risken är dessutom ganska liten då polisens bemanning går av vid 03, och ett litet fåtal enheter finns tillgängliga för hela Göteborg. Vill man träffa poliser vid den tiden skall man bege sig till Preem Ullevi, dit alla poliser beger sig efter tre för att fika.

   (• Har du dessutom BARA öppet till tre behöver du som arrangör inte oroa dig heller, eftersom hela Göteborgs polisstyrka står parkerad på Avenyn/Valand/närliggande ställen, där de är upptagna med att tvinga folk hälla ut slattar med importöl alternativt omringa någon ensam stackars kille som fått lite innanför västen. Denna insats kräver ofta fem insatsutrustade poliser per enhet ”bus”. Men oftast har de bara tråkigt då det inte finns nåt att visa sig på styva linan över.)

   Hoppas att det var svar på din fråga.

 2. Zed

  Preem Ullevi, där står polisen från 02.45 ungefär och tar sin sista kaffeinnan de slutar 03.00. Jag gillar svartklubbar men vilket jävla skämt att ingen genskådade att polisens arbetsschema var bakgrund till stängningen 03.00. – Korkade göteborgspolitiker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-02-11

Det är så lätt att glömma bort hur mkt man får av andra människor. Hur vi sår frön i varann. Hur vi skapar varann genom att se varann och bekräfta sidor i varann som vi inte hade upptäckt på egen hand. Hur vi planterar in kunskap i varann på ett…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-02-17

    En ny CAPISSO har jag hittat!  Jag gick på PONTUS TORSTENSSONS vernissage efter Bosse Winbergs begravning & blev lite lättare till sinnes på Bengans. Jag satte mig jämte två tyska tjejer och väntade på Nikke Ström som också skulle dit. Flickorna tyckte att tavlorna va trevliga, de hade aldrig…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-11

I kvällens första set inleder saxofonkvartetten Phones 4 med att röra sig i en stor cirkel i rummet de stöter ut varsitt ljud åt gången det är långt  mellan tonerna och vandringen pågår länge. Det finns en spänning i ljud som flyttar sig. Till slut så samlas gruppen på scenen…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...