Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Tre historier

2014-01-04 av ozelot

Väg 73Bevistar ett känt maffiaägt hak kring Iron Square, filmfestival någon gång kring mitten av 2000-talet.
Lite halvglad till mods, lagom rund under fötterna, får syn på västgänget som parkerat kring ett bord under allvarsam tystnad. Nånting är i görningen.
Jag seglar fram, sätter ner min stöl (26 kr) med en smäll på på bordet, sätter mig på en plats längst ut som för tillfället blivit ledig – säger:
”Tjena killar! Vilka filmer skall ni se på filmfestivalen då?”

En tystnad på några sekunder följer, och gravallvarliga miner.
Sedan bryter ett bullrande skratt ut från djupet av det massiva bröstet från den som utkristalliseras som ledare, sedan följer resten av bordet med.
Slutar med att jag blir bjuden på rond efter rond med shots, blir utsatt för en lapdance på nåt tillhåll och sedan körd hem till porten.

***

Drar mig till minnes en fyrstadsmatch för oerhört längesedan – var en ganska duktig brottare nämligen på pojk, ungdom och juniornivå – och vi skulle möta ÖIS. Tränaren hade utan min vetskap bestämt att man skulle toppa laget och jag som var typ 14 och prenumererade på 48 kilosplatsen var helt plötsligt petad.
Nåväl, jag gick till invägningen, strippade till troligen mintgröna tangakalsonger och klarade vikten med 2 kilos marginal. Uppåt.
Då får jag beskedet att jag egentligen inte behövt väga in för man har tagit in en extra resurs till just denna match som även var tränaren som bestämt att han skulle göra en tillfällig comeback.

Jag, som hade temperament (tänka sig!) sparkade omkull vattenflaskor i min väg, drog en knytnäve i en dörr. Och flydde in i duschen.
Gjorde upp en hämndplan. Smidde ränker.

Går till sist ut, fram till lagledningen, och säger: okej, men då skall du TAMEJFAN möta mig i en uttagningsmatch också.
De tittade på varandra, sedan sa någon (min motståndare):
– okej (sagt med respekt i alla fall)

Jag mötte honom i en uttagningsmatch senare på kvällen, och stod upp ganska bra, åtminstone förlorade jag inte på fall (det var så man förlorade eller vann när brottningens regler var begripliga). Men han vann på tekniskt fall, på stor poängskillnad.

Efteråt tackade vi varandra, han klappade om mig och sa: ”bra jobbat”

Till saken hör kanske att han hade typ sju SM-tecken och sedermera blev tränare på landslagsnivå.
Men han skulle fan inte ta min plats utan kamp!

***

En snubbe som är så full att han är självlysande, skall gå på toa och kissa.

Olyckligtvis drar han fram snalen för snabbt, väl innanför dörren är passerad släpper han på innan han hinner ända fram.

Vän av ordning upptäcker passusen, påkallar personalens uppmärksamhet varpå urinmarodören får en golvmopp i handen för att själv städa upp, under översyn av barägaren.

Nu inträffar något oväntat: personalsnubben och den fulle killen som börjat moppa golvet kommer helt plötsligt ihop sig över sympatier för två olika göteborgslag i fotboll.

Den ena håller på Gais, den andra på IFK.
Det går ju inte.
Den fulle killen som kissat ner golvet säger upp sig, tänker inte moppa nåt mer alls.

Varpå helt från ingenstans tumult utbryter, rallarsvingar utväxlas och förvånade kroggäster går för att se vad som står på:
Handgemäng.

Här ligger två fullvuxna män och brottas i en urinpöl, högröda i ansiktet, den ena äger baren, den andra kroggäst som skulle kissa.

***

En kommentar på Tre historier

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-11-08

  Vi sitter i salongen och det är nästan fullt på Göteborgs Dramatiska Teater och ljuset släcks ner. Jämte mig sitter Johannes Nyholm och hans kompisar ( som känner Linda Spåman). Det blir mörkt och med penna och papper såg jag inte mkt av vad jag skrev. In på scenen…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...