Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Brötz på Konstepidemin

2014-01-15 av ozelot

brötzBrötz är en numera mycket etablerad jazzmusikscen som bygger på improvisation och mycket inlevelse. De senaste 20 åren har man huserat på konstepidemin med två akter per kväll som företrädesvis inträder på en onsdag. Inträdet ligger på facila 60 kr och baren var billig senast jag var där i alla fall. Börja kvällen med en gulaschsoppa eller klassikern panerad ost på Gyllene Prag för den rätta bohemiska stämningen.

Vårpremiär för Brötz:

Lisa Ullén solopiano
Lisa Ullén verkar inom den experimentella nutida jazz och improvisationsscenen som pianist, improvisationsmusiker, komponist och arrangör. Med framträdande runt om i världen tillsammans med bland annat musikerna Nina de Heney, Katt Hernadez och Okkyung Lee har Lisa intagit en självklar plats som en av Europas intressantaste nutida improvisatörer.

Länk: www.lisaullen.com

John Russell / Ståle Liavik Solberg duo

Denna utmärkta duo spelade tillsammans första gången 2012 och har sedan dess utvecklat ett unikt sound där snabba växlingar mellan det öppna och dröjande samsas med det energiskt och förtätat uttryck.
Gitarristen John Russell har varit en viktig del av Londons improvisationsscen sedan början av 70-talet. Förutom samarbete med musiker som Evan Parker, John Butcher och Roger Turner, för att nämna några, ligger han också bakom den legendariska konsertserien Mopomoso som hållit igång sedan 1991.

Slagverkaren Ståle Liavik Solberg har etablerat sig som en central del av Oslos scen för improviserad musik. Genom ensembler som VCDC, Küchen/Beresford/Solberg och Motsol har han fått uppmärksamhet för sitt öppna och uppmärksam trumspel.

Länk:
https://soundcloud.com/stllvkslbrg/john-russell-st-le-liavik

Dessutom! Music Lovers Records säljer vinyl; mycket frijazz och improvisationsplatter.

Brötz
Onsdag 15 januari
60 kr inträde
Kl 20.00 (första konserten börjar 20.30)
Cash is king

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-09-15

   Gilda Stillbäck har föreställning på Teater Trixter. Hon har bott nåra år i Paris och har två barn. Hon kommer in på scenen och ska gestalta Ingmar Bergman, det är svårt bara det! Hon tittar på en jättekudde. Ropar åt inspicienten och ljussättaren –”Hallå kan vi få lite mera…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...