Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Brötz på Konstepidemin

2014-01-15 av ozelot

brötzBrötz är en numera mycket etablerad jazzmusikscen som bygger på improvisation och mycket inlevelse. De senaste 20 åren har man huserat på konstepidemin med två akter per kväll som företrädesvis inträder på en onsdag. Inträdet ligger på facila 60 kr och baren var billig senast jag var där i alla fall. Börja kvällen med en gulaschsoppa eller klassikern panerad ost på Gyllene Prag för den rätta bohemiska stämningen.

Vårpremiär för Brötz:

Lisa Ullén solopiano
Lisa Ullén verkar inom den experimentella nutida jazz och improvisationsscenen som pianist, improvisationsmusiker, komponist och arrangör. Med framträdande runt om i världen tillsammans med bland annat musikerna Nina de Heney, Katt Hernadez och Okkyung Lee har Lisa intagit en självklar plats som en av Europas intressantaste nutida improvisatörer.

Länk: www.lisaullen.com

John Russell / Ståle Liavik Solberg duo

Denna utmärkta duo spelade tillsammans första gången 2012 och har sedan dess utvecklat ett unikt sound där snabba växlingar mellan det öppna och dröjande samsas med det energiskt och förtätat uttryck.
Gitarristen John Russell har varit en viktig del av Londons improvisationsscen sedan början av 70-talet. Förutom samarbete med musiker som Evan Parker, John Butcher och Roger Turner, för att nämna några, ligger han också bakom den legendariska konsertserien Mopomoso som hållit igång sedan 1991.

Slagverkaren Ståle Liavik Solberg har etablerat sig som en central del av Oslos scen för improviserad musik. Genom ensembler som VCDC, Küchen/Beresford/Solberg och Motsol har han fått uppmärksamhet för sitt öppna och uppmärksam trumspel.

Länk:
https://soundcloud.com/stllvkslbrg/john-russell-st-le-liavik

Dessutom! Music Lovers Records säljer vinyl; mycket frijazz och improvisationsplatter.

Brötz
Onsdag 15 januari
60 kr inträde
Kl 20.00 (första konserten börjar 20.30)
Cash is king

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-12-08

  I tider som prånglar ut trista nyheter som kan göra den bäste uppgiven så uppstår  ljuset. I mörkret fladdrar alltid ett ljus. Våra brinnande hjärtan. Samtidigt som politiker verkar ha fått fnatt eller tvingas till dåliga beslut pga kompromisser och många svenskar känner sig så otrygga att de lägger…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-11-17

3 Avocado 1 halv burk röd tångkaviar 1 halv burk svart tångkaviar Hackad rödlök Havregrädde Droppa i citron 1-2 tsk En liten korv tartex Blanda alltihop till en goja.Det skulle bli en sås men det blev ingen sås,det blev en GOJA. Ätes på midsommar eller jul.

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...