Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Inför P3 Guld – ”Kommer Petter vara där? Jag vill ta en bild på honom. Det måste man ha.”

2014-01-18 av

P3 Guldgalan på Scandinavium börjar närma sig. Närmare bestämt IDAG är det dags och Göteborg Nonstop-gänget är på plats. Kameran hänger naturligtvis med så räkna med en bildbomb även den här gången (förra årets gala kan ni se här!).

Årets artist
Nominerade: Avicii, Daniel Adams Ray, Laleh, Oskar Linnros och Veronica Maggio
Så vill jag: Veronica Maggio. Kan vara för att jag har gått vilse på Sergles torg mest hela hösten, ungefär i samma veva som hon släppte senaste albumet Handen i fickan fast jag bryr mig.
Alla vägar leder inte till Rom, de leder till Plattan och Sergles Torg.
Så tror jag: Daniel Adams Ray. Eftersom han har discoglitterdojor (jojomen, jag såg han allt x antal gånger på tunnelbanan mot telefonplan i höstas) och alla i Stockholm vill bära hans höstkappa från egna klädmärket.

P3-Guld-24-liten

Årets grupp
Nominerade: Hästpojken, Icona Pop, Johnossi, Medina och Movits!
Så vill jag: Johnossi. Trots att gruppen tvingade ställa in hela sin höstturné pga sjukdom så tycker jag att denna duo förtjänar mer uppmärksamhet. Inte minst efter Johns uppträdande under Musikhjälpen med den här Bowie-låten.
Så tror jag: Icona Pop. Untz! Untz! Untz! De gjorde en pampig inledning på galan förra året, och de har ju inte gått åt fel håll för dem efter det direkt heller. Coola tjejer.

Årets låt
Nominerade: Håkan Hellström – ”Det kommer aldrig vara över för mig”, Aki. feta Kapten Röd – ”När solen går ner”, Zara Larsson – ”Uncover”, Cim Cesarion – ”Undressed” och  Avicii – ”Wake me up”.  
Så vill jag: Håkan, förstås. Efter sommarens framträdande på Way Out West har jag blivit helt frälst. Håkan är fantastisk.
Så tror jag: Håkan. Titeln säger ju allt.

Årets nykomling
Nominerade: Elliphant, Miriam Bryant, Panda De Panda, John De Sohn, Lilla Namo.
Så vill jag: Miriam Bryant. Fruktansvärt duktig, trevlig och jordnära tjej. Debutplattan Raised in Rain är riktigt bra. Henne vill jag höra och se mer utav!
Så tror jag: Lilla Namo. Varför? Jag vet inte. Jag vet inte riktigt, jag gick på magkänsla och första tanken som flög opp. Förra året vet jag att jag tog en vimmelbild på henne utan att själv…veta om att det  var hon. Ganska dåligt utav mig.

P3-Guld-20-liten

Guldmicken
Nominerade: Avicii, Håkan Hellström, Icona Pop, Looptroop Rockers, Syster Sol.
Så vill jag: Håkan Hellström. Way. Out. West. Was. The. Best.
Så tror jag: Avicii. Den lille mansvalpen!

Årets dans
Nominerade: Albin Myers, Avicii, Axel Boman, Carli och La Felur.
Så vill jag: Ehe…heh…
Så tror jag: Ehe…hehe…

Årets hiphop/soul
Nominerade: Abidaz, Yung Lean, Mack Beats, Rikard ”Skizz” Bizzi och Stor.
Så vill jag: Asså…
Så tror jag: …njae men…

P3-Guld-38-liten

Årets pop
Nominerade: Jenny Wilson, Little Jinder, Makthaverskan, Sibille Attar och Postiljonen.
Så vill jag: Jenny Wilson! Hon är skön på ett väldigt mysko sätt. Hon vågar vara lite konstig. Eller nej, inte konstig – hon är konst!
Så tror jag: Makthaverskan. Hörs ju på artistnamnet. Power. Girlpower! Men jag tror även att Sibille kan få ett litet pris.Hon gjorde ett bra framträdande på Way Out West i somras och är väldigt P3:lig utav sig.

Årets rock/metal
Nominerade: Cult of Luna, Ghost, In Solitude, Tiger Bell, Watain
Så vill jag: Graveyard.
Så tror jag: Greaveyard.

P3-Guld-28-liten

Andra frågor  och undringar som ni egentligen kanske inte är så jädrans nyfikna på men som jag svarar på ändå för att jag vill:

Ser mest fram emot:
Mando Diao’s framträdande på galan. Black Saturday, live i Scandinavium – HUR BRA kan det egentligen bli? Såhär! *sträcker ut armarna längre än vad som är möjligt*.

Dresscode:
Har sagt det förr, säger det igen – det blir ICKE en nopprig Pippi-tröja jag sprang in i under förra årets förfest på Pustervik. Bedrövligt. Kände mig helt fel bland alla galaklädda donnor och herrar.
Nä, vet ni vad. Jag ska klä mig. Jag ska VA Guldet. En Guldmick. Ja. Det blir bra!
(önska mig göörmycket lycka till för jag har fäen ingen aning om vad jag ska dra på mig….).

Fruktar:
Det värsta som finns, alla kategorier, alla situationer (oavsett om du ska betala med kort efter att ha storhandlat, ha sex för första gången med din nya partner, när du ska ta en ny bild till ditt pass eller ID-kort, när du lämnat in dina svar på en tenta, när du är hos gynekologen för första gången, när du öppnar käften för tandläkaren, när du oväntat möter en bekant inne på ICA och den tittar ner i din kundkorg eller om du kommer med en ny idé till ett projekt du längre funderat ut på ett viktigt jobbmöte…):
”Oj dåh…”.
Det vill man Aldrig höra.

Jag undrar:
* Vad ska Kakan Hermansson har på sig som slår förra årets egendesginade Spice Girls-klänning?
* När får jag vara DJ på P3 Gulds efterfest?
* Hur wild and crazy kommer Kodjo Akolor vara som kvällens programledare?
* Vad får vi till middag?
* Kommer Petter vara där? Jag vill ta en bild på honom. Det måste man ha.
* Kan inte Bob Hund dyka som the big överraskning och spela den här låten? Det hade varit Fan-tas-tis-kt!
* När får man gå hem?

Hur det går?
Det får vi se ikväll!

Göteborg Nonstop är på plats för att rapportera om kvällen. Från mousserande förfest, pilgrimsfärden till Scandinavium och vidare till the wild and crazy efterfest.
Bra?
Jättebra.

Puss och kram, fred och kärlek!
Med vänlig hälsing Josefine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-02-11

Det är så lätt att glömma bort hur mkt man får av andra människor. Hur vi sår frön i varann. Hur vi skapar varann genom att se varann och bekräfta sidor i varann som vi inte hade upptäckt på egen hand. Hur vi planterar in kunskap i varann på ett…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-02-17

    En ny CAPISSO har jag hittat!  Jag gick på PONTUS TORSTENSSONS vernissage efter Bosse Winbergs begravning & blev lite lättare till sinnes på Bengans. Jag satte mig jämte två tyska tjejer och väntade på Nikke Ström som också skulle dit. Flickorna tyckte att tavlorna va trevliga, de hade aldrig…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-11

I kvällens första set inleder saxofonkvartetten Phones 4 med att röra sig i en stor cirkel i rummet de stöter ut varsitt ljud åt gången det är långt  mellan tonerna och vandringen pågår länge. Det finns en spänning i ljud som flyttar sig. Till slut så samlas gruppen på scenen…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...