Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Ett tisdagsex

2014-02-17 av ozelot

sourcefamily4Hur handskas med trilskande tonårsdöttrar? Har du träffat den karismatiske Fader Yod med 14 hustrur, eller är du fortfarande lite rädd för att åka till Oslo efter att ha jagats av norska black metal-kids med satanskors efter Karl Johan?

Bar 10 på Konstepidemin är nog tänkt att vara en otvungen umgängesform där utövande konstnärer kan möta andra utövande konstnärer och ta del av det senaste ropet: Som i det här fallet poeten Sophie Erlandsson vars kria ofta kommer till uttryck genom performance.
Men även Frida Sandström (journalist och medarbetare på konstplattformen Skogen) och Frans Karlsson som till vardags är tonsättare och just konstnär.
Dessa möts i ett rumsspecifikt möte där den eviga frågan som gnagt i oss skall besvaras: ”Kan ljud och text mötas?”
Utöver detta medverkar Anne Pira, Anna Unsgaard och Catrin Serck-Hansen som alla är gallerister på Epidemin.
De har även lagat maten för kvällen meny.
Bar 10 @ Konstepidemin // 19:00 // Fri entré

Dokumentärfilmsklubben Doc Lounge har varit lite över allt i stan fram till dags dato.
Nu även på Bengans vilket sammanfaller väl med att fiket i foajén skaffat rättigheter och att ”saker är på gång”?
Sannerligen, denna kväll gästas Doc Lounge av The Source Family – anhängare till den karismatiske sektledaren Fader Yod (han hade 14 hustrur och ett psykedeliskt rockband!!) – om än i filmisk form.
Doc Lounge @ Bengans // Börjar 19 // 80 kr // Film, bar & sånt

Saker som tonårsdöttrar säger och gör – och som föräldrar måste hantera är temat för Johanna Bäckström Lernebys föredrag på Pecha Kucha. Johanna är mångårig medarbetare på Uppdrag Granskning och har således troligtvis plockat upp en och annan användbar teknik om hur man bäst oskadliggör ovälkommet mothugg.
Utöver denna kortföreläsning tillkommer utöver sju andra även Kajaken Bergström som lägger ut texten om fenomenet selfies, samt Olof Antonsson från Yimby.
Doc Lounge @ Park Lane // 19:30 // Fri entré

Norge har alltid varit ett starkt fäste för hård metal, punk och hardcore.
Som tonåring åkte jag en gång till Oslo för att se en konsert och förundrades över hur jävla mycket hårdare norrmännen var – hur mycket jag och mitt sällskap än hade ansträngt oss för att se farliga ut.
De norska kidsen var ändå mycket flummigare och…såg rent ut sagt för jävliga ut och hade satanskors i tipp-ex på skinnjackorna.
Vi höll oss på vandrarhemmet sen.
Kvelertak @ Pustervik // Support: Spiders // 230 kr // På scen 20

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-08-17

Hade tänkt kolla in Jarl Hammarbergs utställning på galleri i Haga. Men kom inte längre än till den gröna soffan i mitt sovrum. Man håller på med det ena å det andra för att hålla sin mentala och fysiska hälsa så länge man är här. Ett projekt som bidrar till…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-08-18

Det stilla höstregnet som faller utanför fönstret vet inte om att jag är så omanlig som jag är det bedömer mig inte ibland så ynklige fege mesen Stefan Falck som alltid leker riktig man och hjälte och rockpoet Johan Lindqvist ÄR inte rocknroll, fattar inte va bra rocknroll är hyllar…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-08-21

Det kändes som att sommaren tog slut när Lotta hade sista repetitionen. Det va inte så varmt men ändå lagom. Hon kom med sina jeans och en brandgul blues med kort ärm, fram till scenen och småpratade med publiken. TV- värdinnan sprang också runt och pratade med folk. De va…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...