Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Bara män i Lisebergs konsertprogram

2014-02-26 av ozelot

IFWT_snoop_dogg2Nog för att det bara är mars snart och långt kvar till spikat program, men Lisebergs musikbokningar lär verkligen inte glädja organisationer som Rättviseförmedlingen eller Jämställd Festival. För faktum är att de kvinnliga artisterna lyser med sin frånvaro på samtliga Lisebergs scener – Stora Scen och Lisebergshallen – och då bryr vi oss inte om att räkna med dansbandsplattformen Polketten.

Stora Scen är än så länge sju programpunkter bokade. Dessa är Timbuktu, Dregen, Flogging Molly, Bunny Wailer, Snoop Dogg och Hammerfall som mig veterligen bara inkluderar en enda kvinna i standardsättningen – det är violinisten/sångerskan Bridget Regan i Floggy Molly. Temakvällen House på på Liseberg fredag 6 juni har dock valt att vara extra tydliga.
Bland programpunkter som Albin Myers (S), Daladubz (S), Don Palm (S), Lunde Bros (S) och Nari & Milani (ITA) sticker nämligen en punkt ut nästan överpedagogiskt: Female DJ Revolution (S).

Inte heller Lisebergshallens utbud lär glädja vänner av rimlig könsfördelning på musikscenen. Här blir det MMA Gala, Bo Kaspers, The Foo och The Hollies. Det mest feminina vi kan hitta är Yohio och det är ju en medveten akt.
På Rondo kommer under hösten dock Jill Johnson så håll ut. Hon verkar riktigt cool.

En liten kul detalj på familjevänliga Liseberg som fick moralpanik när Olle Ljungström tog ett felsteg är att Bunny Wailer suttit 14 månader i fängelse för narkotikainnehav och är en ivrig förespråkare för legalisering, folkkära Timbuktu filmats snortande kokain på en toalett och nog gärna tar ett bloss, Snoop Dogg enligt egen utsago röker minst 80 jointar om dagen, skryter om att vara en äkta pimp och dessutom regisserat en kommersiell porrfilm.
Är detta en medveten profilering från Lisebergs sida eller ett olycksfall i arbetet?
Eller skall det tolkas som det bara är ett första utkast, och att det färdiga kalendariet kommer att se helt annorlunda ut?


Vi söker Liseberg för en kommentar.

Uppföljning: Liseberg ”svarar”

En kommentar på Bara män i Lisebergs konsertprogram

  1. Sliddjur

    Bra påpekande. Det samma gäller även Gröna Lund enligt ett påpekande på Rättviseförmedlingens FB-sida

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-07-09

Det var ett tag sedan SKRONK släppte sin skiva LIVSTID. Skivbolagsdirektören, konstnären, musikern mm DAN FRÖBERG var på plats på Crippas för att sälja SKRONKS skivor. Det är Margita Persson som målat omslaget. Ingen text på framsidan av konvolutet, Fröberg anser att det är snyggare utan. Jag sitter med Primadonnan…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-07-11

Jim Morrison, Dylan, Öijer & Adonis är större poeter än va jag är Men jag är jäkligt bra det är jag. Att acceptera droger & pedofili är inte liberalt utan omoraliskt common sense brukar leda en rätt Carl Maria von Weber Det regnar tussilago vid glömda garageportar som präntats av…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-07-11

OM DU FÅR OVÄNTADE GÄSTER Ett halv kilo fläskfärs släng den i en glasform rund eller avlång, ej stor platta ut den ta salt och svartpeppar över alltihopa vänd över den ena halvan över den andra och platta till så den täcker hela formen hacka två stora klyftor vitlök, tycker…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...