Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Onsdagsblandning med extra allt

2014-02-26 av ozelot

Det trillade in lite pengar igår på kontot och det kommer en ny dusör imorgon för de som råkar jobba i kommunal regi. Som av en händelse uppstod helt plötsligt lite alternativ till backstuge-sittandet, men det är inte säkert att det behöver kosta pengar för det. Allt från smygläsningsmingel till Anna Odell och punk ger kvällen vid hand.

Det kan mycket väl bli folkstockning på Folkets hus då filmaktuella Anna Odell besöker Göteborg för att tillsammans med Joakim Stampe, Dror Freiler, Fredrik Svensk och Annica Carlsson Rixon diskutera konstens möjligheter att påverka politiskt.
Från ABF:s sida har man dock uppgraderat till en större sal, så möjligheterna är goda att faktiskt komma in.
Konstens politiska möjligheter // Föreläsning på Folkets hus // 18:30-20:30 // Fri entré & barservering

konsthallenDet är ganska tydligt att Göteborgs Konsthall vill vara en plats för diskussion om såväl samtid och förflutet utöver att bara vara en utställningsplats för konst. Det kan vara en lyckad strategi, om än kanske förvirrande för den breda publiken?
Jag har inget emot att bli förvirrad dock utan konstaterar att det nästan alltid händer någonting på konsthallen, och så också ikväll. Konsthallens programchef Andréas Hagström försöker ikväll reda ut vandalismens historia. Har vandalismen ändrat karaktär genom historien är frågor vi kanske kan förvänta oss åskådliggjorda.
Vandalismens historia // Konsthallen // 18-19 // fri entré

Från Göteborgs Konsthall är det inte långt till Mornington Hotel Extravaganza. För er som tillhör den utvalda skaran av musikmediat Gaffa:s vänner blir det lite tjuvläsning av nya numret – och smygdrickande av thai-ölen Leo Beer.
Detta mellan 18-20.

maranagSan Fransisco-sonen Mikey Maranag har varit en fanbärare för musikgenren chill wave länge nu, och tillbedjare av denna form späckad av drömska beats lär vara tacksamma för att hans projekt Blackbird Blackbird gästar Jazzhuset ikväll.
Förbereder gör blott 18-åriga producenthoppet WWEBSS – bördig från värmländska Kristinehamn. Vi tror att kan bli en bra kväll på klubben Rumours.
Rumours @ Jazzhuset // 22-03 // 100 kr

Kvällens tema på Pustervik är att åtminstone mentalt stödja de som någon gång blivit illa behandlade av lagens långa arm, malts sönder i byråkratiska processer eller fallit offer för rättsröta. Vi vet också att de som jobbade som vakter på Röda Sten sommaren 2011 inte är välkomna.
Det blir en imponerande arsenal av djs i både matsal och foajé: Vad sägs om Lukas Eargoggle, Daniel Sne och David Janzen (matsalen) samt Dj Kali, Erik Nordin & Viktor.
Enöff is enöff @ Pustervik // 22-02 // Fri entré

Ny punkklubb på On Stage: Punkdrömmar! Punkdrömmar drivs och tonsätts av Michael Porali (Slavestate Magazine, stiff.gbg, ihana) och Fredrik Trensare (stiff.gbg) som också är klubbens residents.
Detta mellan 19-02 och entrén är som luften – fri
punk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-07-09

Det var ett tag sedan SKRONK släppte sin skiva LIVSTID. Skivbolagsdirektören, konstnären, musikern mm DAN FRÖBERG var på plats på Crippas för att sälja SKRONKS skivor. Det är Margita Persson som målat omslaget. Ingen text på framsidan av konvolutet, Fröberg anser att det är snyggare utan. Jag sitter med Primadonnan…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-07-11

Jim Morrison, Dylan, Öijer & Adonis är större poeter än va jag är Men jag är jäkligt bra det är jag. Att acceptera droger & pedofili är inte liberalt utan omoraliskt common sense brukar leda en rätt Carl Maria von Weber Det regnar tussilago vid glömda garageportar som präntats av…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-07-11

OM DU FÅR OVÄNTADE GÄSTER Ett halv kilo fläskfärs släng den i en glasform rund eller avlång, ej stor platta ut den ta salt och svartpeppar över alltihopa vänd över den ena halvan över den andra och platta till så den täcker hela formen hacka två stora klyftor vitlök, tycker…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...