Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Michelin-nytt i Göteborg

2014-03-12 av ozelot

bhogaDet blev ingen tredje stjärna för Mattias Dahlgrens Matsalen vilket Edin Dzemat, stjärnkrögare på Linnéa Art, förutspådde i måndags. Däremot en ny stjärnkrog i Göteborg: Bhoga med krögarna Gustav Knutsson och Niclas Yngvesson får härmed en inteckning i världens mest prestigefulla matguide som nu också får en helt nordisk upplaga.

Bhogas kök kan beskrivas som trendigt skandinavisk med internationell tvist, men också med en av Göteborgs absolut bästa cocktailbarer. Lite avsides ligger det men väl värt ett besök, om så bara för en drink med utsikt över hamnkanalen.
För Göteborgskt vidkommande var detta den enda egentliga nyheten förutom att Kock & Vin och Fond blir av med en stjärna. Inget alarmerande i sig själv då K & V bytt koncept och namn (KOKA) och Fond har stängt, för att öppna senare i år på ny adress.
I Stockholm belönades Oaxen och Operakällaren med varsin stjärna.

Så här ser det följaktligen ut i Sverige:

2 stjärnor Stockholm: Mathias Dahlgren Matsalen och Frantzén.
1 stjärna Stockholm: Mathias Dahlgren Matbaren, Esperanto, F12, Ekstedt, Gastrologik, Operakällaren (ny) och Oaxen Krog (ny).
1 stjärna Göteborg: Thörnströms Kök, 28+, Sjömagasinet och Bhoga (ny).

Kommentarer på Michelin-nytt i Göteborg

  1. nu förstår jag inte

    otippat men kul! förhandsfavoriter här i gbg var väl annars upper house, linnéa art eller swedish taste. med det intet sagt att bhoga inte förjtänar sin stjärna!
    angående ”en av göteborgs bästa cocktailbarer”: vad baserar du detta på?
    förvisso är smaken som baken, men är det någon bar som inte (längre) bör prisas som en av stans bästa så är det väl bhogas. baren dog ju helt och hållet iochmed slys flytt till spisa matbar…

  2. Smaken är kanske som baken, men oavsett eventuell flytt av Sly och efterföljande degenerering (?) kvarstår ju att en del av restaurangens koncept är just profileringen som cocktail-bar, vilket sticker ut lite bland övriga restauranger i stjärnsegmentet.

    Men ärligt talat finns det nog kunnigare bedömare av just cocktailutbudet i stan, jag är öppen för förslag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-05-31

Det omedelbara minnet av mamma jag har från när ja va liten är hennes  enormt stora rumpa. Den gungade fram i ansiktshöjd framför mig i det avlånga köket i Landala. Det var fascinerande. Jag tänkte att hon hade den största rumpan i hela världen.     Min bror och jag…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-05-17

Kycklingfärs Salt Citronpeppar Svartpeppar Så rör man ihop det så det går in ordentligt, jag kommer inte ihåg hur mkt jag hade, men det spelar ingen roll. Så lägger man det i en penslad glasform  med olja och kinasoja Man plattar ut den så den täcker formen Penslar med samma…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...