Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Snabbinsatta demonstrationer mot Hemköp Stigbergstorget under onsdagen

2014-03-12 av ozelot

stigbergstorget6gooteborgDen i sociala medier mycket uppmärksammade händelsen då en butikschef hällde en spann vatten över en tiggare utanför Hemköp Stigbergstorget har fått ett konkret efterspel. Edda Manga – forskare i genus och samhällsfrågor vid Göteborgs Universitet är en av organisatörerna bakom en snabbinsatt demonstration utanför Hemköp idag.

Bland annat kräver man att butikschefen ber den drabbade Vanessa om ursäkt, samt att Hemköp från centralt håll tydliggör kedjans inställning i frågan.
Enligt uppgifter till Metro är det inte första gången som butikens anställda är otrevliga mot tiggarna, och de skall vid flera tillfällen blivit bortkörda trots att de befinner sig på offentlig mark och inte begår någon olaglig handling.

Butikschefen försvarar sig med att kunderna ofta klagar på tiggarna, samt de ofta även har problem med Faktumförsäljarna som har tillstånd att sälja inne i butiken.
Men i fallet med Vanessa var butikschefen helt inställd på att tvätta fönster, och att det satt någon i vägen uppmärksammade han ej.
– Det var en dag som alla andra i min värld, säger han

Demonstrationen kommer att ske i två omgångar, dels mellan 15 och 16 och en senare mellan 17 och 18 så att folk hinner att mobilisera efter arbetet.

Kommentarer på Snabbinsatta demonstrationer mot Hemköp Stigbergstorget under onsdagen

 1. schwampen

  jävlar idéer! Lägg ner er sketna demonstration!

 2. Anonym

  Vilken fantastisk ide’!
  Kör några demonstrationer imorn med!

 3. Anonym

  Sluta era jobbigt jävlar!! Inte fan orkar jag med dom varenda jävla gång jag handlat

 4. Trams

  Trams!

 5. Aziz

  Ska börja handla i butiken för att stödja dem

 6. john toth

  Har tiggare ingen humor? Ha ha ha!

 7. john toth

  Observera att Göteborgs universitet har en respekterad institution för sociologi – läs på om utbytesteori. Om man ger något ska man få något tillbaka. Så till alla demonstranter – Ge en månadslön till tiggaren. Eller ge en till handlaren. Av den ene får ni mat. Av den andra får ni.. INGENTING!!!

 8. john toth

  Tänk bara 2 sek på killen som i sitt anletes svett driver affären- vars barn någon hotar för att … jag vet inte varför?! Han ordnar käk till er och arbetsplatser till sina anställda. Gå inte dit och demonstra mot honom. Väx för alltivärlden upp!!!

 9. Vad fan dillar du om John Toth? Killen som i sitt anletes svett? Ordnar käk till era arbetsplatser och anställda? Killen jobbar – eller jobbade på Hemköp – inte direkt så att det är någon superentrepenör vi snackar om här utan förmodligen någon random snubbe som ”ser ut” som en chef och orkat stanna tillräckligt länge för att gå en internutbildning

  Och det här med sina barn hotade…hmmm, dagen innan hota han att polisanmäla ett vittne för förtal… jag tror inte ett smack att några barn blivit hotade utan han ljuger sig blå för att vinna sympatier

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-10-10

Biopremiär:  11 oktober 2019 på Hagabion Regi: Nick Broomfield Medverkande: Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Ron Cornelius mfl. Längd:  102 min Redan ett par sekunder in i filmen börjar jag lipa av anslaget och orden, och sen fortsätter dokumentären om artisten LEONARD COHEN &hans flamma MARIANNE IHLEN att beröra hela vägen ut. Först får…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...