Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Såpan om Lagerhuset fortsätter

2014-03-24 av ozelot

popcornDet stormar just nu väldigt mycket kring Lagerhuset. Mest är det nog GT:s Ingrid Norrman som stormar, i en serie artiklar har hon sedan i höstas givit färg åt turerna. Fastighetsägaren Higab vill införa marknadshyror i huset, och inhysta hyresgäster, som anses ha fått subventionerade hyror allt för länge får antingen punga upp eller flytta.
Dit hör flera av de bokförlag som bor i huset under visionen Litteraturhuset.

Folk är besvikna, vilket går att förstå, då Higab såsom kommunalt fastighetsbolag anses ha svikit tidigare löften.
I alla fall när samma Norrman upplåter sitt redaktionella utrymme snudd på helt okritiskt åt författaren Stewe Claesson som raljerar över framtida användningsområden för huset:
”Vadå? Några riskkapitalisters satsning på brottmålsadvokater, eller varför inte en lukrativ flyktingförläggning…?”, skriver Stewe Claeson

Förvecklingarna kring Lagerhusets har varit spännande som en deckare, och dolkstötslegenderna har gått som barn i huset.
Först skall det bli teater, sedan är inte det bra, sedan blir det…ett ungdomens hus!
Så fort politiker inte vet vad de skall göra börjar det nämligen tisslas om ungdomskultur.
Intill (dit ungdomarna knappast blir insläppta) har Restaurang Lagerhuset enligt GT fått sju månader hyresfritt vilket lär sticka kulturproducenterna i ögonen- som nu aviseras 30%-iga höjningar.

Själv kan jag tycka att ”ett Kulturens Hus” som det så fint heter borde ha fler sidor än att bara kulturproducenterna själva skall ha ståndsmässiga lokaler och trevligt sällskap i fikarummet.
Det blir inte ett kulturhus bara för att där sitter människor som sysslar med kultur.
Det borde rimligtvis öppna upp mer för allmänheten mer än den stängda hangar som Lagerhuset nog av många upplevs som.
Det vill säga om det nu inte råkar vara cykelfestival, tillfälligt bibliotek, eller man känner att man tillhör målgruppen för Frilagret.

Frilagret ja.
Här i helgen var det till exempel ”Stora garnhelgen”..
Nä nu var jag säkert dum, Frilagret har ju i själva verket ett fullspäckat kalendarium där ungdomar upp till 30 år kan få hjälp att förverkliga sina hobbys.
De verkar i alla fall inte vara någon brist på personal där .
Undrar om Kulturförvaltningen påverkas av Higabs förestående chockhöjning.

Jag tror jag poppar lite popcorn.

Kommentarer på Såpan om Lagerhuset fortsätter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-02-18

PÅ avdelning 69 Sahlgrenska för sjätte gången. För en tredagars cellgiftskur.  Jag får ett eget rum. Rum 2. Något svalt, vilket ja inte har nåt emot. Fåtölj. Sjuksäng. Rullbord. Handfat och egen toalett. Lyxigt. I väntan på resultatet av mina blodprover sitter ja och dricker grönt te och lyssnar på…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...