Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Invigning av utställningen Hembygd

2014-04-12 av ozelot

någonstansDet handlar om makt, relationen till sin hembygd, att tvingas fly och om att leva i Sverige idag. I vandringsutställningen ”Hembygd – någonstans i Sverige” möter du 1000 röster i egna foton, berättelser och filmade intervjuer. Utställningen öppnar på Göteborgs stadsmuseum med en ny del från Göteborg.
Med dj Niki Yrla och konstnär Johanna Adebäck, filmen Jag är fan en panter, eftersnack, mat m.m.


TIDER

16.00 Utställningen öppnar.
16.15 Museichef Cornelia Lönnroth inviger utställningen, vi pratar med medverkande i utställningen , procucenterna Annica Carlsson Bergdahl och Jerker Andersson, medverkande i utställningen Leila Swartling och konstnär Johanna Adebäck
17.00 Filmen Jag är fan en panter
18.30 Eftersnack med regissörerna till Jag är fan en panter, Anders Rundberg, Jennifer Jerez och Leo Palmestål och medlemmar från Pantrarna. Moderator Henrik Sputnes.

MEDVERKANDE

Johanna Adebäck
Konstnären Johanna Adebäck arbetar ofta platsspecifikt och utforskar gärna alternativa rum och sammanhang för konsten. Till Hembygd – någonstans i Sverige har hon bjudits in av Göteborgs stadsmuseum och Naïvité att skapa ett interaktivt tillägg i utställningen. Genom detta samarbete har det skapats utrymme för dig som besökare att gå i dialog med utställningen, säga din åsikt och lämna ditt avtryck.
http://www.johannaadeback.se/

Jag är fan en panter

Biskopsgården i Göteborg plågas av gängkriminalitet och skottlossningar. De senaste åren har rörelsen Pantrarna – för upprustning av förorten, vuxit fram som en positiv motkraft. Leo Palmestål och Anders Rundberg gjorde en första dokumentär om Pantrarna, Behandla inte oss som djur, 2012, och gör nu uppföljaren ihop med Jennifer Jerez. Panelsamtal efter filmen med Anders Rundberg, Jennifer Jerez och Leo Palmestål och medlemmar från Pantrarna. Filmen är 89 minuter

Niki Yrla

Niki Yrla har varit verksam som dj i åtta år inom den elektroniska dansscenen. Hon producerar, utöver sin egen electronica, musik och ljud till film, konst och performance. I sommar släpper hon sin första EP med feministiska houseprojektet Imagine me. Hon kommer att spela morgontechno och melodisk electronica blandat med egen musik i direkt anslutning till utställningen.

Naïvité

är en studio för konst och upplevelser, med bas i Göteborg. De arbetar konceptuellt och curatoriellt, med berättelser som grund.

Utställningen Hembygd – någonstans i Sverige visas på Göteborgs stadsmuseum 12 april-21 september 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-11-08

  Vi sitter i salongen och det är nästan fullt på Göteborgs Dramatiska Teater och ljuset släcks ner. Jämte mig sitter Johannes Nyholm och hans kompisar ( som känner Linda Spåman). Det blir mörkt och med penna och papper såg jag inte mkt av vad jag skrev. In på scenen…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...