Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Vem tror på Frida Boisen?

2014-04-28 av ozelot

Skärmavbild 2014-04-28 kl. 22.25.40Häromdagen presenterade GT:s Chefredaktör Frida Boisen den nya ”stjärnbloggaren” Hanni Beronius. Hanni Beronius är psykologistuderande, men icke att förglömma – även fd Fröken Sverige.
Det har nog inte påverkat valet.
– Hanni är en stark, ung kvinna med en stor passion för såväl hälsa, mode och samhälle.

Så mycket samhälle tycks det inte ha blivit, mer har det dock blivit av träning, modefotograferingar och instagrammade räksmörgåsar. Jag har inget emot dylikt, vart har sin plats.
Men specifikt den skönhetstävlingen och bloggkulten är väl snarast själva sinnebilden av exakt det vi inte behöver mer av, med utslätade intill anonymitet sminkade ansikten, beskurna kroppsideal och tillrättalagda åsikter.

– GT.se vill fortsätta vara en angelägen sajt för unga kvinnor
, fortsätter Frida Boisen.
Då undrar jag vad Frida tror att Unga Kvinnor vill läsa.
Finest.se finns så vitt jag vet redan, har man sneglat mot den publiken månne?

Jag tror säkert att Hanni är en intelligent person, jag drar inga kopplingar av folks karriärval eller sätt att framställa sig själva på nätet. Har heller inga problem med bilderna i sig, eller ämnesvalet för Hannis skrivövningar.
Jag förstår att Hanni nappar på att blogga på ett av landets största tidningar.
Men helt utan att få någon slags riktning?
Jag kan inte se något annat än en cynisk strategi från GT när man ger sig in på denna mark.

Vad hände med alla de fina orden om att skippa sminket, att kämpa mot sexism, barntoppar och allt annat som med stor intensitet basunerats ut från kvällstidningens självutnämnda feministiska fyrbåk i mörkret?

Kommentarer på Vem tror på Frida Boisen?

 1. jonas

  vad du fick stryk tillbaka…ibland är det bättre att vara tyst än att hoppa på folk vettu 🙂

 2. Ja jösses, vilken utskåpning.. Knappt så jag reser mig efter detta, 1 månad senare kommer alltså ett inlägg som har vunnit SM i felläsning..

  Tackar för trafiken dock.

 3. jonas

  Så ägd 🙂

 4. Ja verkligen. Marken skälver.

  Jag tänker inte gå i nån polemik. Peta hur mycket du vill.
  Texten handlar om GT:s dubbelspel, inte om en enskild person.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-10-10

Biopremiär:  11 oktober 2019 på Hagabion Regi: Nick Broomfield Medverkande: Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Ron Cornelius mfl. Längd:  102 min Redan ett par sekunder in i filmen börjar jag lipa av anslaget och orden, och sen fortsätter dokumentären om artisten LEONARD COHEN &hans flamma MARIANNE IHLEN att beröra hela vägen ut. Först får…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...