Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Gothenburg får en Indie Film Festival

2014-05-04 av ozelot

indie22-25 maj är det dags för filmfestival i Göteborg. Indie Film Festival. Vad är då idén bakom ännu en filmfestival, och då dessutom strax innan sommaren när folk mest längtar efter att bada och sola? Vi ställde några frågor till Hamodi Gabry, en av festivalens initiativtagare.

Hur fick ni idén till Gothenburg Indie Film Festival, och vad är syftet med den?

– Idén till festivalen kommer från förorten – närmare bestämt Bergsjön, där föreningen Film för Fred bildades för 4 år sedan. Vi vill att lyfta fram och synliggöra den osynliga delen av förorten. Vi gör det genom att samarbeta med ungdomar, Akademin Valand, Nätverkstan ABF, Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Utveckling Nordost och många andra.

Det finns ju numer, utöver GIFF, även actionsportfestivaler, Bergsfilmfestivaler…

– Göteborg är en filmstad, och det finns både behov och utrymme för flera filmfestivaler. Vi samarbetar också med de övriga festivalerna. Mångfald berikar!

Vad är det för profil på de filmer ni visar? Är det spelfilm, dokumentärer..?

– Vi kommer att visa spelfilm, kortfilm, långa och korta dokumentärer, och animerade filmer. Alla med temat fred, miljö och sociala frågor. 90% av filerna har svensk premiär på festivalen, och många av dem har vunnit priser vid andra festivaler runt om i världen.

Det låter ärligt talat rätt dystert. Finns det inga roliga filmer?

– Givetvis finns det även roliga och interessanta filmer med på festivalen! Till exempel Pied Piper från Indien, Si-o-se Pol från Tyskland, Unknown Land från Grekland, Mother Europe från Slovenien och Mediastan från Sverige som kommer visas i närvaro av regissörerna.

Facebooksidan som ni har startades 2012. Det har tagit sin tid innan nu festivalen äntligen kommer till skott.

Vi har jobbat hårt sedan 2011 med att hitta rätt plats, rätt tidpunkt, och naturligtvis rätt filmer för festivalen. Vi har lagt mycket tid på att gå från idé till en färdig festival.

Gothenburg Indie Film Festival
22-25 maj på Hagabion
4 dagars pass vuxen: 220 kr
Student: 170 kr // Dagspass finns också.

www.gbgindiefilmfest.se
Twitter: @gbgindieff

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-10-10

Biopremiär:  11 oktober 2019 på Hagabion Regi: Nick Broomfield Medverkande: Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Ron Cornelius mfl. Längd:  102 min Redan ett par sekunder in i filmen börjar jag lipa av anslaget och orden, och sen fortsätter dokumentären om artisten LEONARD COHEN &hans flamma MARIANNE IHLEN att beröra hela vägen ut. Först får…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...