Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Roenik

2014-05-28 av ozelot

roenikHistorien om Roenik handlar lite om det där bandet som snubblade på mållinjen. De har alltid gjort rätt bra musik, känt rätt folk i branschen, varit coola och sådär och flera av medlemmarna har även spelat med andra band som kanske namnmässigt är större; Som Timo Räisänen och Me an My Army (med Kleerup) t.ex.
För fyra år sedan var det dags för stor lansering med utländsk management i både London och New York, ett privatchartrat plan skulle bara landa först innan det bar av till exklusiva Show Case spelningar för David Geffen i LA, Hugh Hefner på the Mansion och Richard Branson på hans privata Necker Island – men plötsligt vände planet i luften!?
Det visade sig att de två drivande krafterna i managementbolaget hade råkat i luven på och nu återstod plötsligt ingenting, luften gick lite ur bandet och vad jag minns av det hela blev det istället för atlantflygningar och skrikande groupies – en releasefest på Sjöbaren som Patrik Herrström (som nu är trummis i bandet) sytt ihop på något vänster.

Jag gick i alla fall dit då det var gratis italiensk öl och satt och jiddrade lite på en ganska halvtom uteservering (bandet hade inte orkat bjuda så många) med vad det skulle visa sig vara en salongsberusad Ulf Johansson – legendarisk krögare bakom bl.a Park Lane där även releasespelningen (?) ägde rum – medan bandet mest satt och slokade kring ett eget bord i hörnet.

Mycket vatten har runnit under broarna sedan det där internationella äventyret och av den ursprungliga banduppsättningen åters
tår endast 2, dvs Niels Nankler (Sång, gitarr) och Jonas Wållberg (keyboards).
Kompletterar gör istället bekantingarna London på bas och batteristen Patrik Herrström.
Ett nytt kapitel har således inletts.

Första videon/singeln (nedan) släpptes 26/3 och spelades in på Lyckholms Bryggerier, som sedermera revs.
Ni läser lite mer om den historien här.


Relesefest för Roenik @ Pustervik

Onsdag 28 maj
På scen ca 21:30.
Fri entré

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-10-10

Biopremiär:  11 oktober 2019 på Hagabion Regi: Nick Broomfield Medverkande: Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Ron Cornelius mfl. Längd:  102 min Redan ett par sekunder in i filmen börjar jag lipa av anslaget och orden, och sen fortsätter dokumentären om artisten LEONARD COHEN &hans flamma MARIANNE IHLEN att beröra hela vägen ut. Först får…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...