Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

”Hallå, vi är här nu!” @ Sweden Rock Festival, 3 juni

2014-06-09 av

Så kom den där efterlängtade dagen; resan ner mot Sölvesborg och Sweden Rock Festival 2014. Jädrar i min lilla låda vad jag har längtat efter den här dagen.
Jag hade varit väldigt ambitiös och ”positiv som fan” med min packning också och slängt ned inte mindre än sju par shorts. Jag menar, det hade ju varit så jädrans fint väder hela veckan – och på Sweden Rock är det ju alltiiid fint väder. Det har jag ju skrivit så många gånger förr i den här bloggen.

SRF4

Fast…även om man inte kan tro det, så är det faktiskt så att även jag kan ha fel. Bara ibland.
Och den här gången var det ett sånt där ”ibland”-moment, för det var ingen sol över oss när vi tog våra väskor och bilade ned mot södra Sverige. I ärlighetens namn så kunde det nog inte bli mycket gråare försommarväder.
MEN! Vi var glada ändå; jag, mamma och vårat resesällskap Thomas.

SRF3

Resan startade runt 12-tiden. Tog en snabb tur inne på systemet med Thomas också. Jag gick noga omkring och vände och vred på de olika sorterna och varianterna. Läste på etiketter, mörk, ljus, nja, nä, ja och var noga med vilka jag tog.
”Räcker det där då?” frågade Thomas när jag hade packat på mig 10 glasflaskor.
”Ja, herregud. Jag ska ju jobba!” sa jag.
(för att kasta oss fram ett par dagar i SRF-historien så kan jag berätta att jag hade åtta flaskor kvar när jag kom hem igen så…ja, ehe…det räckte gott och väl för mig).

Som sig bör så körde vi fel några gånger på vägen ned.
Har nu fått se lite mer utav Halmstad än vad jag egentligen var intresserad av. Men…tja, det ingår ju som sagt.

SRF5

Efter ungefär sex timmars bilfärd började vi äntligen närma oss festivalområdet. Även i Sölvesborg ar det grått och rått. Då det var tisdag den 3 juni, alltså dagen innan festivalen skulle sätta igång så hade det inte kommit så mycket besökare ännu. Ett par husvagnar här och var samt några mat- och merchstånd som hade öppnat. Det var ju inge lattjolajbanväder att gå ut och festivalmingelfotografera i direkt, men jag tog ändå en sväng ut på området.

SRF10

Ganska så snart kände man sig hemma. Så mycket fred och kärlek på området. Att bli skjutsad i en kundvagn (INNAN festivalen ens har börjat) är ju bland det finaste man kan göra mot någon man tycker om. Tycker i alla fall jag…

SRF6

På Rosenlunds Camping hittade jag några bekanta vänner från förra årets festival.

SRF7

Där borta var festen igång och alla var där! Utanför Jörgens och Gugges rockbuss var det hög musik, dans och mouserande. Jag får en burköl och jag glider omkring på campingen för att träffa alla som har anlänt till festivalen.

SRF12

Vi korkade upp…

SRF8

…och firade Sweden Rock Festival 2014. Från och med den här dagen och fyra dagar framåt fanns det ingen ”yttre värld”. Inga måsten eller tider att passa alls…förutom roliga då. Det kändes ju inte direkt som en uppoffring att gå och titta på Billy Idol, Alice Cooper och Black Sabbath (för att bara nämna några!) om kvällarna. Tjoflöjt!

SRF9

Man träffar ju alltid nytt folk man lyckas bli bästis och bundis med över en kväll.
Här har jag en fotoutmaning med en kille som ville låna en utav mina två kameror jag hade hängande runt halsen.
”Jag lovar att du inte kan ta bättre bilder än min mobil!” sa han, och sedan var det igång.
Såhär låg han i gräset framför en stor högtalare och kämpade med att fotografera den på hur många olika snygga, konstnärliga och annourlunda vinklar som helst i säkerligen 20 minuter.
”Nu är jag klar!” sa han och kom fram för att visa.
Fem bilder på tjugo minuter. En med ett grässtrå i förgrunden, en annan med en öl på lådan och en tredje som bara bestod av…fartränder. Typ.
Men det var fint ändå. Vi hade det trevligt.

SRF11

Sedan försvann han ännu en gång. Sneglade bort mot alla träd längre bort på campingen och såg honom hulka sig över någon buske.
Hoppsan.
En kvart senare kommer han tillbaka och lite skämsligt och förlåtande säger han:

”Alltså…förlåt, du får ursäkta mig.”
”Du, det är festival nu…” svarar jag.
”Jamen, jag vet. Men ändå.  Jag…ja, förlåt.”.
Förlåt att jag mår dåligt. Det gör inget. Vi tar hand om dig. Ja, så är det.
Och, ska jag vara helt ärlig och ta ut festivalberättandet i förskott så var det där faktiskt det enda ”diskret hulkandet i en buske” som jag såg under alla dessa festivaldagar.

SRF13

När mörkret kom och jag var färdig med min burköl valde jag att börja gå hemåt. Precis som vi gjort de senaste två åren bodde vi i en stuga sisådär en kvarts promenadavstånd från festivalområdet. Ungefär samma tid som jag börjar gå så börjar det droppa in sms från festivalpolare från tidigare år:
”Är du här nu?!”, ”Kom till vårat läger!”, ”Men vafan, ska du gå och lägga dig nu?”, ”Josefiiiiiine!”.
Man ska sluta när man är på topp, har jag hört – så jag gick hem till min säng och somnade böms.
Dagen efter skulle festivalen börja på riktigt.

Nästa Sweden Rock Festival-inlägg kommer imorgon! Då med bland andra Backstreet Girls, Freak Kitchen, möte med konferenciererna, festivalmingel på området och massor av annat skoj.
Bra vah?!

Puss och kram, fred och kärlek!
Med vänlig hälsning Josefine.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-09-15

   Gilda Stillbäck har föreställning på Teater Trixter. Hon har bott nåra år i Paris och har två barn. Hon kommer in på scenen och ska gestalta Ingmar Bergman, det är svårt bara det! Hon tittar på en jättekudde. Ropar åt inspicienten och ljussättaren –”Hallå kan vi få lite mera…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...