Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Abonnemangsförsäljare på Focus driver med utslagen person

2014-06-16 av ozelot

oevaegen42gooteborgIdag vid 16 tiden passerade jag två telefonförsäljande herrar på Focus i Gårda. Milt uttråkad som man säkert kan bli på ett sådant arbete – underbetalt och med märkliga villkor – och folk som egentligen behandlar dig som skabb och inte vill se åt dig så bestämmer sig den ene killen för ett ”skojigt upptåg”. För att roa sig själv och säkert vinna ett skratt hos sin kompanjon.

En vinddriven existens kommer gående genom gallerian i riktning mot Systembolaget, i sextioårsåldern och med omaka skor och träningsoverall.
Hej”. Säljsvadan inleds.
Förbi passerade örgrytedamer med dignande kassar och blonda ynglingar i cityshorts.
Har du 3 eller Telenor
Vagt mumlande till svar”. Mannen fattar nog inte vad för fråga han just fått.
”Ja alltså, vilket abonnemang har du idag?”

Jag har här hajat till och stannat några meter bort, och följer diskussionen.
Det är uppenbart att de här killarna märker det, och de blir lite osäkra.
Går några steg bort, utom sikte för jag vill ändå se vad som kommer hända.
Kommer verkligen telefonförsäljarna för det här teleföretaget mitt i Focus i jämnhöjd med tobaksbutiken fortsätta att driva med en ganska helt uppenbart utslagen existens, med föga intresse eller ens möjlighet att teckna dessa fördelaktiga abonnemang som nu erbjuds?
Den äldre mannen börjar nu få upp ångan, och börjar försöka inleda en diskussion med dessa trevliga unga gentlemän som uppenbarligen fattat intresse för hans person.
Han mumlar osammanhängande. Han kommer inte ihåg sitt telefonnummer, men de kan ringa hans syster förkunnar han stolt.

Jag funderar på att filma detta, men till vilken nytta?
Och vem är det egentligen som lämnas ut mest?
Den här liraren som hamnat snett eller de två bratsförsäljarna som bara åker Expressbussen hem till Partille och flabbar med sina kompisar?

Killen försöker nu avsluta säljkampanjen, det börjar bli jobbigt, och den presumtive kunden börjar ställa intresserade frågor tillbaka.
”Du får ha en fortsatt trevlig dag” försöker killen i 20-års åldern.
Och erbjuder en klisterdekal att sätta på mobilen.

Jag har också fått sådana, men aldrig öppnat dem. Skall jag sätta ett klistermärke på en mobil!?
Kanske om det vore reklam för Nix – och andra tjänster för att slippa dryga säljsnorvalpar som knappt är bröstavvanda ännu?

Mannen släntrar så småningom bort mot bolaget.
Spjuvern slår ut med händerna och skrattar lite generat inför sin kompis och byter ämne.
Jag går fram, spänner ögonen och frågar:
”Har ni något väldigt bra mobilerbjudande inbyts för den här gamla telefonen, och vad som finns på den just nu”, och knackar menande på den gamla Iphonen med en spricka tvärs över?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-10-10

Biopremiär:  11 oktober 2019 på Hagabion Regi: Nick Broomfield Medverkande: Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Ron Cornelius mfl. Längd:  102 min Redan ett par sekunder in i filmen börjar jag lipa av anslaget och orden, och sen fortsätter dokumentären om artisten LEONARD COHEN &hans flamma MARIANNE IHLEN att beröra hela vägen ut. Först får…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...