Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Den 1 augusti blev det vi

2014-08-02 av

Häj!
Nu är den min, den lilla lägenheten på 36 kvadratmeter jag hyr i andrahand i Surte.
Jag har redan varit här ett par gånger och lassat av både det ena och det andra. Bland annat alla mina kläder. Så, nu när jag i skrivande stund sitter i Sollebrunn, så är jag lite smått osäker på vad jag ska ha på mig när jag går till jobbet imorgon. Som tur är så är det inte Kicks eller någon modebutik som jag behöver vara särskilt uppiffad till och scnhögg på det viset när jag kommer. Men ändå, någon kläd kan vara bra att ha…kanske.
Äh, det löser sig. I värsta fall kommer jag i en sprumpbyxa. Enbart.

Tillbaka till Surte, det jag numera kallar ”hemma”. Sollebrunn är borta i Sollebrunn, Surte är hemma nu. Det är en fantastisk känsla.
Jag tänkte att vi, som man gör, skulle ta och göra en lite rundtur i mitt lilla bo – när allt är i en enda röra och det inte är någon ordning på allting. Det blir roligare så då!

Lägenheten1_3974

Ta-dah! Här är det grejer överallt. Påsar, lådor, förpackningar, kassar och annat man packar i. Och så lite städgrejer förstås. Jag går ganska långsamt och städar. Sjunger högt som om mina grannar inte alls bor vägg i vägg med mig och att jag har torget nedanför fönstret. Alla får höra min Moby-musik från de vidöppna fönstrerna.
Än så länge har de inte klagat, så förhoppningsvis låter det inte alltför illa. Hoppas de gillar’t, i så fall kan vi ha musikquiz-kvällar mest hela helgerna. DET hade varit något!

Lägenheten1_3975

Det roliga är att jag knappt kommer ihåg vad jag packat ned i mina lådor. Det är som julafton och födelsedag på samma gång nu när jag får börja packa upp dem. ”ÅH DEN!”, ”ÅÅÅH VAD FIN DEN HÄR VAH!” och så.

Lägenheten1_3981

Sitter man i fönstret, allra längst ned i hörnet av lägenheten så ser man det här. Lite jackor, blockljus och leopardljusstakar. Sånt som alla behöver.
En rosa toalettmatta också. Den är jättefin. Jag köpte den + fyra handdukar i grönt, rosa, blått och orange samt en knallrosa toalettpapperskorg. Kommer ha världens färggladaste badrum som kommer få alla mina gäster att bli bokstavligt talat SKITglada varje gång de hälsar på och vill låna toaletten.

Lägenheten1_3984

Som sagt, alla mina kläder är borta i Surte nu. Även mina myskläder. När jag kom till Surte den här dagen hade jag en blå maxiklänning på mig, men kände ganska snart att den kunde jag ju inte gå och städa i. Bytta till ”slappekläder”, fast det ser ju inte ut så direkt med den här paljettröjan number one. Ehe. Men den är skön. Det är lite sliten och är bra att stå och diska i.
Innan jag tog på mig de gröna byxorna som ni ser i bilden ovan hade jag rödrutiga pyjamasbyxor på mig. Men jag var tvungen att springa ned till Coop och handla lunch och kände att jag inte riktigt kunde gå in där i pyjamasdress OCH paljettdisco-tröja. Faktiskt. Kanske nästa gång.

Lägenheten1_3986

Har redan börjat bekanta mig med grannskapet nedanför. Eller, de har inte bekantat sig med mig – men jag känner igen dem. Balkong-göbben som går upp redan klockan 06:00 och sätter sig och blickar ut över torget och pratar med varenda tjomme som går förbi. Han verkar känna de flesta här, unga som gamla. Sedan sitter han där på sin balkong mest hela dagarna. Det är gulligt.

Lägenheten1_3987

Här har vi lite personliga grejer. Mustasch-öl gånger två. Den första, bruna flaskan där, plockade vi upp efter deras releasefest för Latest Version of the Truth på Storan 2008 (tror jag att det var?). Och den där Heineken-ölen var den absolut första ölen jag drack någonsin. Jag var 15 år och syster Louise och jag hade precis blivit uppdragna på scenen under en Mustasch-spelning i Huskvarna. Efter konserten fick vi följa med backstage.
”Vill ni ha något? Vill ni ha öl? Ja! Ni vill ha öl! Här! Ta! Ta för fan!” sa Ralf och öppnade kylen med all öl.
Jag drack inte upp hela min öl då. Tror jag. Mamma fick nog den. Jag tyckte inte om öl på den tiden. Men flaskan var ju fin och bandet hade ju bjudit på’t.

Och den där drink-shakern, den fick jag av min skånska låtsasbror Tobias när jag blev 18. Den är skitfin kvalisort, men jag har aldrig använt den. Det är ju skandal. Det blir ändring på det nu.
Sweden Rock-ölen plockade vi upp från marken…något år. 2008 kanske. Låg ju tusentals sådana över hela festivalområdet, men jag tror inte särskilt många tänkte på att man kunde plocka hem dem och ställa på hyllan i köket. Synd för dem.

Lägenheten1_3989

Känner att alla öl-flaskor går bra ihop med mina gullegull-serviser som jag fått från mamma. Hon hade ju Second Hand-affär i byn en gång i tiden. Hon har sparat väldigt mycket därifrån, vilket jag är tacksam för. Tycker de där kopparna är skitsöta. Kommer bjuda in alla som jag känner och inte känner på fika mest hela dagarna bara för att få använda dem.

Lägenheten1_3992

Hittade ett hål i väggen. Där i kunde man sätta ett litet häftstift och sedan hänga på en tavla.
Så det gjorde jag, med ett motiv som symboliserar…power.

Lägenheten1_3994

…jag menar, vad annars om INTE självaste Ralf Gyllenhammar?

Sådär ja!
Välkomna hem till mig, mina vänner! Återkommer när jag fått ordning på saker och ting. Det dröjer nog ett tag. Sover på en madrass på golvet och äter med plastbestick – men det blir nog bra det med ska ni se.
Efter Way Out West,
efter bröllopsfotograferingar,
efter Kulturkalaset, efter….
sedan. Det blir bra sedan, ja.

Puss och kram, fred och kärlek!
Med vänlig hälsning Josefine. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-02-11

Det är så lätt att glömma bort hur mkt man får av andra människor. Hur vi sår frön i varann. Hur vi skapar varann genom att se varann och bekräfta sidor i varann som vi inte hade upptäckt på egen hand. Hur vi planterar in kunskap i varann på ett…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-02-17

    En ny CAPISSO har jag hittat!  Jag gick på PONTUS TORSTENSSONS vernissage efter Bosse Winbergs begravning & blev lite lättare till sinnes på Bengans. Jag satte mig jämte två tyska tjejer och väntade på Nikke Ström som också skulle dit. Flickorna tyckte att tavlorna va trevliga, de hade aldrig…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-11

I kvällens första set inleder saxofonkvartetten Phones 4 med att röra sig i en stor cirkel i rummet de stöter ut varsitt ljud åt gången det är långt  mellan tonerna och vandringen pågår länge. Det finns en spänning i ljud som flyttar sig. Till slut så samlas gruppen på scenen…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...