Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Långt ifrån McDonalds och tågförseningar

2014-08-04 av

Från pissljummen festivalöl till läkande guldmjölk.
Från en lägenhet i Surte till ett konstgalleri i skogen.
Från stan till landet.
Jojomen, – den kombon funkar också. För tredje året är jag med i konstnätverket och ställer ut verk under Konstanten.
Igår hade vi sista mötet innan utställningen och jag tänkte visa några bilder från kvällen hos Marianne Beyer.

1

Marianne är en av oss, totalt 18 konstnärer som ställer ut i årets Konstanten; ett nätverk konstnärer kring sjön Anten som varje år, första helgen i september, öppnar upp hemma hos sig och visar upp sin konst. Det är en väldigt blandad skara konstnärer som ställer ut. Alla jobbar med olika saker, såsom måleri, textil, keramik, ljud och ljus-installationer, glas, fotografi mm.

3

Inte helt oväntat ställer jag ut mina fotografier. Inte hemma hos mig dock, däremot på min systers gård på Bagghultet i ett gammalt 1800-talshus där man går huka sig lite när man går in för att det är så lågt i tak. Det är blandade motiv jag visar upp, från Sweden Rock Festival och Way Out West – vidare till brandgula solnedgångar och övergivna ladugårdar. Lite som det livet man själv lever, staden vs. landet. Det bästa från de två olika världarna.

2

Marianne bor en liten bit utanför Sollebrunn. Mer i skogen än vad jag gör. Grönt och lummigt med en välskött trädgård. Krikon, liljor, hallon, vindruvor, plommon och massor av andra fina och ätbara växter.

5

Marianne (till höger) bjöd på lökar och gav trädgårdsråd. Jag har ju motsatsen till gröna fingrar och kan inte alls mycket om att odla eget, även om jag tycker det är väldigt fint och blir glad av andra som odlar och håller fint i sina orangerier, trädgårdar och växthus. Dessutom går det ju knappt att jämföra en tomat köpt i affären och en egenodlad direkt från landet.

4

Sedan gick vi in och hade möte. Planerade, svor, svettades, skrattade, suckade, hurrade, löste och stötte på problem…
– precis som man gör på ett möte. Alla 18 konstnärer var ju inte på plats på mötet idag,
och det kanske var lika bra. Hade ju inte blivit lika mycket fika till var och en då.
Marianne hade dukat upp med bland annat egenodlade tomater och gurka samt hemmagjord plommonmarmelad. Myz!

6

När klockan började närma sig 21 gick vi ut igen. Efter tre timmars möte skulle vi ta lite gruppbilder.

9

”Selfie! Vi måste ta en selfie!” sa jag efter att ha använt självutlösaren ett par gånger. Det kanske inte blev någon Oscars-selfie, men nog blev den fullt duglig för att representera vårat möte hemma hos Marianne.
Tycker mycket om den här kontrasten mellan Göteborg och Sollebrunn. Är väldigt glad att jag får ta del av båda världarna, så hinner man aldrig tröttna på något någon gång.

Idag är det måndag. Dags att flytta på lite fler grejer till Surte (ni kan se bilder från lägenheten i ett tidigare inlägg här!). De stora möblerna, så som skrivbord, säng, symaskin (tung som satan, men det är världen snyggaste! Ni ska få se sedan!) får bli nästa vecka.

Om ni vill komma och titta på bilder på Bombus, militärcyklar, träskor och norska punkband + alla de andra 17 konstnärernas verk under Konstanten är ni välkomna första helgen i september, öppet 6 – 7 september klockan 11:00 – 18:00 då vi öppnar upp våra lokaler för allmänheten i Sollebrunn.
Mer information hittar ni på vår hemsida och Facebook-sida.

Puss och kram, fred och kärlek!
Med vänlig hälsning Josefine.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-10-10

Biopremiär:  11 oktober 2019 på Hagabion Regi: Nick Broomfield Medverkande: Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Ron Cornelius mfl. Längd:  102 min Redan ett par sekunder in i filmen börjar jag lipa av anslaget och orden, och sen fortsätter dokumentären om artisten LEONARD COHEN &hans flamma MARIANNE IHLEN att beröra hela vägen ut. Först får…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...