Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Goa gubbar och Motörhead

2014-08-07 av

morothuvudMotörhead alltså. Måste ju bara bocka liksom. Hade Ace of Spades plattan på vinyl på åttiotalet, köpte den i radiobutiken på Frölunda Torg och promenerade sedan hem över Välen då pengarna inte räckte till en spårvagnsbiljett. Väl investerade pengar.
Motörhead 2014. Jag tror aldrig de kunde spelat på WOW om det inte varit för otaliga dokumentärer som visats runt på på stadens dokumentärsfilmsklubbar och som fick indiepubliken att fästa ett sött litet döskalleemblem på bröstet till retrovintage-jackan.

Scenbygget är ganska sparsmakat, inga enorma Marshall-torn men en storbildsskärm bakom den luttrade trion har de i alla fall knåpat ihop till. Den visar rörliga bilder av stridsvagnar och rymdmonster som gör upp som i ett taffligt datorspel.
Ibland kommer olika rökpustar.
Lemmy sluddrar fram sina texter som från botten av ett heroinrus.
Det låter ungefär som det alltid har gjort, inget är vare sig bättre eller sämre.
Gitarristen har en Häcken-tröja som han pekar på till publikens stora jubel.
Göteborgssonen Mikkey Dee trummar på som en Chihuahua på angel dust och får också ett eget nummer då de andra farbröderna väl går bakom scenen för att ta igen sig lite.

Det är han fan i mig värd – make till energiknippe – och även om jag inte vågar uttala mig med ackuratess om trumspel så är han en stor del av Motörheads varumärke idag.
Eldsflammor slår upp från några eldkastare och alla fipplar febrilt efter instagram-appen.
Men underbart är kort.

På hemmaplan drar han i alla fall fram de näst största applåderna vid den obligatoriska presentationen (som går fort, de är ju bara tre) ty Lemmy kommer man ju aldrig förbi.
Som även om han knappast gör några rundsparkar a la Dave Lee Roth fortfarande är Lemmy.
En levande legend.

Som Motörhead är, fortfarande, och de kan sin grej.
Leendena i kvällssolen går inte att radera ut.
Det här var en kul grej, tycks alla tycka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-02-11

Det är så lätt att glömma bort hur mkt man får av andra människor. Hur vi sår frön i varann. Hur vi skapar varann genom att se varann och bekräfta sidor i varann som vi inte hade upptäckt på egen hand. Hur vi planterar in kunskap i varann på ett…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-02-17

    En ny CAPISSO har jag hittat!  Jag gick på PONTUS TORSTENSSONS vernissage efter Bosse Winbergs begravning & blev lite lättare till sinnes på Bengans. Jag satte mig jämte två tyska tjejer och väntade på Nikke Ström som också skulle dit. Flickorna tyckte att tavlorna va trevliga, de hade aldrig…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-11

I kvällens första set inleder saxofonkvartetten Phones 4 med att röra sig i en stor cirkel i rummet de stöter ut varsitt ljud åt gången det är långt  mellan tonerna och vandringen pågår länge. Det finns en spänning i ljud som flyttar sig. Till slut så samlas gruppen på scenen…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...