Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Goa gubbar och Motörhead

2014-08-07 av

morothuvudMotörhead alltså. Måste ju bara bocka liksom. Hade Ace of Spades plattan på vinyl på åttiotalet, köpte den i radiobutiken på Frölunda Torg och promenerade sedan hem över Välen då pengarna inte räckte till en spårvagnsbiljett. Väl investerade pengar.
Motörhead 2014. Jag tror aldrig de kunde spelat på WOW om det inte varit för otaliga dokumentärer som visats runt på på stadens dokumentärsfilmsklubbar och som fick indiepubliken att fästa ett sött litet döskalleemblem på bröstet till retrovintage-jackan.

Scenbygget är ganska sparsmakat, inga enorma Marshall-torn men en storbildsskärm bakom den luttrade trion har de i alla fall knåpat ihop till. Den visar rörliga bilder av stridsvagnar och rymdmonster som gör upp som i ett taffligt datorspel.
Ibland kommer olika rökpustar.
Lemmy sluddrar fram sina texter som från botten av ett heroinrus.
Det låter ungefär som det alltid har gjort, inget är vare sig bättre eller sämre.
Gitarristen har en Häcken-tröja som han pekar på till publikens stora jubel.
Göteborgssonen Mikkey Dee trummar på som en Chihuahua på angel dust och får också ett eget nummer då de andra farbröderna väl går bakom scenen för att ta igen sig lite.

Det är han fan i mig värd – make till energiknippe – och även om jag inte vågar uttala mig med ackuratess om trumspel så är han en stor del av Motörheads varumärke idag.
Eldsflammor slår upp från några eldkastare och alla fipplar febrilt efter instagram-appen.
Men underbart är kort.

På hemmaplan drar han i alla fall fram de näst största applåderna vid den obligatoriska presentationen (som går fort, de är ju bara tre) ty Lemmy kommer man ju aldrig förbi.
Som även om han knappast gör några rundsparkar a la Dave Lee Roth fortfarande är Lemmy.
En levande legend.

Som Motörhead är, fortfarande, och de kan sin grej.
Leendena i kvällssolen går inte att radera ut.
Det här var en kul grej, tycks alla tycka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-09-15

   Gilda Stillbäck har föreställning på Teater Trixter. Hon har bott nåra år i Paris och har två barn. Hon kommer in på scenen och ska gestalta Ingmar Bergman, det är svårt bara det! Hon tittar på en jättekudde. Ropar åt inspicienten och ljussättaren –”Hallå kan vi få lite mera…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...