Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

På Way Out West igen

2014-08-07 av ozelot

Så var det dags igen för Way Out West. Ölburkarna leder liksom i ett snitslat spår från Järntorget från lunchtid ungefär, och det går inte direkt att missa. Även om rutinen har börjat infinna sig någorlunda och man kanske inte längre siktar på att se precis allt – särskilt som det nuförtiden handlar om en tredagars-upplevelse och och man skall orka hela vägen in i kaklet. Det är bara så det är, man måste priotera, och en helt otippad klubbspelning (för att det var där man kunde komma in) kan vara den allra mest minnesvärda.

IMG_0156

Eftersom Motörhead är ett av torsdagens absoluta huvudnummer och trummisen, tillika Göteborgaren och tacksamma intervjuobjektet Mikkey Dee inte kunde låta bli att bjuda på på rubrikstoff i Gaffa tog jag honom på orden. Tjackade ut ett paket Salami på Lidl à 13 kr. Nog med animaliskt protein den här helgen.
Men det är lätt att konstatera att Motörhead är det band med överlägset flest merchandise i det olika stånden, och även fans.

IMG_0158

Här börjar festivalnerverna infinna sig. Kommer de schläppa in mej? Det gör det, de två funktionärerstjejerna känner mig inte ens på pungen utan nöjer sig på att klämma lite på min ryggsäck, innehållande solhatt, glasögon, dator och diverse laddningstillbehör.

crazy

”Du ser ut som en jävla galning”, var kommentaren då jag lade upp den. Jag blev jätteglad. 🙂

IMG_0160

Innanför är det den vanliga cirkusen. Gissar att Weekday gör alla festivalkläder i år också. Ekologiskt såklart.
Jag tycker det är bra.

IMG_0163

Linnéscenen, innan jag ganska snabbt går mot pressområdet för att lämpa av min ryggsäck, och knycka åt mig en kaffe och freebies – i detta fallet Ben & Jerrys-glass. Jag älskar mutor.

IMG_0164

Så här ser det ut på vägen in till Villa Belparc, för er som inte visste. Det finns ankor.

Kvällens närmaste schema blir Motörhead, Queens of the Stone Age och The National. Därefter får vi se.

På återseende:
Ozelot

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-02-11

Det är så lätt att glömma bort hur mkt man får av andra människor. Hur vi sår frön i varann. Hur vi skapar varann genom att se varann och bekräfta sidor i varann som vi inte hade upptäckt på egen hand. Hur vi planterar in kunskap i varann på ett…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-02-17

    En ny CAPISSO har jag hittat!  Jag gick på PONTUS TORSTENSSONS vernissage efter Bosse Winbergs begravning & blev lite lättare till sinnes på Bengans. Jag satte mig jämte två tyska tjejer och väntade på Nikke Ström som också skulle dit. Flickorna tyckte att tavlorna va trevliga, de hade aldrig…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-11

I kvällens första set inleder saxofonkvartetten Phones 4 med att röra sig i en stor cirkel i rummet de stöter ut varsitt ljud åt gången det är långt  mellan tonerna och vandringen pågår länge. Det finns en spänning i ljud som flyttar sig. Till slut så samlas gruppen på scenen…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...