Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

På Way Out West igen

2014-08-07 av ozelot

Så var det dags igen för Way Out West. Ölburkarna leder liksom i ett snitslat spår från Järntorget från lunchtid ungefär, och det går inte direkt att missa. Även om rutinen har börjat infinna sig någorlunda och man kanske inte längre siktar på att se precis allt – särskilt som det nuförtiden handlar om en tredagars-upplevelse och och man skall orka hela vägen in i kaklet. Det är bara så det är, man måste priotera, och en helt otippad klubbspelning (för att det var där man kunde komma in) kan vara den allra mest minnesvärda.

IMG_0156

Eftersom Motörhead är ett av torsdagens absoluta huvudnummer och trummisen, tillika Göteborgaren och tacksamma intervjuobjektet Mikkey Dee inte kunde låta bli att bjuda på på rubrikstoff i Gaffa tog jag honom på orden. Tjackade ut ett paket Salami på Lidl à 13 kr. Nog med animaliskt protein den här helgen.
Men det är lätt att konstatera att Motörhead är det band med överlägset flest merchandise i det olika stånden, och även fans.

IMG_0158

Här börjar festivalnerverna infinna sig. Kommer de schläppa in mej? Det gör det, de två funktionärerstjejerna känner mig inte ens på pungen utan nöjer sig på att klämma lite på min ryggsäck, innehållande solhatt, glasögon, dator och diverse laddningstillbehör.

crazy

”Du ser ut som en jävla galning”, var kommentaren då jag lade upp den. Jag blev jätteglad. 🙂

IMG_0160

Innanför är det den vanliga cirkusen. Gissar att Weekday gör alla festivalkläder i år också. Ekologiskt såklart.
Jag tycker det är bra.

IMG_0163

Linnéscenen, innan jag ganska snabbt går mot pressområdet för att lämpa av min ryggsäck, och knycka åt mig en kaffe och freebies – i detta fallet Ben & Jerrys-glass. Jag älskar mutor.

IMG_0164

Så här ser det ut på vägen in till Villa Belparc, för er som inte visste. Det finns ankor.

Kvällens närmaste schema blir Motörhead, Queens of the Stone Age och The National. Därefter får vi se.

På återseende:
Ozelot

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-09-15

   Gilda Stillbäck har föreställning på Teater Trixter. Hon har bott nåra år i Paris och har två barn. Hon kommer in på scenen och ska gestalta Ingmar Bergman, det är svårt bara det! Hon tittar på en jättekudde. Ropar åt inspicienten och ljussättaren –”Hallå kan vi få lite mera…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...