Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Kurt Vile & The Violators @ GöteborgsOperan

2014-08-09 av

Promenera fram och tillbaka på ett festivalområde i två dagar i sträck från lunchtid till sista tonerna ebbar ut och du är så trött i fötterna (och hjärnan) att du är helt slut. Därför är jag smått imponerad av mig själv över att jag orkade mig till Göteborgs Operan och spelningen med Kurt Vile.
Bara för att mötas av en lång kö, och det på utsatt start pricken 02:00. Ridå.

Normalt har man inga fördelar av ett särskilt armband under Stay Out West om man inte bokat i förväg – vilket jag tycker är sympatiskt. Men det är inte utan att man kan göra ett undantag rent principiellt förhandlar jag med mig själv när jag slutligen efter tio minuter och 2 meter får syn på en skylt längst till höger på entréområdet!
Wohoo!

Blir ledsagad av någon supertrevlig funktionär till den absolut sista platsen – vilket visar sig vara den förmodligen bästa på hela stället. Första stolen på balkongen absolut närmast scenen! Jag sjunker ned i den mjuka stoppningen och vill närmast omfamna världen med filantropisk värme.

Kurt Vile & The Violators 2014-08-09 Foto: Samuel Isaksson

Kurt Vile & The Violators 2014-08-09 Foto: Samuel Isaksson

Konserten då? Jo, jag har ju sett Kurtan åtminstone två gånger och om första gången var fantastisk kändes kanske andra tillfället lite avtrubbad då nyhetens behag klingat av – men jag tycker att den här konserten var grym. Mer mangel liksom, bättre aukustik, mindre galen överstepräst med flugsvampblick.
Han kommer ju fortfarande från mars men är mer som en långhårig Lou Reed i mysbyxor på…nån liten en kanske.
Men alltid lika knivskarp, besvärjande, ominös.

Roadiekillen rusar ut, kanske nån sträng var ostämd? Kurt låter sig ej bekomma. Kör på.
Här. Ny fin gitarr.
Shit vad vad bra det här passade mitt mood just nu.
Gitarrmangel och undergång, Operan och Kurt Vile

Bandet avslutar och försvinner av scenen, Kurt kommer strax tillbaka och det märks att han vill köra ett extra.
Nån sätter istället på nån powerpop i högtalarsystemet och folk börjar gå.
Han försöker lite till, fingrar på en låtlista som ligger på scenen under en gitarrförstärkare.
Prusseluskorna vinner, operan stänger och det enda som har öppet är 7-11.

// Ozelot

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-02-11

Det är så lätt att glömma bort hur mkt man får av andra människor. Hur vi sår frön i varann. Hur vi skapar varann genom att se varann och bekräfta sidor i varann som vi inte hade upptäckt på egen hand. Hur vi planterar in kunskap i varann på ett…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-02-17

    En ny CAPISSO har jag hittat!  Jag gick på PONTUS TORSTENSSONS vernissage efter Bosse Winbergs begravning & blev lite lättare till sinnes på Bengans. Jag satte mig jämte två tyska tjejer och väntade på Nikke Ström som också skulle dit. Flickorna tyckte att tavlorna va trevliga, de hade aldrig…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-11

I kvällens första set inleder saxofonkvartetten Phones 4 med att röra sig i en stor cirkel i rummet de stöter ut varsitt ljud åt gången det är långt  mellan tonerna och vandringen pågår länge. Det finns en spänning i ljud som flyttar sig. Till slut så samlas gruppen på scenen…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...