Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Göteborg nonstop får hotfullt mejl av fängelsedömd nynazist

2014-08-13 av ozelot

björnBjörn Björkqvist är en svensk nynazist och för närvarande chefredaktör för realisten.se. Han har avtjänat flera straff för hets mot folkgrupp, och så sent som i maj polisanmäldes han av Nerikes Allehanda efter att ha skickat hotfulla mejl efter ett granskande reportage. Nu har även Göteborg nonstop fått mejl.

Så här lyder mejlet, avsänt från adressen bjorn.bjorkqvist@realisten.se

Hej Marcus.

Vi är några som tänkte sätta oss och äta surströmming utanför din bostad, vill du hänga med?

MVH

Björn

Det kan ju låta hotfullt i sig själv, jag betvivlar dock på att han haft någon möjlighet att ta reda på adress, men bestämmer mig för att se positivt på hans trevliga initiativ.

Hej

Hej. Ni är jättevälkomna. Jag hoppas ni är medvetna om att Hells Angels finns i huset, samt att länspolismästaren bor två hus längre ner på gatan.

Med vänlig hälsning
Marcus

Vad Björn Björkqvist syftar på är naturligtvis den surströmmingspicknick som några gräsrotspersoner gått ihop om att anordna vid SvP:s valmöte på Götaplatsen 24 augusti, och som Göteborg nonstop medverkat till att förmedla. Läs inbjudan här.

Här OSA:r du till eventet på Facebok, samt erhåller löpande uppdateringar.

Björn Björkqvist är anslutet till Svenskarnas Parti, och kandiderade 2010 till kommunfullmäktige i Färgelanda.

Kommentarer på Göteborg nonstop får hotfullt mejl av fängelsedömd nynazist

 1. Teliatanten

  Nazzesvin ska brinna i sitt eget späck. Bra Marcus!

 2. John

  Så Gbg nonstop är Marcus, dvs en man. Har alltid trott att det var en kvinna som bloggade 😀

 3. Nej, ”Göteborg nonstop” är inte ett man, det är nog ett trettiotal skribenter genom åren (2009). Däremot är Ozelot en man, dvs jag, vilket nog framgått för de allra flesta.

 4. JohnnyGädda

  Alla till götaplatsen i gbg!

 5. kommer gärna

  Och vad är addressen då?

  • Aminogatan 40

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2018-03-18

Jag tänkte jag skulle försöka skriva nåra rader om Anna Von Hausswolffs senaste album DEAD MAGIC som släpptes i början av mars månad på Berlin-ettiketten City Slang. Läste att Von Hausswolff är utbildad arkitekt och det hjälper mig på traven. Hennes musik är som pålad och byggd av sten, järn,…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-03-08

Efter tjugo år i Spanien kommer Nojet hem för att gå på sin fars begravning och för att sälja fastigheten hon fått ärva och som visar sig bli något av en förbannelse. De första minuterna dras jag in i ett tätt socialrealistiskt (inbillar jag mig), drama med extrema närbilder. Brutalt…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2018-03-18

Man får så konstigt rykte om man släpper en singel som heter Ta nu fram blöjorna, fru Bozander Man får välja sina formuleringar När man önskar att bli hel och bära guld Kunde blåsa genom stan i en sliten Chevrolet Vifta med sin Gaishalsduk och fixa det för hela jävla…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2018-02-01

Det var rätt skönt att leva för Leffe Braxbum. Han fick in pengar på ett stadigt jobb som städare. Lyckan var fullkomlig när Freddie Wadling hade släppt singeln Frozen Ones, på det lilla bolaget Uranium. Då steg han stolt in i skivaffären Bengans med pengar på fickan och köpte nämnda…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2018-03-08

Jag gick till Bergakungen med min väninna och det var dumt att jag inte gick själv. För att jag har svårt att koncentrera mig när jag har vänner med mig på svåra filmer. Jag kommer inte ihåg hälften. Det handlade om ett museum och dess ordförande. En latinamerikansk person skulle…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-03-16

Lördagen den 10 mars gick jag till Teater Trixter och såg deras nya pjäs Röntgenbilden av en Groda av CO Evers. Den är ett drömspel inspirerat av Sven Wollters roman Hon han och döden. En man får reda på att han har en tumör i hjärnan som sitter illa till….

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2017-08-17

  När Jesus kommer tillbaka ska vi alla dö, det har han lovat, det står i min mormors bibel. Jag har alltid undrat hur? när jag var yngre tänkte jag alltid att det var genom atombomber och kärnkraftsolyckor, med tanken följde djup ångest, jobbiga drömmar på natten och mycket  engagemang…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...