Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Är hen död eller?

2014-08-25 av ozelot

Richard Attenborough Brighton RockEn god vän spånar just som bäst på ett quiztema modell pausquiz – istället för den där ständiga dåligt fotokopierade provkartan på mer eller mindre kända personer, varför inte ett svar på den eviga frågan: ”Är han/hon död?”.
För hur ofta kommer man inte på sig med att tänka på den där författaren, skådespelaren eller politikern och undrar just ”lever hen, eller är hen död?”.

Som ett dåligt omen satt vi faktiskt i torsdags på ett Glenn-Quiz och spekulerade om Birgitta Stenberg.
”Är hon död eller?”

Vi visste att hon bodde på Åstol och några andra minnesvärda saker:
”Det är fint där, på Åstol, och nej det ligger inte på Väderöarna, man kommer dit med färja från Tjörn”
”Peter Harryson bor där, även Janne Josefsson”
”Det var Birgitta Stenberg och poeten Paul Andersson som kom på ordet ’knark’. De skall ha levt rövare lite under 50-talet och använt ordet knarka – ’skall vi gå och knarka lite liksom’ – som en eufemism istället för det betydligt grövre och mer socialt oacceptabla: ’skall vi gå och bruka narkotiska preparat’.
”Birgitta Stenberg största bedrift är inte alls Apelsinmannen”

Sedan var quizet slut, och alla gick hem. Vi fick 18 poäng.
Dagen efter läser vi alla i tidningen att Birgitta Stenberg är död.
Så nu vet vi, att Birgitta Stenberg är död, och det är förfärligt många som har dött på senaste tiden.

I nyhetslöpet läser jag nu dessutom att Richard Attenborough är död.
Richard, som spelat i filmer som Ghandi och Brighton Rock och även regisserat ett flertal, är dessutom baron. Till skillnad från lillebrorsan – som bara är ’sir’ och naturfilmaren David Attenborough, som dock inte är död.

Så nu har ni lite handfast info ifall det någon gång skulle uppstå ett sådant påtänkt quiz.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-02-11

Det är så lätt att glömma bort hur mkt man får av andra människor. Hur vi sår frön i varann. Hur vi skapar varann genom att se varann och bekräfta sidor i varann som vi inte hade upptäckt på egen hand. Hur vi planterar in kunskap i varann på ett…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-02-17

    En ny CAPISSO har jag hittat!  Jag gick på PONTUS TORSTENSSONS vernissage efter Bosse Winbergs begravning & blev lite lättare till sinnes på Bengans. Jag satte mig jämte två tyska tjejer och väntade på Nikke Ström som också skulle dit. Flickorna tyckte att tavlorna va trevliga, de hade aldrig…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-11

I kvällens första set inleder saxofonkvartetten Phones 4 med att röra sig i en stor cirkel i rummet de stöter ut varsitt ljud åt gången det är långt  mellan tonerna och vandringen pågår länge. Det finns en spänning i ljud som flyttar sig. Till slut så samlas gruppen på scenen…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...