Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

”…därför känns det så självklart att det är hans just axel jag vänder mig mot och gråter på.” Då det kändes, del lll

2014-09-23 av

when-you-re-strange-jim-morrison-in-una-scena-206960 (1)

* Det är september och hösten är tidig  det här året. Löven är gula och luften kall. Idag är det begravning för Radio 88’s radiochef och alla programledare  är där, även de som sänder från Stockholm har kommit ned till Partille för att säga adjö till Ulf.
J är en av dem.
Jag har aldrig träffat J tidigare, vi har bara pratat på nätet. Trots det känns det som att vi har känt varandra hela livet
– och därför känns det så självklart att det är hans just axel jag vänder mig mot och gråter på när hela radioligan står runt kistan i kyrkan och tar farväl av Ulf.

* Februari 2013. Efter att ha hängt med varandra i stort sett varenda dag under flera veckors tid bestämmer sig A och jag att åka till Stockholm tillsammans. Vi går i bokaffärer mest hela dagarna, länge och långsamt. Vi köper böcker till varandra och skriver små hälsningar till varandra på första uppslaget.
Han köper en bok med samlade verk av Alphonse Mucha till mig och skriver hälsningen
”I ett regngrått Stockholm syns bara solen när du går bredvid…”.
Idag vet jag inte vad A gör, var A bor eller hur A har det. 

* Jag har min allra första fotoutställning i Göteborg och då på L’Assassino på Andra Långgatan.
Har fått hjälp att hänga upp alla verk under förmiddagen. Bråk, skratt, tårar och svett – men det gick och nu satt dem där och täckte alla väggar, från golv till tak.
När man dåvarande pojkvän kliver in hoppar jag ned från barstolen och går fram till honom. Får en puss sen ser han sig om i lokalen. Plötsligt säger han
”Jaha ja…”
Tystnad
”Det känns som att logga in på Facebook. Det här har man ju sett förr…”.

* Det är en mycket grå söndag och utanför fönstret regnar och blåser det. Typiskt söndag, väldigt typiskt söndag. Jag har besök av en nyfunnen vän i Surte och vi småpratar om allting.
”Jag ska nog hem till Sollebrunn en sväng imorgon tror jag…” säger jag. Som i filmen Almost Famous, när bandet sitter i turnébussen och Kate Hudson tystar den lille blyge journalisten som förklarar att han borde åka hem, säger han:
”Men du ÄR ju hemma nu.”

* När Ralf Gyllenhammar sms:ar att han fått en dotter. ”En operasångerska av volymen att döma!”. Klockan är 08:30 en skéten tisdagsmorgon i klassrummet på Alströmergymnasiet, andra året på medieprogrammet och jag försöker diskret torka bort den där lilla lyckotåren som trängt sig fram.

* Vi är runt sju personer som kommit till på Bio Roy för att kolla på dokumentärfilmen om The Doors; When You’re Strange. Bland dessa sju är det jag, min syster och hennes dåvarande pojkvän.
När denna scenen kommer sitter jag precis i mitten av hela biosalongen
och kan inte sluta gråta – för att det är så vackert.

* Råkar springa in i en gammal kompis på Centralstationen när jag var på väg mot ett jobb. Det var säkert två år sedan som vi sågs senast. Vi kramades. Han släpar på massor av väskor.
”Men…vad, var…eller…ja, vad gör du nu för tiden?”
”Jag flyttar!”
”Flytta? Vart då?”
”Lund!”
”När då?”
”IDAG!”
Sedan försvann vi mot varsitt håll och varsitt tåg. Kändes lite som om ”någon” hade ordnat det där, att vi skulle träffas igen innan han lämnade Göteborg.

Ni hittar de andra ”Då det kändes”-delarna:

”Stod ensam kvar på torra land med något som kändes som en hel hushållsrulle mellan benen…” Då det kändes, del II
”Då förstod jag att jag hade betytt något för honom…” Då det kändes, del I

Puss och kram, fred och kärlek!
Med vänlig hälsning Josefine. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-09-14

Idag lördag den 14 September hade SENIOR SLACKERS släppfest för sin nya singel TUTT PUPP RUFF på ELIS CORNER kl 12.00. De muntra seniorerna firade med kaffe & te och Falck slog på stort med en chokladboll. Det var luftigt och halvtomt i lokalen. Falck & Ollikainen lyssnade var och…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-09-01

Folket behövde något att tro på Folket fick rocknroll Johan Lindqvist har ju inga VALÖRER när det gäller att bedöma musik Han hyllar både den suveräne rocklegenden ULF LUNDELL & plastdrottningen Molly Sandén Älskade Eva Ullesudd Stjärnorna blinkar till dig i natten i tyst samförstånd för alla älskar dig jag…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-08

Primadonnan/jag var i Toleredskyrkan och där va en Fridolfsson gammal jazzbasist som man träffade på Neffe. Han spelade inte själv denna gången men det gjorde hans barn – Alma Fridolfssons kvartett. Det va en onsdag i Augusti. Det va jazz på svenska men Alma Fridolfsson på sång, Edvin Fridolfsson på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...