Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

”Trots att en katt pissat på mig och bajsat på min väska så är jag väldigt nöjd…” och andra högst personliga men inte privata anekdoter.

2014-09-29 av

Sollebrunn1_99971

Det är ingen nyhet eller hemlighet att jag är en känslomänniska som tänker ganska mycket, samtidigt som jag…inte tänker alls – utan bah gör saker.
Man vet ju det där, att man inte ska tänka så mycket på allt. Det enda det leder till är stress.
Och det är ju…totalt meningslöst.

Sollebrunn1_0002

När jag skriver detta är det måndag och jag har kommit hem till Surte igen efter att ha varit i byn över helgen och hoppat in på mitt gamla jobb. Är på väldigt gott humör idag, men så var det inte i början på veckan då jag hade en rejäl svacka. Väldigt nedstämd och negativ. Jag såg inte att något kommer att lösa sig, utan att det kommer gå käpprätt åt helvete.
Det är då jag tänker för mycket. Tänker för mycket på allt.

Fuck this shit, liksom.

Det är då det är skönt att bara lämna allt i ett tung lägenhet en stund och sätta sig på ett tåg mot boschen och Sollebrunn. Inte det att jag redan längtar ”hem”, men det är bara skönt att byta miljö för ett slag och, återigen, inte tänka så mycket.
Och det var just det jag bestämde mig för att göra i tisdags.

5B

I somras var det fokus på festival- och konserter, precis som det brukar vara under juni, juli och augusti. Inte lika många festivaler iår som det har varit tidigare, men det gör inget. Den senaste tiden har jag fotograferat en del bröllop, och det har varit superroligt. Något nervöst och krävande naturligtvis, men också en rolig utmaning.
När jag kom ut hit, förvisso bara en kort sväng, så var det så skönt att fotografera det som jag tycker om och bara gör det för min skull. Då tänker man inte lika mycket, då bara gör man.

6A

Mjukisbrallor, mammas fleecetröja och sen var det marsch ut i skogen. Mamma tänkte ett steg längre än mig och valde gummistövlar, något jag senare kom till att ångra att jag inte gjorde detsamma (mina gympadojor låg på tork i två dagar…).

3Webb2webb

Jag tycker om hösten, trots att jag blir väldigt lätt nedstämd den här tiden på året och trots att dagarna är såhär fruktansvärt gråa och färglösa. Men det är något vackert och vemodigt med det som jag tycker om.
Om inte annat så är det faktiskt roligare att fotografera i det här vädret också, det passar så bra till det man tycker allra mest om att fotografera – nämligen övergivna ladugårdar och hus.

Sollebrunn1_0040

Plötsligt började det spöregna så vi tog skydd under alla träden i en barrskog.

Efter någon timme ute i skogen (eller jag vet inte, kollade inte klockan – kollade aldrig tiden, vilket också var väldigt skönt) promenerade vi hem igen.
Under eftermiddagen gjorde vi lite ärenden i byn, jag levererade en tavla som jag hade fått en beställning på efter förra utställningen och liknande.

0

Somnade med en utav mammas nya kattungar bredvid huvudkudden.
Det var myzigt,
ända fram tills hen bestämde sig för att kissa där (varför berättar jag ens det? Herregud…). Då var det inte så jäkla rock’n roll längre.
Men, man kan ju inte bli arg på kattungar.
”Näej men…oj då…” var väl det enda jag fick fram, klockan 01:40 varpå den lilla kiddemitten tittar oförstående på mig. Gullegoz…

quiz_0074

Trots att en katt pissat på mig så var jag på grymt gott humör morgonen därpå. Åkte in till Partille för att sända radio mellan klockan 10:00 och 12:00 och var göörtaggad och pepp som bara den (blir så faschinerad över hur humöret kan skifta sådär över en natt..). Om inte annat så var jag peppad inför kvällens musikquiz som kvartetskrogen i Surte skulle anordna. ”Allt från Thoreskogman till Metallica” stod det om eventet. Fett med najs, vi vinner hela skiten tänkte vi!

quiz_0077

Såhär gick det.
Om det är någon gång det gick käpprätt åt helvete så var det just denna afton. Redan från start när vi fick det omöjliga kryss- och korsformuläret kände man att:
”Det…här..går…inte…bra.”

Så vi drog, utan att lämna in våra formulär.
Vi drog hem till en i gänget och lyssnade istället på Nationalteatern och hade ölprovning (Dugges Lingonöl, oväntat gó!).

Sollebrunn1_0063B

Så nu är jag här, hemma, igen (utsikten uppe från fågeldammarna i Surte är fantastisk.
Känner mig som den här låten  när jag sitter där uppe(med andra ord borde jag hänga där uppe MÖ oftare…).
Har faktiskt hunnit med ännu sväng till Sollebrunn i helgen, men då för att hoppa in och göra ett pass på mitt gamla jobb (och istället för att kissa bestämde sig kattungen den här gången för att bajsa på min resväska med alla mina grejer jag haft med mig från Surte…toppen!). Dessutom var jag söndagens låtönskare i Morgonpasset i P3 och fick prata mer om Surte med Martina, Nour och Kodjo i direktsänd radio. Superroligt!
Vill man lyssna på det kan man göra det här. Spola fram till 2:22:00 ungefär så dyker jag upp.
Häj och höj!

Så, trots att veckan började väldigt dumt, en katt har både kissat på mig och bajsat på min väska…
så är jag väldigt nöjd just precis just nu.

måndag_0115

Tack vare lite nyfunna vänner i Surte får jag chansen att upptäcka nya promenadstigar, sjöar, utsiktsplatser, djurparker (jojomen, Bohus har en djurpark med kaniner, duvor och långhåriga kossor – STORT!), naturreservat och liknande – vilket såklart är jätteroligt.
Häromdan gjorde vi en tripp ute i skogen.

måndag_0124

Jesper. Häj häj!
Han har för övrigt världens bästa göteborgska. Blir så glad av den, det känns så hemma. Och trots att vi är så förbannat olika (vilket nog bara är bra, för vad tråkigt det hade blivit annars!) så känns det som jag har känt honom så himla länge och inte bara en dryg månad. Vi är nog lite som den här låten.
Så det kan gå!

måndag_0138

Aldrig varit med om en liknande kväll.
Så. Himla. Tyst.
Sound of silence har aldrig varit vackrare.

Tackar för mig för den här gången!

Puss och kram, fred och kärlek!
Med vänlig hälsning Josefine.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-10-10

Biopremiär:  11 oktober 2019 på Hagabion Regi: Nick Broomfield Medverkande: Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Ron Cornelius mfl. Längd:  102 min Redan ett par sekunder in i filmen börjar jag lipa av anslaget och orden, och sen fortsätter dokumentären om artisten LEONARD COHEN &hans flamma MARIANNE IHLEN att beröra hela vägen ut. Först får…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...