Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

”Antingen kommer de tycka jag är helt dum i huvudet, eller så kommer de älska mig!”

2014-10-06 av

Nu har jag bott i Surte i lite mer än två månader. Jag vet inte riktigt hur det känns.
Jag säger ofta ”Oh, det har gått så fort!”, fast jag vet inte riktigt om det har gått så fort – för det känns så jädrans hemma här och det har det gjort sen jag fick tillgång till lägenheten. Då jag började lassa in mina flyttkartonger (som mer var sjuttiotolvtusen ICA Maxi-kassar och potatissäckar, haha!).
Spelade till och med in en kort video med mobilen om inflyttningen med mina grejer och la upp på den ”officiella Surte-gruppen” på Facebook.
”Antingen kommer de tycka jag är helt dum i huvudet, eller så kommer de älska mig!”
Haha, tja…värt att chansa tänkte jag.
Vill man kolla på den videon om och om igen kan man göra det här.

7

”Har du kommit ordning i lägenheten nu då?”
”När är det inflyttningsfest?”
”Har du fått någon säng ännu?” och så vidare
är det många som frågar.

I det här inlägget tänker visa alla er nyfikna tjommar hur det egentligen går…

4

Här är det! Min lilla etta på 36 kvm, mitt i centrum i Surte och precis ovanför Coop.
Surte är ju inte stort. Det bor cirka 5 000 här. Vi har en blomsteraffär, frisör, ett café (som under kanelbullens dag doftade som en DRÖM), en kinarestaurang, en pizzeria, kiosk, ett gatukök och kvartetskrog (som för övrigt är göörmyzig och har de roligaste ölsorterna och godaste maten – gilla!).
Allt det här med max 100 meter promenadavstånd från mig.

1

Det är fortfarande inte riktigt klart hemma hos mig. Jag skulle vilja ha en liten soffa, nya stolar, lite mer belysning vid skrivbordet och ovanför matbordet (men det kommer, har hittat världens fränaste lampa som väntar på att bli uppackad och monterad i taket), en till matta, fett med kuddar i sängen, en annan skrivbordsstol…
ja, ni vet.
Med tanke på hur mycket jag tycker om prylar, färger, former och olika stilar så tror jag att jag aldrig kommer att bli riktigt klar.

2

Eftersom det är en hyresrätt så kan man ju inte riktigt spika, tapetsera och greja helt fritt. Använder mig av de spikarna som satt uppe när jag kom. Beatles-tavlan fick jag hit i helgen efter att den stått hemma ett tag och väntat på att få komma upp på någon vägg. Fick den i alla hjärtans dag-present av min dåvarande bästa vän förra året när jag gick på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv.
Ni som kommer ihåg förra våren och kollat in det här inlägget om mina dåvarande 7 kvadrameter känner nog igen den.
Blev själv lite tårig och nostalgisk när jag tittade på det där inlägget nu.
Faen vad fint det var på Nordiska.

6

Och här är den – min omtalade säng!
Det var efter att jag fotograferat hos min dåvarande grannes gård i Sollebrunn som jag fick syn på den här sängen. De höll på att flyttstäda då de skulle sälja den stora familjegården och i samma veva ville bli av med ett par saker – bland annat den här sängen.
Den är från 1800-talet, eller kanske t o m sent 1700-tal.
”Du kommer nog ha svårt att sova i den…” är det flera som sagt om den, bara för att den är så gammal och varit med om en hel del samt bär säkert på mycket ”energi” om man säger så.
Men, so far – jag sover fruktansvärt gott i den faktiskt. Känner mig som en konung varje morgon när jag vaknar upp i den.

Lampan är också helt amazing, föresten. Den har stått länge i mitt rum borta i Sollebrunn. Överglad att jag fick ta med den hit också! Tjoflöjt!

5

Inte helt smärtfritt att få ihop den måste jag tillägga. Min mamma slet som ett djur när hon var här senast. Vi upptäckte nämligen att madrassen var en decimeter för LÅNG för sängen, och mamma min åkte in till närmaste affär för att köpa stjärnmejslar, såg och faen hans moster för att försöka lösa problemet. Jag själv var inte hemma utan var inne i Göteborg på ett jobb.
Stackars mamma,
MEN – faen vad bra det blev och ännu en gång
– faen vad bra mamma jag har.

3

Mitt skrivbord! Från 50-talet tippar jag på. Den har stått hemma hos mormor och morfar sen flera år tillbaka. Så istället för att den bara står där så…tja, tog jag hand om den.
Jag har svårt att bestämma mig vad jag ska ha i den bara. Jag gillar svarta detaljer mot det bruna, så antagligen kommer jag satsa mer på det. Här ovan ser vi ju ganska färgglatt; inramade vinylplattor med lokalproducerade musiker som Old Kerry McKee (kolla in!) och Mattias Hellberg (också kolla in!) tillsammans med lite egenproducerad konst föreställande Matte från Bombus. Jag hade med den här bilden på min senaste utställning och flera frågade om det var Jesus.
”Absolut!” svarade jag.

Den där Stones-boken köpte jag när jag var i Stockholm förra våren. Det blev mycket böcker på den där resan; konst, poesi, musik, lyrik, humor…
Fin resa.

8

Sådär ja,
nu har ni fått titta lite på hur jag har det hemma hos mig. Som sagt, det är en hel del smågrejer som ska till, men överlag så är jag skitglad och nöjd över att få vara här.
Nu ska jag ta mitt pick och pack för att åka till Radio 88 och jobba lite (och kolla lite efter de där ”fett med många”-kuddarna som jag ska ha i sängen).
Meddelar när inflyttningsfesten blir av. Tjoflöjt!

Puss och kram, fred och kärlek!
Med vänlig hälsning Josefine. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-01-21

   Nu när man ligger i sängen & slöar och inte orkar göra nåt annat än att slöa tänkte ja att ja kunde dela med mig av mina NYBÖRJARTIPS till de som vill komma igång och skriva POESI.    När jag va 16 år skrev jag ett av mina första…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-01-21

   En rolig grej hände i GBG vid slakthuset nära BINGO-LOTTO. Det va ingen som blev slaktad men ISAK & PASCAL däckade mig. Bandet från Sthlm som gjorde succe i Gamlestan. Det va kul att se Isak Sundström med sitt band Pascal. En kvinnlig basist som hade spelat i 16…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...