Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Nakenbad på Marstrand, en Olle Ljungström i trädgården, ”Du är som en hallondragerad mumsmums” och annat fint på Instagram

2014-10-16 av

”Faen, jag vägrar Instagram asså! Har du Instagram elleh?!”
ATT JAG HAR!

Jojomen, jag är en trogen instagrammare och kommer inte lägga av med det i första taget.
Häromkvällen hade jag svårt att sova, och då hände det sig att jag började scrolla bakåt i mitt instagramflöde. Ungefär 2800 bilder tillbaka till när jag skaffade Instagram för ungefär två år sedan. De första bilderna föreställde mest blommor, frukost och min dåvarande pojkvän. Inga bildtexter, bara massamassa haschtaggar (jo fatt what aj miin).

Vad är det som är så kul med Instagram då?
Tja, det är ju som ett minifotoalbum i digitalt format. That’s it. Självklart är det ju roligare med ”riktiga” fysiska fotoalbum, men det här fungerar alldeles ypperligt när man är i farta…och nätter man inte kan sova.
Tänkte visa er några bilder som jag tycker om lite, lite extra i mitt instagramflöde.
Vill man följa mig kan man söka på larsson_josefine !

872782e67f9811e2b19622000a1f9d89_7

Mitt rum på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv. Har ju pratat mycket gott om den där skolan på alla tänkbara sociala medier, såsom Facebook, Instagram, Twitter och faen hans moster. Här är ena delen av mitt fantastiska rum. Hade sådana där små klisterkuddar och satte bakom massor av tidningsutklipp och posters som jag klistrade upp på väggen. Tavlan (som hänger uppe i min nuvarande lägenhet, kolla här!) fick jag i Alla Hjärtans Dag-present av min dåvarande bästa vän och skivorna köpte jag för sisådär 25:- styck på en skivmässa på Kåren i Göteborg (här har vi inlägget om den mässan). Hade det myzigaste rummet på hela internatet! Mer om det kan ni läsa här. 

31591eea01a511e2958512313d149824_7

Louise började experimentera med massor av roliga grejer i ansiktsmasker. Jag har varit försöksperson i många lägen, inte bara ansiktsmasker, utan även andra…intressanta…ting.
På bilden ovan vet jag inte riktigt vad jag har, men jag tippar att det är turkisk youghurt, honung, havregryn och någon krydda av nå’ slag. Blev faktiskt len som en babystjärt i hyn efteråt.

e912cfeec22b11e2a7ec22000ae904db_7

Kan vara den a-b-s-o-l-u-t finaste bilden jag har i mitt instagram-flöde. Det bästa av det bästa liksom;
en god öl, en godare vän och godaste utsikten.
Återigen Nordiska i Kungälv. Daniel och jag satt mer än ofta på den här bänken uppe på Kärleksstigen (jo, den hette så – och den var så himla fin!) med varsin pissljummen Sofiero och tittade ut över den här fantastiska utsikten som var lika vacker under både höstern och vintern och våren och sommaren. Åh. Underbart.

8409de922dda11e3a8fa22000ae9142a_8

…för att inte tala om alla sms-konversationer man haft med den där Daniel. Jag har nog printscreen:at närmare ett femtiotal av alla hans ”Du är som…”-sms jag fått under det året jag känt honom. En sån karl.

10362068_259431300907495_680324908_n

Här hoppar jag glatt på den gården i Sollebrunn som jag köpte min säng ifrån. Tjoflöjt! Hoppsasteg i full parra liksom. Kjempeglad var ordet.
Hur det gick med sängen kan ni se i det här inlägget som jag postade för inte alls längesen.

18a2fec6ec7711e293d522000a1fab54_7

Den här bilden har Louise tagit och föreställer mig och Hasse när vi hälsade på Anders i hans båt under Träbåtsfestivalen i Skärhamn.
Så himla postiv som fan här och jag önskar att man kunna få fram alla havsdofter som fanns med under denna varma sommardag. Tycker faktiskt att den här bilden är helt amajsing.

384128f4c24a11e2982f22000a9f3c23_7

Sista kvällen med gänget. Hela Nordiska Folkhögskolan åkte på avslutningsutflykt till Marstrand. Det var en ljuvlig sommarkväll och vi drack massor av vin, käkade räkor (faen vad bussen hem stank räkjuice…) och badade tills solen gick ned.
En såndär kväll som bara förekommer i film. Helt fantastiskt.

e65a10b4ea3b11e1b46022000a1e9de2_7

Olle Ljungström åkte moppe från Gräfsnäs hem till oss i Sollebrunn och bestämde sig för att klippa lite gräs med en mördarsax i utkanten av våran tomt.
That’s how we roll it.

 

10251482_280915008735329_1977012959_n

Världens bästa mamma. Alltid.

51ded5444db111e2a4d822000a1f924b_7

Önskar alla en god jul i min nyköpta pepparkaksdräkt från ICA Maxi. Extrapris var det dessutom! Den satt som ett korvskinn
– meeen jag fick ett par feta lajks på både Instagram och Facebook. Då är det ju helt klart värt det. Hade även på mig den under en livesändning i Radio 88. Bedrövligt att vi inte hade webbkameror uppsatta i studion då.

2aa77d641ec611e3855922000a9e0723_7

Första dagen i Stockholm och min kurs ”Att arbeta som fotograf”. Att hoppa av på sin hållplats och se den här byggnaden och veta att det var här omkring jag skulle härja i ett par månader framöver. POM POM!
Stort som faen.

716b40a8dfc711e1952122000a1cf70b_7

Bästa. Personerna. För. Alltid.
Mamma och Louie chillar på ICA Maxi i Alingsås. Vi köpte aldrig de där sittkuddarna, men de stod alldeles perfekt och kom i lagom vilopaustid mitt i storhandlingen.

997696960ed511e29c2922000a1cfdfe_7

Jag hamnar på löpet på Alingsås Tidning. Kände mig så himla mäktig då.
”Jag kan göra vafaen jag vill nu!” liksom.
Kändes samtidigt väldigt komiskt då jag skrev och plåtade för tidningen samtidigt, ändå blev jag tillfrågad om jag ville ställa upp på en intervju. Stort.

d82bc82ab2fe11e282fd22000a9d0df2_7

Jag åker ut på en egen ö-tour i Göteborgs-skärgård och besöker bland annat Brännö och bor på deras pensionat under en natt. Det var april-maj eller något sådant och turistsäsongen hade inte kommit igång, därmed var det inte riktigt nå fullt ös på ön eller fullsatt på pensionatet.
Kommer in i huvudentrén på pensionatet klockan 09 på morgonen.
”Jag har dukat upp en lite frukost till dig!” säger hon bakom disken och visar mig in till ett privat rum längre in i lokalen
– och DÄR står DET HÄR! Och det är BARA till MIG!
”Räcker det tror du?” frågar hon lite oroligt.
Herre-min-gud. Jag satt nog och käkade i två timmar. Gud vad gott det var!
Kolla in det här inlägget för att läsa mer om min Brännö-visit. 

10597500_1656711967887605_881537630_n

Första morgonen i min lägenhet i Surte. KÄNSLAN.
Älskar för övrigt att mina strumpor matchar youghurten och mina trosor som ligger lite nonchalant slängda en liten bit bort (jo, de var rena – jag lovar!).

2748739cabdc11e2a66122000a9f0a06_7

Alla mornar jag ätit frukost med Anton på Nordiska. Varje morgon var detsamma. Hade jag inte kommit klockan 08:10 fick jag ett arg sms från honom.
”Vafan är du någonstans?! Du är en SKAM för frullen!”.
Hur trötta, bakfulla, griniga, ledsna, PMS:iga (heh, det får väl stå för mig då), arga vi än var – så gick vi alltid upp i tid för att käka frukost ihop. Bästa frukoststunderna ever.

9630020067a511e2a9de22000a1f92c9_7

Som sagt…alla miljarders miljarder frukostbilder man lagt upp genom åren på Insta. Det är verkligen ALLA MÖJLIGA typer av frukostar. Man sitter ensam, med en hel folkskoleklass, med någon man lånat en soffa hos, med familjen…
och det spelar ingen roll – det är lika viktigt varje gång. Den här frukosten som jag hade en morgon med en gammal kompis som heter Anton, vi kämpade som faen med det här för att det skulle se bra ut. Triggade varandra och bytta plats på varandras saker, la på fem filter på varje bild, tog bort och la till…
såhär i efterhand så ser det ju inte så jävla rock’n roll ut. Det var en gó frulle – men tillräckligt instagramsnygg? Näe.
Fick inga nya followers med de där bilderna.

927167_1465907666967562_2005947430_n

Och alla gucciegozkattbilderna man har. Måste nog göra ett helt inlägg med bara mina katter och jag. Det har varit så jädrans många att jag inte längre har koll på vem som är vem och vad alla heter (å andra sidan är vi väldigt dåliga på att namnge våra katter där borta i byn. Det blir oftast…katten liksom!).

Så.
Det var några fina stunder i mitt instalajf.
Vill ni följa mig gör man det på larsson_josefine. 

Puss och kram, fred och kärlek!
Med vänlig hälsning Josefine. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-01-18

Va ute med Donnan igår. Vi skulle se PASCAL spela med Isak Sundström på sång å gitarr spela på nån bar i Gamlestans industriområde. Jag går gärna ut med Donnan eftersom hon ordnar färdtjänst till otillgängliga lokaler. Smidigt. Snubben tog en konstig väg dit, från Centralen över till Hisingen och…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-11-17

3 Avocado 1 halv burk röd tångkaviar 1 halv burk svart tångkaviar Hackad rödlök Havregrädde Droppa i citron 1-2 tsk En liten korv tartex Blanda alltihop till en goja.Det skulle bli en sås men det blev ingen sås,det blev en GOJA. Ätes på midsommar eller jul.

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...