Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Nytt förråd, musikquiz, grodyngelromgröt, djuraffärssoppa och ett försenat nyårsfirande

2015-01-13 av

Tjollahopp och häj på däj!
2015 är igång på allvar och jag har hunnit rensa ut mitt förråd, ätit grodyngelgröt, skaffat ett gymkort, varit och tränat, varit jätteledsen, varit megaglad, varit quizmaster och firat nyår i efterskott – allt det där (och lite till) på mindre än sisådär två veckor. Och så har jag fått årets första fotoförfrågan – hurra!
Nu tänkte jag visa världens konstigaste blandning av bilder på just de två gångna veckorna på 2015
– bra vah?!

Blogg0

Äter nästan bara chiagröt på mornarna nuförtiden. Ni har säkert hört talas om det. Det har ju nästan blivit ”trendigt” och finns att köpa överallt
– det är bra!
Första gången jag blev bekant med det var nyårsafton, när 2012 skulle bli 2013. Jobbade tillsammans med syster Louie då som hade med sig chiagröt som mellanmål. Jag tyckte att det såg jätteäckligt ut, och smakade detsamma. Det ser ut som rom, eller grodyngelägg. Konstistensen är ungefär detsamma MEN det ÄR GOTT om man slänger i lite torkade frukter eller har någon sylt på. Dessutom är det jättedrygt då man behöver så lite för att bli megamätt
– det är bra!
Får ta lite finare bilder på gröten nästa gång så att ni blir sugna på att pröva själva (och kanske namge till någonting annat istället för grodyngelromgröt…).

Blogg

Nytt år, nytt förråd som man säger. Heh.
Jag bestämde mig för att röja i mitt lilla, lilla förråd. Hade verkligen ingen ordning på någonting där inne. Så jag lyfte in alla mina kassar och lådor in i min lägenhet och började sakta men säkert att slänga, sortera och packa om allting jag hade. Det tog tid och det gällde att inte bli kissenödig under processen eftersom alla lådor stod i vägen för toadörren som ni ser på bilden ovan. Puh.

Blogg3

Som om det inte vore nog stod ju faktiskt lådorna framför ytterdörren också. Så när det plötsligt knackade på (SICKEN TAJMING!) så fick jag hoppa sicksack mellan alla lådorna för att komma till dörren. När jag öppnade så stod det en äldre herre med ett paket i famnen. Brebärare! Med paket! Tjohej!
Han verkade lite rädd och tittade inte in i hallen (som tur var), utan lämnade bara paketet och sa ”Ja, det här ska till dig, ja!” innan han snabbt som bara den sprang iväg. Hoppsan.

Blogg4

Jag öppnade paketet och hade fått massor av fina grejer från BodyStore, hurra!
Jag köpte mandelolja – snällt och bra för hyn, chiliflakes – nu ska det gå hett till i matlagningen, Dr. Hauschka puder – snällare mot hyn än den foundation jag brukar använda och sist men inte minst Echinacea Créme – kräm mot min bedrövliga hy (har redan märkt stor skilnad, woop wopp! Känns bra!).
Nu ska jag använda dessa ett tag och se om jag blir fräsch och go som en nyponbabystjärtros.

Blogg5

Eftersom jag jobbade nyårsafton så bestämde jag mig för att jag ville fyra nyår i efterhand. Därför bokade jag dejt, träff, möte, middag med min gode vän Joakim. Vi skulle käka pizza och dricka öl, så vi möttes på Järntorget. Bilden ovan visar dock när jag strosade runt på egen hand i Haga strax innan Joakim kom.

Blogg7

När Joakim äntligen kom så gick vi till tredje långgatan och Brewers Beer Bar – älskar det stället! Så många goda ölsorter att välja på som inte finns någonannanstans PLUS deras kanongoda surdegspizzor. Brewers är nog mitt absoluta favoritställe i hela Göteborg just nu. Det kostar lite extra – men det är det värt.

Blogg8

Efter maten och några öl gick vi vidare till Henriksberg och deras bartömning på takterassen. Det var 40% på allt i baren, och det är ju väldigt lämpligt när man firar försenad nyår tänkte vi.
Det var ganska lite folk där när vi kom dit, men sakta men säkert började det fyllas på. Några vänner som jag inte träffat på jättelänge + deras vänner dök upp – det var kul!
Det här är Emil och Joakim (älskar att detta var deras absolut första möte och hur de verkligen fann varandra! Myz…).

Blogg1

En annan dag ställde jag klockan på ”tidigt” och åkte in till stan. När man är egen företagare och är sin egen chef så bestämmer man ju över sina egna arbetstider och var man vill sitta och jobba någonstans. Jag brukar sitta på Stadsbiblioteket vid Götaplatsen och skriva. Tycker väldigt mycket om att vara där, men är fortfarande lite ovan med deras ombyggnad. Det är fint och så, men med tanke på hur mycket man hängde där förr (så många timmar per gång!) så går man liksom vilse numera. Men jag lär väl mig, I guess. Det har ju fått lite blanda kritik har jag hört av vänner och bekanta som besökt det efter ombyggnaden. Jag har inte upptäckt något negativt (mer än att jag går vilse, men det gjorde jag å andra sidan innan ombyggnaden också…heh.).

Blogg6

Efter ett par timmar på biblioteket gick jag ut på stan igen, bestämde mig för att käka lunch på ett café i närheten som jag hängde jämt på förr. Kanske var tre år sedan jag var där sist. Då älskade jag deras champinjonsoppa (to die for!), men nu var den utbytt till någon annan skit som smakade som en djuraffär luktar. Inte OK. Gick hem och var ledsen sedan. Inte bara för soppan då, hähä, jag hade en bad day bah.

Blogg9

Sedan kom jag på att jag hade en deadline för en porträttbild till KulturUngdom. Jag är krönikör där nu under våren (SKITKUL!) och de behövde en bild på mig. Kämpade hela eftermiddagen (kändes det som, var säkert bara någon halvtimme…eller två) för att ta en OK bild.
Ingen blev bra. Ingen var jag. Ingen fin. Ingen ens bah lite OK.
Bilden ovan slängde jag i papperskorgen, istället fick de en bild på mig jag tog i somras. Den blev godkänd av dem. Puh.

Var på deppigt humör hela den där dagen. Blir ju det ibland. Helt utan anledning. Tråkigt är det.
Så jag skét i allt den där dagen. La mig på soffan och såg en film. Skrev föresten om den filmen, ni kan läsa om det här. Har ju lite av ett nyårslöfte att jag ska se minst en film och läsa en bok i månaden. Bra grej.

Blogg10 

MEN! Ledsenheten och deppigheten försvann ganska snabbt när Christer på Köpmans Hytta här i Surte slog mig en pling. Vi hade pratat några veckor tidigare om att jag skulle få ha ett litet musikquiz på krogen. Jag tänkte att…jamen, det kanske skulle komma de närmsta sörjande. Typ. Tio pers kanske. Max. Jag menar; en skéten torsdag, januari…
Det hela fick en totalvändning när Christer berättade att det var fullbokat på Hyttan! Även Christer var förvånad. Plötsligt blev jag väldigt nervös inför den där torsdagen och somnade först 02 den natten. Hahah!

Blogg11 

Köpmans Hytta är inget stort ställe. Kanske just därför jag gillar det + ägarna är störtsköna, maten är god och dessutom kan de sin öl och introducerar en gärna för nya sorter. Många pluspoäng på det.
Så, vill man ha untz untz-partey fakkin all night long – nä, då ska du inte gå hit.
Vill du äta gó mat och dricka ännu godare öl samt bara vah lite gó med andra góingar – då ska du komma hit.

Sååå, jag kom dit den där torsdagen med mitt förberedda quiz och sakta men säkert började lokalen fyllas på med folk. Massor med vänner men ännu fler som jag aldrig träffat tidigare. Så himla roligt! Och quizet gick bra det också. Samtliga deltagare verkade nöjda, och då är jag nöjd. Eller, rättare sagt – jag var MER än NÖJD när jag gick hem senare på kvällen.
Älskar lilla Surte.

Så, detta var allt för den här gången. Nu ska jag gå och träna. Jag har skaffat ett gymkort och tycker det är så jädrans roligt. Vill boxas, dansa, spinna, lyfta skrot, yoga och allting just nu.
Nästa gång vi hörs är jag Rambo, eller så hörs vi inte alls för att jag ligger på sjukhuset med sjuttioelva brutna ben. Hoppas mest på det första alternativet…

Puss och kram, fred och kärlek!
Med vänlig hälsning Josefine.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-05-31

Det omedelbara minnet av mamma jag har från när ja va liten är hennes  enormt stora rumpa. Den gungade fram i ansiktshöjd framför mig i det avlånga köket i Landala. Det var fascinerande. Jag tänkte att hon hade den största rumpan i hela världen.     Min bror och jag…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-05-17

Kycklingfärs Salt Citronpeppar Svartpeppar Så rör man ihop det så det går in ordentligt, jag kommer inte ihåg hur mkt jag hade, men det spelar ingen roll. Så lägger man det i en penslad glasform  med olja och kinasoja Man plattar ut den så den täcker formen Penslar med samma…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...