Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Förspel till P3 Guld 2015: Svenska Grammofonstudion

2015-01-17 av ozelot

ackredSå var det så dags igen. Av någon anledning har jag under typ fem år i rad lyckats fippla bort min legitimation just när det är dags att hämta ut kuvertet, och kört en rövarhistoria (min mamma sitter där ute i bilen).
Den här gången blir jag t.om. igenkänd – som han som aldrig har någon legitimation.

Svenska Grammofonstudion håller traditionsenligt sin berömda förfest. I år i samarbete med Luger & WWDIS Joel Borg m.fl. Det märks, på setlistans showcase-spelningar bland annat. Bra så.

Först ut var Futile Claps. Vi kom en bit in i setet, och jag frågade efteråt mitt sällskap vilka det var. Hon trodde att de sa ”Cutie Pie” när de presenterade sig.
Så under åtminstone en halv kväll fick ”Futile Claps” gå under täcknamnet Cutie Pie, tills missförståndet reddes ut.
Det var riktigt bra i alla fall, tror aldrig jag hört dem innan. Brittiskinfluerad Göteborgs-indie med svärta och tunga basgångar.

IMG_0714

Det finns en toalett. Den är det såklart lång kö till, istället har någon satt upp en handskriven skylt där det står ”Urinoar finns på gården.”
Det här var uppenbarligen fel gård, men alla tycks vara glada ändå.
Urinoaren visar sig sedermera bestå av ett skynke bakom vilket man herrkissar ner i en avrinningsbrunn. Rock’n’ roll!

IMG_6921

The Fume har ändå hängt med ett tag, och i princip alltid varit hajpade. Tydligen skall ett major-bolag dragit sig ur i sista stund, men nu borde det väl vara dags på riktigt?
Bandmedlemmarna har i alla fall den goda smaken att ha fiktiva artistnamn. Sånt är coolt.
Lägg märke till detaljen: Trummisen spelar på Soundtracks gamla trumset. I de här lokalerna finns så mycket rockhistoria inpyrt att man kunde skulle kunna ta inträde från japanska busslaster.

IMG_6927

Silent Wave var en riktigt positiv överraskning. Också någonting jag aldrig lyssnat på. Elektronisk Duo bestående av Hans Olsson-Brookes (Svenska Grammofonstudion, Universal Poplab och Me and My Army med mera) och Tildeh Hjelm. Mer här

IMG_6950
Årets dryck och törstsläckare – öl på burk – förekom. Samt plastglas till bredden fulla med rödtjut som skall fraktas genom folksamlingar med tillfälligt nedsatt motorik.
Så ni som undrar varför folk i alternativsvängen oftast bär svarta kläder hittar en ledtråd här.

IMG_6951

Ebbot-Alen var slut, och ”bryggaren” själv hade ledigt. Han landade senare bandet Dolores Haze säng via en oväntad luftfärd.

IMG_6964

Silvana Imam upplever just nu en hype utan dess like. Så hypad att det tydligen räckte att sätta på en bandspelare.
Det är bra, visst, men är det såå jäkla bra?
Till slut dyker det upp ett huvud längst fram, men det är inte Silvana.
Jag försöker rekonstruera kvällen genom att gå igenom fotografierna. Vem är det?

IMG_6966

Där är i alla fall ett ansikte vi känner igen.

IMG_6954
De två killarna längs ut ville absolut vara med på foto – de trodde nog att jag var proffsfotograf.
De hämnades genom att se så bistra ut som möjligt.

IMG_6952

Skojig bild. Hejdå. Nu skall jag på galan.

Här är lite fler bilder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-11-08

  Vi sitter i salongen och det är nästan fullt på Göteborgs Dramatiska Teater och ljuset släcks ner. Jämte mig sitter Johannes Nyholm och hans kompisar ( som känner Linda Spåman). Det blir mörkt och med penna och papper såg jag inte mkt av vad jag skrev. In på scenen…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...