Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Tisdagströst eller på fredag kommer den

2015-01-20 av ozelot

tisdagströstDet sägs att 19 januari är den tyngsta dagen på hela året – både rent ekonomisk, mentalt och kroppsligt. Allt julgodis är slut, svullfettet sitter kvar kring midjan och ändå är det flera dagar kvar till januarilönen kommer.
Men: 20 januari erbjuder en glimt av ljus då barnbidraget trillar in på kontot då.

Säsongspremiär för Doc Lounge på Bengans:

The Man Who Saved the World är en prisbelönt nagelbitare om hur världen 1983 var en knapptryckning ifrån ett tredje världskrig: Rysk radar har uppfattat att missiler på väg emot Ryssland från USA, Stanislav Petrov är överbefälshavare och beslutet som kommer utlösa tredje världskriget ligger på hans axlar.
Idag existerar fortfarande världen, men Stanislav Petrovs liv ligger i ruiner. Enligt honom själv är han ingen hjälte, bara en man som gick emot alla protokoll för att han litade på sina instinkter.

Stanislav Petrov: ”I knew perfectly well that nobody would be able to correct my mistake if I had made one”.

The Man Who Saved The World (2014)

Regi: Peter Anthony
Land: Danmark
Undertext: engelska
Längd: 105 min

Doc Lounge @ Bengans Fik
Tisdag 20 januari 19.00 – 23.00 (filmen börjar 20.00)
Pris: 80kr/ stud/pensionär/arbetslös 60kr

GÄSTER: Gunnar Westerberg från Svenska läkare mot kärnvapen är på plats efter filmen för att svara på frågor och berätta om det skarpa läge som rådde 1983. Svenska läkare mot kärnvapen är sannerligen experter på området och van Nobels fredspris 1985 och de har även varit med och finansierat filmen.

Premiär är det också dör konstbaren Bar 10 på Konstepidemin.
Dagen till ära spelar (Ca)Milla ”Vanilla” Engman sina fovoritlåtar, och Hanna Chawki utövar performance.
Föda från Björn Hellström och Surrounding (Va ä dä?): Ossian Melin och Anton Hellström

Bar 10 på Kontoepidemin // Tisdag 20 januari från kl 19 // Fri entré

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-02-11

Det är så lätt att glömma bort hur mkt man får av andra människor. Hur vi sår frön i varann. Hur vi skapar varann genom att se varann och bekräfta sidor i varann som vi inte hade upptäckt på egen hand. Hur vi planterar in kunskap i varann på ett…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-02-17

    En ny CAPISSO har jag hittat!  Jag gick på PONTUS TORSTENSSONS vernissage efter Bosse Winbergs begravning & blev lite lättare till sinnes på Bengans. Jag satte mig jämte två tyska tjejer och väntade på Nikke Ström som också skulle dit. Flickorna tyckte att tavlorna va trevliga, de hade aldrig…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-11

I kvällens första set inleder saxofonkvartetten Phones 4 med att röra sig i en stor cirkel i rummet de stöter ut varsitt ljud åt gången det är långt  mellan tonerna och vandringen pågår länge. Det finns en spänning i ljud som flyttar sig. Till slut så samlas gruppen på scenen…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...