Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

ART AFTER WORK på Taket

2015-01-23 av ozelot

controlIkväll är det privat vernissagefest på Taket, det perfekta alternativet för att bli så där lite skönt halvlullig på överjäst magisk must på ett prisvärt sätt och ändå ha folk omkring dig som du aldrig träffat innan. Bättre än en platt-tv med Skavlan i alla fall. Galleri DIY håller ambassad på Pusterviksgatan, förhoppningsvis trillar ingen genom taket denna fredag.


Konstnärer:

SAMIRA MOHAMMADI
Samira Mohammadi är skulptör och uppväxt i Iran.
Hennes skulpturer väcker frågor om orättvisor och politiskt våld. Öron, ögon och hjärna som bör förbli stängda för att den nuvarande iranska regimen ska behålla sin makt. Serien heter Okänd och har blivit censurerad i Iran.

REBECKA NAUCLÉR
Rebecka Nauclér
ställer ut två målningar ur sin samling Free me, i samband med temat censur. Kvinnor porträtteras i olika miljöer och målningarna har flertalet gånger blivit censurerade i olika sociala medier. ”

DANIEL OLSSON aka Seal of Sweden

Daniel Olsson jobbar framförallt med sprayfärg och inspireras av gatukonst.
Censur är tystnaden, färg i staden är ljudet av staden.
Rösterna från alla som inte nödvändigtvis röstar.

PONTUS FAGERSTRÖM och LOVISA SKÖLD

Musikern Pontus Fagerström och konstnären Lovisa Sköld (http://lovisa.dunked.com/) har tillsammans jobbat med det dystopiska kortfilmprojektet ”Brevet”. Filmen berör teman som Individens maktlöshet och Statens kontroll av medborgarna.

JYO Jyo Art

Jyo har denna gång i sitt verk fokuserat på hur religiösa samfund väljer bland eller tar bort innehåll från internet/sociala medier, vad som får finnas tillgängligt där och även hur stater och länder väljer bort information från lärosystemet i skolor. Så förutom att det har gett oss möjligheten att förenas på dessa platser så har det kanske även gett fler skäl för utveckling på olika håll och bilda nya kulturer.

FILIPPA LEVEMARK Filippa Levemark’s Art

Filippa Levemark arbetar med måleri och är intresserad av censur ur ett konsthistoriskt perspektiv. Kvinnliga konstnärer i alla samhällen har skrivits ur konsthistorien trots att de spelat stor roll och varit banbrytande för sin tid

JULIA LINDSTEDT Quasar ART

Julia Lindstedt har tagit sig an det digitala mediet och experimenterar med abstrakta bilder och texter som för tankarna till tystnaden som en typ av censur. Vi är blott en planet i rymden, ändå framhävs nationsgränser och kultur som något statiskt och jordens resurser som oändliga.

Kulturföreningen Taket, Pusterviksgatan 2.
Fredag 23/1, kl. 17-00 // Ingen entré

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...