Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Blues Pills & King Harvest @ Sticky Fingers

2015-02-08 av jojomen

Oj vilken fantastiskt fin och bra lördag jag hade! Jag var så glad och på gång att några av mina vänner jag träffade när jag anlände till Surte igen sent samma kväll efter att ha varit borta hela dagen trodde jag hade druckit för mycket eller gått och blivit kär.

Nope, icke! Trots att jag hade varit igång sedan klockan 08:00 samma morgon så var jag pigg ända fram till det att jag började ladda in mina 1100 bilder från den gångna dagen in i datorn någonstans runt 03:30. ”Vilar på kudden så länge medan RAW-filerna laddas in” tänkte jag. Satte ett alarm som skulle ringa en kvart senare, så att jag inte skulle somna ifrån det påslagna datorn och kameran.
Vaknade ett par timmar senare och det är morgon och att datorn och kameran är påslagna. Alarmet hade jag inte vaknat av heller. Höhö.

10

Jo, det kanske låter lite dumt att bestämma sig för att ladda in så många bilder mitt i natten eller så tidigt på morgonen när man egentligen borde sova – men jag var så excalterad över att få se resultatet av den intensiva dagen då jag hade en fotosession i Alingsås på förmiddagen och senare på kvällen en spelning på Sticky Fingers inne i stan.

7

Blues Pills, ett Örebro-baserat band som osar 70-talsrock a’la Mountain, Black Sabbath och Led Zeppelin, skulle spela i stan den här kvällen. De spelade även på Sweden Rock Festival i somras, men jag var så jädrans trött efter fyra intensiva dagar med gassande sol och fotografering + sena nätter och tidiga mornar, att jag gick hem och sov en stund då. Visste inte vilka det var riktigt då. Först ett par månader senare som jag kollade upp dem och upptäckte att de var riktigt bra. Det grämer mig än idag att jag inte såg den spelningen.

11

Göteborgsbandet King Harvest agerade förband, och med tanke på responsen från publiken hade de lika gärna kunnat ha varit en solklar huvudakt. Släpig men ändå tung blues och folkrock (de hade trumpetblås också – tyckte jag var skoj!). Påminner lite om Neil Young, Fleetwood Mac och…ja, jag fick Chris Isaak-låten Wicked Game-feelings. De gjorde även en version av Santanas klassiker Black Magic Woman.
Tycker verkligen ni ska lyssna på dem. De finns tyvärr inte på Spotify, men Soundcloud går ju minst lika bra. Alla låtar hittar ni här. Själv tycker jag om Up Till Now väldigt mycket.

9

Det slog mig att det var väldigt blandade åldrar i publiken. Väldigt många äldre som inte såg ut som typical Blues Pills-fans. Många herrar i välklippta korta frisyrer och pikétröjor liksom. Jojomen.
Blev lite förvånad till en början faktiskt (”Har jag gått fel?”), men det skét jag ganska snart i ändå. Det är ju bara skoj egentligen.
Alla som var där verkade mer än nöjda med förbandet. ”FY FAN VAD BRA DET HÄR VAR!”, ”DET HÄR VAR BLAND DET BÄSTA JAG SETT!”, ”VAD ÄR DET HÄR FÖR NÅGRA?!” hörde man sinsemellan i lokalen. Hoppas med andra ord att King Harvest har en spelning i Göteborg snart igen, för det här vill inte bara jag se och höra mer utav.

0

Klockan 22:30 äntrade Blues Pills scenen. En tjej brevid mig pekade på gitarristen Dorian Sorriaux och berättade att han hade blivit framröstad till världens bästa gitarrist (?!). Försökte få ett svar på vad för någon undersökning eller liknande det kom ifrån, men det framgick aldrig.
Det gjorde inte så mycket. Oavsett om han faktiskt ÄR den bästa gitarristen i världen eller om det bara var snack så hörde ju jag, och alla andra som var där, att det var mäktigt.
En annan grej som samma tjej påpekade var att basisten hade längre och tjockare hår än henne (*här ser vi en väldigt sur och avundsjuk min från hennes sida*). Det behövdes ingen djupare undersökning på det för att konstatera att det stämde.

1

Blues Pills inledde konserten pampigt med mäktiga singeln High Class Woman. En låt som det märktes av i publikhavet inte bara var min personliga favorit. Det kunde egentligen inte bli en bättre inledning. Sångerskan Elin Larsson röjde omkring på scenen barfota och…hon är världens tunnaste tjej, men med en enorm röst!  Jag kom på mig flera gånger att forma munnen till ett ”wow” när hon tog i.
Titta på videon till High Class Woman här.  

2B

Bandet består av Elin Larsson på sång, Dorian Sorriaux på gitarr (bilden ovan), Zack Anderson på bas och André Kvarnström på trummor. Om jag inte minns helt fel så var Elin och André från Örebro, varav Zack var amerikan och Dorian var från…någonting annat.

8

Måste tacka Sticky Fingers för ljusshowen också den snygga grafiska showen. De få gångerna jag plåtat band och artister på Sticky Fingers har det varit väldigt bra fotoljus. Till skillnad från P3 Guld, då jag nästan ville lägga ned fotograferandet för jag tyckte att det gick så himla dåligt, så gav den här spelningen sån energi till fotograferandet. Tog ju närmare 600 bilder den här kvällen, och någonstans runt 400 på förmiddagen när jag hade fotosessionen i Alingsås.
Som sagt, hade svårt att gå och lägga mig på kvällen – ville juh titta på alla bilder!

4

De körde en svensk låt också som jag helt och hållet hade missat. Bliss hette den och finns med på deras debut-EP från 2012. Ytterliggare tips; 0m man gillar Abramis Brama och November så tror jag verkligen att man kommer digga Blues Pills också.

5

Bandet avslutade inte helt oväntat med Devil Man. En låt där Elins röst verkligen kommer fram då det enbart är hennes röst som inleder hela låten. Inga instrument, bara Elin. ”Lite skitnödig” har några sagt,
och ja – jag har hållt med dem till viss del, men jag förstod den här kvällen på Sticky att man var tvungen att uppleva det live för att fatta THE grej liksom.

12

Tack Blues Pills, tack King Harvest och slutligen – tack Sticky Fingers för en kanonbra kväll.

 

Puss och kram, fred och kärlek!
Med vänlig hälsning Josefine. 

Kommentarer på Blues Pills & King Harvest @ Sticky Fingers

 1. Oscarbum
 2. Edgarcak

  Мало тревожиться о здоровье родного малыша – необходимо предпринимать решительные действия для его защиты. Притом поручить такой вопрос можно лишь опытным профессиональным докторам.
  На сегодняшний день помощь своего доктора по карману далеко не всем жителям России. А идти по любому вопросу в поликлинику, выстаивать долгие очереди и подвергать малыша риску заразиться вирусами от других детей – тоже не вариант.
  К счастью, многие частные клиники дают оформить программу Детского Добровольного Медицинского Обслуживания (ДМО), которая позволяет за несущественную сумму получить полис на одногодичное обслуживание у докторов.
  К сожалению, не многие знают о подобной услуге и не перестают лечить детей народными методиками, выжидают часами в очередях и переплачивают за посещения частных докторов.
  А программа Добровольного Медицинского Обслуживания для детей даёт возможность:
  ” Бесплатно получить больничный лист по уходу за ребенком;
  ” Бесплатно обследоваться у индивидуальных врачей педиатров;
  ” Бесплатно или со скидкой осуществлять лечебные процедуры и диагностику;
  ” Лечить малыша своевременно, качественно и без очередей.
  Для того чтобы ознакомиться со списком клиник и условиями оказания услуг достаточно написать в поиск Яндекса или Google фразу: ”Добровольное Медицинское Обслуживание”. После этого следует подобрать приглянувшуюся клинику и оформить договор.

  34j5c6h87

 3. бланки осаго нового образца купить – купить справку для академического отпуска, элитный алкоголь дубликат.

 4. blooming website http://coinsfair.com/

 5. важный вебсайт http://podolsk.mdverey.ru/ – установка дверей подольск, межкомнатные двери недорого в подольске.

 6. безукоризненный веб сайт http://rentehno.ru/arenda-manipulyatora – недорого экскаватор в серпухове, мини экскаватор серпухов.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


fyra + 7 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Kalender

 • Happy Margarita Sundays

  17:00

  Pustervik // Söndagar 17-02 //

  Mer information

 • Quiz på Notting Hill

  19:00

  Quiz på musik och populärkulturellt tema Notting Hill // Nordhemsgatan 19 // Boka bord för sittplats

  Mer information

 • Söndagsångest @ Kellys

  21:00

  Pop-Quiz kl 21:00 Pizzor från 30 kr // Alla söndagar

  Mer information

 • Spritluckan

  23:00

  Park Lane // 23-03 // Fri entré via Park Lane App

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...

jojomen

Uppdaterad 2016-06-06

Jag lärde känna en ny person häromveckan. D. D och jag, vi spelade på samma 60-årsfest för en gemensam vän inne i stan. Han var trubadur, jag var DJ. Kom fram till att vi var ganska lika; brann för 60- och 70-talsmusiken, var lika ointresserade av Star Wars och pratade…

Läs jojomens blogg...

Way Out West-bloggen

Uppdaterad 2017-02-01

År 2016 genomförde Finansinspektionen  en statistisk undersökning gällande privatpersoners lånesituation över hela Sverige. Detta låg sedan till grund för stresstester som visar hur ekonomin skulle påverkas vid exempelvis större arbetslöshet i landet.  Det är tydligt att Göteborg och Stockholm skiljer sig mot andra delar av landet på ett flertal punkter. …

Läs Way Out West-bloggens blogg...

Chawki

Uppdaterad 2017-01-22

Fick uppdraget att avlägga en rapport från P3-Guldgalan Åkte buss ut till Partille Arena tillsammans med en skock upp-piffade damer och herrar. På bussen var det confetti-bomber och ett spår av Queen som skulle ingjuta den rätta festkänslan. Försökte ta mig in under falskt namn. Det gick de inte på….

Läs Chawkis blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2016-06-12

Under många år har jag funderat över om göteborgare har mer tur på spel än andra svenskar, eftersom jag tycker att jag ofta ser i nyheterna att människor från just Göteborg vunnit storvinster. Som göteborgare är jag såklart benägen att svara ja, nämligen att vi göteborgare har mer tur på…

Läs Wheelers blogg...