Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

”Don’t ruin a good day by thinking about a bad yesterday.” En summering av februari

2015-02-24 av

Februarimånad är väldigt snart slut.
Som sig bör (kanske? Känns väldigt tråkigt att säga så) så har det varit en riktigt grå månad där jag knappt skrivit någonting alls här. Men…det känns som jag inte har något att berätta, och istället för att berätta om tråkiga grejer så tänker jag att det är bättre att inte berätta någonting alls. Som det där ordspråket; ”Har man inte snällt och säga så behöver man inte säga någonting alls” typ. You fatt what aj miiin.

Nåväl. Jag hittade ett par minneskort som jag placerat på sådana där ”bra” ställen som man lätt ska kunna hitta, fast…som visats sig inte alls varit särskilt lätta att hitta.
Men! Nu har jag gjort det. Inte så jädrans rock’n roll-roliga bilder i sig. Det är som…februari ser ut, liksom.

2

När jag tar tåget in till Göteborg (eller andra hållet, vidare mot Nol och Nödinge när jag tränar) så ser det oftast ut såhär. Ibland är det mörkt eller så snöar, regnar eller stormar det. Någon gång var det sol och jag tog på mig solglasögon (?!) för första gången på mycket, mycket länge. Det var märkligt.
Längtar mer än någonsin till ett varmt land. Har ju faktiskt aldrig varit utomlands på det sättet. Har varit  det en gång, jag var Nordenkorrespondent på Island, typ 2010. Det var nog den jobbigaste resan jag gjort någonsin, men jag skulle ändå vilja åka tillbaka och verkligen se Island, fast med andra ögon. Miljöerna och landskapen är fantastiska.
Surte är ju fantastiskt på sitt lilla vis också men…kanske inte riktigt in the same way.

1

Ibörjan av februari åkte vår Surte-trio bestånde av ”Trähatten”, ”Jumisko” och jag själv in till Göteborg och tittade på Hagatrion på Bar Kino.
Vi är så fruktansvärt olika, dessa pojkar och jag. Fruktansvärt olika. Men jag kommer alltid, oavsett vad som händer, vara dem evigt tacksam att de välkomnade mig till Surte och var de första som vågade prata med mig.
Så, tack för det Rikard och Jesper. Kram på er.
Känns lite sorgset hur fort allting har gått; att jag har bott här i över ett halvår och inte riktigt vet vad som händer när mitt andrahandskontrakt går ut.
Vill inte tänka på det. Inte nu i alla fall.

Torsdag_5148webb

Min absolut slétnaste (nästan) dag under hela februari. Istället för att städa upp där hemma, diska och ta en dusch satte jag mig på tåget mot ett kallt, duggregnigt, blåsigt och allmänt grått Göteborg och gick några varv fram och tillbaka längs Gullbergs Kaj. Visualiserade om det paradis det en gång varit och som förhoppningsvis kommer igen till sommaren.

3

Färgade håret i slutet av januari, mörkbrunt, men det gick ur ganska snabbt och jag blev väldigt ljus i håret igen. Klippte senare upp håret och tänkte att den här vintersjukan blir bättre om jag bara gör si eller så med håret; färgar, klipper, slingar, toppar, kapar…
blir inte så. Man är lika trött på vinter oavsett om man har löshår eller är snaggad.

2

Min vän och göteborg nonsotp-kollega Eddie hade klubb på Jazzhuset, Late Night Club ”Frestelsen”, och jag spelade skivor samt visade upp några inramade bilder på ett utav banden som spelade under kvällen.
Roligast var väl att jag äntligen fick spela skivor igen, kändes som en evighet sedan. Har saknat det som faen.

1

Det började brinna i en monitor mitt under sista akten och den fullsatta lokalen fick utrymmas och kila ut på bakgården. Ingen kom till skada och branden släcktes med en drink eller två.
Då klockan snart var 01 gick spårvagnarna inte som…man vill att de ska gå. Trettiofem minuters väntetid där och tjugoåtta på nästa hållplats. Stapplade vidare mot Centralstationen i mina för höga klackskor som värkte efter att ha stått upp för länge och somnade runt 04:30.

IMG_6237

Ur instagram-flödet.
Från vänster, övre raden: Jag har köpt mitt fjädre och näst sista staffli till utställningen på Jazzhuset. Åkte sjuttiotolv vänder kändes det som och köpte ramar, stafflier, la undan andra stafflier då de var för tunga och långa att bära hem. Blev klar med allt i sista stund.
Några lokaler nere vid Gullbergs Kaj. Drömmer om att ha en egen lokal någon gång. Vet inte exakt vad jag vill ha i den ännu bara, men gärna en fotostudio och typ…tryckeri. Ja, t-shirttryckeri vill jag ha. En ateljé där man kan sitta och vara ful, lyssna på musik på hög volym och skissa på ideer tillsammans med andra kreativa själar som vill göra och uppnå lika mycket som en själv hela dagarna. Det är drömmen.
Gick till Holmens Loppis precis intill de där lokalerna jag betraktade utsidan på. Fanns massor av fina böcker. Varför görs det så mycket fula böcker nu för tiden när de var så jädrans fina förr?
Disk. Disk. Ännu mer disk.

IMG_6236

Ur instagramflödet.
Gick ut på en långepromenad efter att ha suttit inne i för länge. Världens finaste eftermiddag uppe vid Surtesjön.

Topplistan på de tio mest spelade låtarna under februari hittar ni här. 

Puss och kram, fred och kärlek!
Med vänlig hälsning Josefine. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...