Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

”Jag stänger av radion eller går extra länge på toa när den låten kommer på…” Topplistan februari

2015-02-24 av

En något tunnare spelningslista i februari märker jag när tittar på vilka låtar som hoppat in under februarimånad. Jag har faktiskt inte lyssnat på så mycket musik den här månaden. Alltså, verkligen lyss-lyssnat om ni förstår. Det har varit lite flyktigt, mer någon som bara står på i bakgrunden när jag diskar eller plockar i hemmet. Oftast står radion på också. Eftersom jag inte har någon TV så vill jag ha någon form av rörelse, röst eller så runt mig annars blir jag stressad. Tycker inte om att har det helt tyst eller vara helt ensam.

Här är mina mest spelade låtar under februari.
Klicka bara på låttiteln för att lyssna via YouTube (alternativt Spotify).

AlabamaShakes2015
Alabama Shakes släpper nytt material i april.

1. Beatrice Eli – Trust Issues 
Denna vemodiga och sorgsna låt tog lite tid för mig innan jag faktiskt letade upp den eftersom jag aldrig hörde när de presenterade låten efteråt om vad den hette eller vem det var. När det visade sig att det var Beatrice blev jag rätt förvånad, faktiskt. Har inte fastnat för hennes tidiga släpp såsom Girls och Moment of Clarity. Tvärtom, heh.
Den är ganska enkel, rätt deppig och väldigt typiskt ”ballad:ig” låt med piano och en ärlig, jobbig text som man känner igen sig mycket i (tyvärr kanske man ska lägga till).

2. George Ezra – Blame It On Me och Listen to The Man
Georges låt Budapest har spelats flitigt på radion den senaste tiden och har över hundramiljoner (?!) streams på Spotify. På ett sätt tyckte jag om den, men inte tillräckligt för att jag skulle vilja lyssna på den när radion är off om man säger så. Tyckte den var bland de bättre låtarna som spelades på radion ett tag. Vet inte hur det kom sig, men jag råkade hamna in på hans diskografi och upptäckte hans debutalbum ”Wanted On Voyage” som innehöll många rätt sköna låtar. Bakgrundsmusik skulle jag vilja säga. Helt sanslöst att killen bara är 22 bast, ett år yngre än mig och har en sån…”macho” röst.
Till den här listan kunde jag inte riktigt välja vilken låt jag tyckte bäst om, så därför hittar ni både Listen to the man och Blame It On Me. Video här ovan, Listen To The Man, påminner om Paul Simons ”You Can Call Me Al (titta på den, Paul Simon är det sötaste jag sett!). Är det föresten Gandalf-skådisen Ian McKellen som är med i den här videon?! Det MÅSTE ju vara det!

3. Dismissed – Dance On The Borderline
Det är inte första gången, men det känns ytterst märkligt (och självklart fruktansvärt kul) att se ett skivomslag man själv fotograferat och designat ploppa upp på Spotify. Hurra!

4. The Killers – Shot At The Night
En låt som väldigt länge legat på min ”Om jag skulle spela in en film”-lista, men det är först på senare tid som jag faktiskt tagit mig till låten i minsta lilla detalj. Kände direkt att det här är en låt som ska vara med i en film, med det var ibörjan på februari som filmen kom till mig. Såg den framför mig, och när man gör det; får fram bilder i huvudet, en egen musikvideo som visas upp för sitt inre
– det är då man vet att det är en bra låt.

5. Joan Jett – Bad Reputation
Jag uppträdde med den här låten när jag gick typ i…fyran? Femman? (faen vad jag höll på under ”roliga timmen” i skolan) och kände mig så himla bad ass tillsammans med de killarna jag hade som ”dansare” som spelade luftgitarr och dansade breakdance.
Nu för tiden lyssnar jag på den när jag vill vara lika bad ass, eller om jag är arg…(sen är ju den här musikvideon lite halvtöntig, men den kan man…försöka skita i.)

6. Kygo, Kyla La Grange – Cut Your Teeth
Himla mycket ”radiomusik” på den här listan, men eftersom radion står på mest hela dagarna så snappar man upp allt det man tycker är bra och svor över resten (måste säga att jag aldrig varit så trött på en låt som jag är på Uptown Funk med Bruno Mars och Mark Ronson just nu. Jag gillar Mark’s grejer, men den här låten är ju helt…nä. Fan. Jag stänger av radion numera eller går extra länge på toa när den låten kommer på…).
Den här låten är så…tv-spel:ig. Tycker om de små svajiga ploppljuden som hela låten består av. Och fingerknäpp förstås. Oerhört underkattat.

7. Paul McCartney – Cut Me Some Slack
…tillsammans med sjuttiotolv andra musiker från bland andra Foo Fighters, Slipknot mfl.
Alltså, hela det här albumet är faktiskt riktigt bra. Ingen aning om vad det är för något, men det är en oerhört blandad kompott musiker; Paul McCartney, Stevie Nicks från Fleetwood Mac, Rick Springfield möter Corey Taylor, Dave Grohl och…massor av andra. Resultatet är fantastiskt tungt och bra. Lyssnar alltid på denna skivan när jag är på gymmet, och Paul McCartney’s Cut Me Some Slack är helt klart bäst. Sann Helter Skelter-anda. SÅ JÄDRA BRA LÅT.

8. Alabama Shakes – Always Alright
Alabama Shakes släppte i förra veckan nyheten om att de släpper nytt material i april. Hurra!
Nyheten påminde mig om att det var längesen jag lyssnade på dem överhuvudtaget. Kollade in Spotify och lyssnade lite, vilket gjorde att jag upptäckte en låt som släpptes 2013 som jag helt hade missat. Always Alright är i sanna Alabama-anda; man blir riktigt glad av deras musik och lilla gitarrplock. Det börjar lungt och i fullkomligt exploderar i slutet.

9. Future Island – Seasons (waiting for you)
Ännu en låt som jag länge haft på en utav mina spelningslistor, och som plötsligt börjar spelas på radion. Den fick nytt liv igen.
Har verkligen kommit in i det här med elektronisk musik, det som jag tidigare föraktat och verkligen avskytt innan
– men jädrar vad fel man har haft.
60- och 70-tal i all ära. Det kommer alltid bidra till den bästa magkänslan, men ibland behöver man bryta det där totalt.

faces70

10. Faces – Cindy Incidentaly
Bara för jag skrev om det innan så kommer naturligtvis en sköning från 70-talet. Förmodligen är det här den låten jag gått runt och sjungit mest på den senaste månaden.
Rod Stewart har jag länge tyckt om, både hans sologrejer och det hand gjorde i Faces. Mamma spelade ofta hans skiva Atlantic Crossing på vinyl när jag var yngre. Jädrar vad bra det var (och är fortfarande förstås).
Faces är ett himla bra band. Låtar som Stay With Me, Ooh La La och Miss Judys Farm är fantastiska och jag blir så himla sugen på att börja spela i band. Oho.

Februarilistan hittar ni här.
En annan kort resumé över februari hittar ni här.


Puss och kram, fred och kärlek!

Med vänlig hälsning Josefine. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...