Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Mansfri vecka?

2015-03-14 av ozelot

KRE Radio Disc Jockey Joanne RosenweigPustervik har sent omsider bestämt sig för att ta ett mer jämställt grepp om musiken som strömmar ut ur högtalarna genom att under en vecka bara spela musik gjord av kvinnor. Då talar vi (tror jag) om den dj-genererade musiken gissar jag, ty första konserten ut redan på tisdagen handlar om Sean Rowe. Liten botgöring erbjuds på torsdag med urbegåvade Ellen Sundberg , för att sedan toppa veckan med glödheta Beatrice Eli + support av Min stora sorg. På söndag är vi mot rasism istället, där spelschemat är rätt blandat.

Föresatsen att blanda könsfördelningen på ett mer rättvist sätt är inte helt ny. Redan för tre år sedan, enligt vad nonstop erfar, föreslogs Pustervik en liknande idé som då ej föll i särskilt god jord. Måhända för att de som kläckte idén inte passade målprofilen, varande män över 35 års ålder vilket ibland får symbolisera själva sinnebilden för icke jämställd musik.
Eller så var det här med jämställda spellistor inte lika hett stoff som idag, där uttalade tjejklubbar med unga kaxiga tjejer som är uppväxta med Destinys Child och Lady Gaga snarare än Bruce och Oasis finns lite varstans sedan något halvår då det verkligen börjat hända saker på den fronten.
Att nu Pvik hakar på känns ärligt talat rätt…ähum..konstruerat.

”Okej, vi har inte så många stora bokningar den veckan, lönen har inte kommit än, så tjoho! vi spikar en vecka med MANSFRITT!
Vi kommer automatiskt få uppmärksamhet, och alla tjejer kommer ju komma hit och vara jublande glada över att bara slippa sådana där manliga sångröster som tar upp massa plats!!”

Äh, jag skall inte vara ogin, jag tycker det är bra att även manliga djs skärskådar sig själva en aning redan innan de packar ner vinylen i väskan. Det är inte särskilt svårt att hitta kvinnliga artister som gör grym musik idag.
Dock tycker jag att mansfritt = ENDAST kvinnliga artister är fel väg, i alla fall om man tänker att gästerna skall ha en bra kväll.
Då är nog 50/50 är en bättre idé, dels på grund av att det är just jämställt, men till sist att det känns mer naturligt.
Jag vill inte gå på en fest med bara killar, lika lite som jag vill gå på en fest med bara tjejer.
Bara att jag troligen skulle gå därifrån med en känsla av att ha blivit lurad på någonting, vallfärda till Dubliners och tigga att de skall spela typ… Grymlings

Med ett 50/50 grepp hade man kunnat smyga in under radarn och spela jämställt utan att behöva slå det i huvudet på någon.
”Jaha, var det hälften hälften ikväll, det hade jag ingen aning om. Jag tycker bara det spelades bra musik”.

Ett virus som dödar alla och det snabbt är aldrig särskilt framgångsrikt i längden, då själva värddjuret avlider utan att hinna smitta särskilt många på vägen.
Ett smart virus är inte skadligt alls, de ligger och lurar i cellerna och förökar sig tills så gott som hela befolkningen bär på det.

Vad vill jag säga med det resonemanget då?
Man planterar inte krokusar med en grävskopa, man använder en liten handspade istället.

pvik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-08-02

    GBG NONSTOP RED. har lätt beslutsångest. Det dödliga sarkomet är bortopererat tillsammans med livmodern men nu är det snart dags för cellgifterna. För säkerhets skull. Tänker på cellgifter dygnet om. För en vecka sen var jag helt på det klara att bara hänga på va Sahlgrenskas läkarstab rekommenderar. Har…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-07-25

En liten näve havregryn En och en halv kopp vatten Täck havregrynen med vatten, rör lite grann Häll salt i Rör med fingret Hipp som happ Veganskt smör eller Nattljusolja ( bra för lederna och musklerna och huden) Ta mikron på medium Två minuter Låt stå en stund så det…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...