Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

”Det är när man börjar se livet som en postorderkatalog som det roliga börjar!”

2015-04-15 av

image2

”Det är när man börjar se livet som en postorderkatalog som det roliga börjar”
säger de.
När man tänker på det man vill ha, väljer ut det, förlitar sig helt på att det ska komma…då kommer det.
Ibland tar det tid, men det är väl alltid lite förseningar hit och dit när man beställer typ badkläder i april-månad, de tar slut i lager och kan levereras först i oktober. Typ.
Men så kanske man vinner en resa utomlands på äckelpäckel-hösten och då passar det juh himla bra ändå!
#ommanärpositivsomfansågåralltingbra

Det låter ju nästan lite för bra, det där med postorder. På gränsen att det blir blir nonchalant och nästan lite överlägset och kaxigt på något vis.
”Du måste jobba hårt för det du vill ha också!” är det någon som säger då.
Jo, det tror jag också på – men kanske inte på det sättet som man vid första åtanke tror.
Ett jobb kan ju vara väldigt roligt också. Och när det är roligt så tänker man inte lika mycket på hur mycket jobb man lägger på det.

Just nu är det mycket som händer inombords hos mig. Mycket tankar som snurrar. Speciellt när det kommer till företaget JoJomen som jag har haft i lite över ett år nu. Enskild firma. Är både livrädd och jättetaggad inför 2015. Allt pappersarbete med nummer, koder och blanketter hit och dit. Bokslut och deklaration. Vill hoppa av då och då, men samtidigt så…har jag ju precis börjat.
Det är då postoder-katalogen kommer upp i huvudet. Det kanske är just det här jobbiga man måste gå igenom för att komma till THE grej.

Och vem faen är inte rädd för saker man aldrig provat på tidigare?
Om jag skulle kunna allting så hade ju allt varit skétalätt – men också väldigt ospännande och…tråkigt.
Trodde jag skulle dö av nervositet första lektionen jag hade med mina elever på Nya Påvelundsskolan när jag hade tackat ja till jobbet som fotolärare.
Men det går bra. Eleverna snapchattar fula dubbelhaksbilder på mig till sina kompisar, det är säkert ett gott betyg.

11127607_10153849367417178_4386955680876768822_n 

Idag hämtade jag ut dessa: två nycklar till mitt jobb. Mitt JoJomen-jobb.
Jeap, jag har skaffat en lokal. Ett kontor på 12 kvadratmeter + att jag får röra mig i de övriga delarna av den stora byggnaden där Surte Åkeri har sina lokaler. Känns fruktansvärt läskigt. Vet inte riktigt hur det ska gå. Är livrädd. Varför gör jag såhär? Får jag ens ha det såhär? Kan jag det?
Jag vet inte ännu. Och det är ju svårt att veta innan om jag inte prövat på det innan.
Därför kör vi bah. Går det, så går det – går det inte, då har jag i alla fall prövat.
Det låter så oerhört pretentiöst när jag skriver sådär. Jag antar att det är mest ett sätt att peppa mig själv. Intala mig att det är OK att det känns såhär läskigt och konstigt på samma gång.

Som det ser ut just nu i lokalen är det ljusrosa väggar och blågrå heltäckningsmatta. Precis som det såg ut när min morfar hade sitt tryckeri där på 70-talet. I det rummet jag har så tror jag min mammas kusin suttit och jobbat. Det är ganska häftigt.
Trots det, gamla familjeband som sitter i målarfärgen på väggarna ska jag göra om där inne. Sätta min prägel på det. Hur vet jag inte ännu, men det kommer…

Föresten,
första juni flyttar jag. Mitt andrahandskonrakt på den här lägenheten jag bor i nu går ut i sommar,
men nu har jag fått tag på en ny med förstahandskonrakt! Det blir dubbla hyror ett kort tag, men jag tror det kommer att lösa sig.
Är just nu bara så himla glad att jag få bo kvar här. Det känns lite för bra för att vara sant.
Har lipat som faen över detta just för att…det är för bra. Det är overkligt.
Det går bra nu. Och det hoppas jag att det fortsätter göra.
Och om det inte gör det – så är det någon mening med det.
Och…då ska det ju vara så, och då är det ju bra.

Puss och kram, fred och kärlek!
Med vänlig hälsning Josefine.  

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-10-10

Biopremiär:  11 oktober 2019 på Hagabion Regi: Nick Broomfield Medverkande: Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Ron Cornelius mfl. Längd:  102 min Redan ett par sekunder in i filmen börjar jag lipa av anslaget och orden, och sen fortsätter dokumentären om artisten LEONARD COHEN &hans flamma MARIANNE IHLEN att beröra hela vägen ut. Först får…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...