Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Helgmålsbön

2015-04-24 av ozelot

14647496…Öppnar Klädoteket igen på Amiralitetsgatan 2 i Majornas hjärta. Klädoteket fungerar som et slags schysst storasyskom där du mot en viss insats kan låna fritt ur dennes garderob. Invigningsgalej ikväll fredag 24/4 18-22, och det blir djs och sånt däringa ni vet..

***

..Firma Werne & Albatross kör sin sista uppesittarkväll på HAK. Scandic Europas HAK vill lite grann ta över Clarions Posts Turf, fast på ett lite modernare, öppnare sätt. Orka stå och ljuga när en head executive öppnar plånkan liksom och frågar ”vad jobbar du med?”. Ikväll ansluter Maria Grahn från självaste Nationalteatern.
After Work @ Hak // Live: Amanda Werne & Albatuss + support: Maria Grahn // 18-02 // Fri entré // Mer info

***

..det är väl kanske inte så ofta man liksom glider in på Kajskjul 8 för en konsert så länge man inte är särdeles nyfiken på vad västkusttrubaduren Stefan Andersson haft för sig det senaste decenniet, men ikväll så….kanske?
Detta årets och förra årets värmlänning i världen no 1 – Mattias Hellberg – spelar nämligen just här ikväll och det kostar bara 100 spänn i en av Göteborgs bästa eventlokaler innan Götlabettlarna slog sina klor i ”fastigheten”.
Vi som såg Mattias i Kungsten förra helgen vet ungefär vad vi har att väntar oss: det är ensamt med en enda elektrisk gitarr, rått och lite naket med melodin och rösten som fyrbåk i skumrasket.
Mattias Hellberg @ Kajskjul 8 // Fredag 24 april 20-01 // 100 kr

Examenstider är det. Det gäller även Fotoprogrammet på Valand som tar flyttlasset till Röda Sten. Mer om detta här.

***

MEXICAN!
SURF!
THUNDER!

BURRITO!!!
FIRE!!!

Ni fattar ingenting va? Lugn, det finns obsklasser och den är förlagd till Holy Moly fredag 24 april 21-01

***

Linda Pira är ett fenomen på scen och med Redline och Salazar Bros i ryggen måste du stelopereras för att inte dansa. Vi som satt på läktaren under P3 Guld hamnade snart på scen.
Ikväll på Trädgårn.
Linda Pira // 22-03 men sms:a här för halva entren till midnatt typ // 200 kr

***

…Lördag 25 april (min namnsdag!) är det vernissageGöteborgs Konstskola. Det är alltid kul att gå och titta på saker som kanske inte nått ända fram än men som ändå bär på ett omisskännligt frö av framtid för sig.
Göteborgs Konstskola // Första Långgatan // 12-16

***

… á la London designmarknad har på fem år blivit en tämligen etablerad begivenhet. Nu är det dags igen och denna gång på Auktionsverkets Kulturarena. Hela helgen lång. Något relativt nytt i sammanhanget är att de tar entréavgift, visserligen bara 30 kr men det känns verkligen inte marknad à la London
à la London @ Auktionsverkets kulturarena (Tredje Långgatan) // Lördag & söndag 11-16 // Entre 30 kr (under 12 gratis)

***

Kortfilmsfestivalen GBG Shorts är öppen för alla, såväl filmmakare och publik. Nu visas resultatet av det senaste årets kulturgärning på Hey, it’s Enrico Pallazzo på lördag.

BunkerFesten kan ses som en slags central ambassad till Gamlestadens Jazzfestival som också pågår just nu (25 april 2 maj). En herrans massa sköna gig med det sympatiska konceptet picknick. Det vill säga: Då stället i sig vare sig har kök eller bar får du ta med ditt eget. Ni fattar.
BunkerFesten // Victoriaskolan Engelbrektsgatan 1 // 19:30 öppnar det // 80 kr

***

…Ni som missade ovan nämnda Mattias Hellberg på Kajskjul får ny chans lördag kväll. Gourmetitalienaren Enoteca Maglio på bjuder på värmländsk pesto till maten. Entrén är fri, men boka bord. Specialmeny för kvällen.
Enoteca Maglia från 19.45 // 031-14 24 00 eller enotecamaglia@mail.com

***

…Man behöver inte alltid gå över ån efter eldvatten. Eldvatten var något Cornelis W var särskilt förtjust i, men han lämnade efter sig en av Sveriges största låtskatter. Ständigt aktuell är väl Polaren Pär och ensamkommande Grimasch om morgonen
Corneliskväll på Hammok // Karl Johansgatan i Majorna (mitt emot Hängmattan) // Lördag 25 april 20:00 // 20 kr som du är snäll och lägger i kollekten minst.

Gamla hippieflum-bandet Träd, gräs & stenar uppbackade av The Hills gör en konsert på Folk i kväll. Biljetterna (200 kr) är så gott som slut, men klubben är öppet samtidigt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-09-15

   Gilda Stillbäck har föreställning på Teater Trixter. Hon har bott nåra år i Paris och har två barn. Hon kommer in på scenen och ska gestalta Ingmar Bergman, det är svårt bara det! Hon tittar på en jättekudde. Ropar åt inspicienten och ljussättaren –”Hallå kan vi få lite mera…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...