Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

HDK studenter flyttar in i paradvåningar efter examen

2015-05-05 av ozelot

Snacka om väl förspänt och att kratta manegen för den privilegierade medelklassen med föräldrar i Floda och Lerum! Sån lyx får nog sällan elever från fordonsgymnasiet uppleva ty i mitten av maj flyttar 26 HDK-studenter in i två paradvåningar i centrala Göteborg! Här kommer de att visa sina examensarbeten och förhoppningsvis visa på alternativa sätt att se verkligheten och samhället. Ja minst sagt alternativt…

GODKÄND heter utställningen som alltså är slutpunkter för ett gäng privilegierade studenter som gått svindyra gratis utbildningar inom design och mastersprogrammet i de fashionabla lokalerna på Kristinelundsgatan.

”Tiden, handen och materialkunskapen” utgör utgångspunkten för det konstnärliga undersökandet hos studenterna, vilket väl i princip kan innebära vad som helst.
MazreilezrummenI utställningen, som pågår under två veckor med start klockan 13.00, lördagen 16 maj, ”visar studenterna både bredd och djup inom konsthantverksfältet.”

Jojomen…

En grupp keramiska föremål ”visar kontrasterna mellan de som har och de som inte har, som ett inlägg i den infekterade tiggeridebatten”.

Verkligen!

Äh, jag bara raljerar lite, är så snäll så snäll..

Högskolan för design och konsthantverk vid Göteborgs universitet.
”Godkänd” – Examensutställningen för kandidat- och masterstudenter från Konsthantverksutbildning, inriktningarna smycke-, textil- och keramikkonst,
När: 16–24 maj med vernissage den 16 maj kl. 13.00–16.00
Var: Vasagatan 33
Öppettider: 12.00–18.00 (mån–fre) 12.00–16.00 (lör–sön)

Facebook: https://www.facebook.com/events/680051718767882/

Kommentarer på HDK studenter flyttar in i paradvåningar efter examen

 1. gabs

  1. just det, det är BARA privilegierade medelklassen som e blasé nog att gå en konstutbildning. Bara sånna som har råd att bry sig tillräckligt lite om livet för att försöka skapa något ur sitt lidande…
  2. alla utbildningar i sverige är svindyra gratisutbildningar… Tack Sverige!
  3. Get off your high horse, är bloggande journalistik?

 2. Hej, Gabriela Castro, du lyckades just med att bevisa att du inte är privilegierad medelklass då du inte förstår den uteslutande och hårt ironiska tonen som vi håller här på Göteborg nonstop.
  Du måste bli lite mer blasé och släppa hammaren och skäran så kanske du också kan få fatta koderna.
  Inlägget var vinklat på ett visst satiriskt vis vilket har medverkat till att fler har läst texten med inbjudan: Några tusen än så länge.
  De borde betala mig.

  2. Nej, de är de inte alls för övrigt och de konstnärliga utbildningarna tillhör de dyraste – även i förhållande till det de ger tillbaka i samhället.
  Se här:
  https://www.hsv.se/publikationerarkiv/pressmeddelanden/2007/studenternakostsammamenhogpresterande.5.5b73fe55111705b51fd80004005.html

  3. Om bloggande är journalistik? Vad skall jag svara på det? Många – de flesta t.om journalistiska organ har ”bloggar” så ja det kan det definitivt vara. Det handlar om ett annat mer direkt tilltal och kan absolut vara journalistik.
  Jag har ingen häst utan bor i en cykelkällare, därför jag är både hjulbent och kobent.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-09-16

Det var storm ute men Pallin var på plats på 24 kvm i Sockerbruket för att langa kablar och fixa ljuset och instruera i hur man sköter ett mixerbord för DJ:s. Min uppgift denna blåsiga afton. Jag kombinerade spotifylistan med ljudet från en gammal dammig Zappavinyl med mkt prat. Först…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-09-19

Sägnerna går om lurifaxen Greve Rutger Tombola som sökte en borgerlig hatthylla i just det ögonblick som Dadaismen skapades City brusar likt en havssnäcka medan hösten gör sitt intåg Unik nyskapande platta av Iggy. Kombination av jazz och pop Lugn skön stämning Vilsam att lyssna på Hör inte vad han…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...