Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Sounding Room 2015 i Botaniska

2015-05-13 av ozelot

soundingMellan den 14-17:e maj visar elever från Högskolan för Scen och Musik ljudkonst, installationer och performanceverk i Botaniska trädgården och Änggårdsbergen. Vernissage hålls kl 14:00 torsdagen den 14:e maj vid ingången.

Tider:

Konstverken visas från 14:e till 17:e maj mellan 9:00 och solnedgången eller dygnet runt.
Växthuset har öppet 10-17.

Handledare: Staffan Mossenmark

Medverkande:
Klara Andersson
Tommy Carlsson
Arvid Ehrlén
Jakob Jonsson
Madeleine Jonsson Gille
Olle Petersson
Max Wainwright

———————————–

”Du är här” – Klara Andersson

Platser förhåller sig till varandra. Som skogen förhåller sig till staden, som utomhus förhåller sig till inomhus. I Änggårdsbergen står en skylt som pekar mot staden. Som för att sammanföra platserna och sticka hål på illusionen om att vi är i naturen.

http://klaramariasofia.blogspot.se/

Plats: vid Finnsmossen

———————————–

”Den Sprickande Trädgården” -Tommy Carlsson & Anna Rosengren

Den sprickande trädgården är en fiktiv audioguide. Den beskriver oss människor på samma sätt som vi brukar beskriva djur och natur. Den sprickande trädgården är en fantasi som bottnar i vår invanda verklighet och vårt begär att definiera, förstöra och längta bort från den.

Röst: Birgitta Ulfsson
Text: Anna Rosengren
Musik: Tommy Carlsson

http://ljudandelandskap.tumblr.com/

Plats: Den Sprickande Trädgården är platsspecifik för 8 platser och går att lyssna på via audioguiden OnSpotStory. Det går att ladda ner som app eller lyssna på direkt via din smartphone: appg.me/st från och med 14/5.

———————————–

”Chance Procedures” – Jakob Jonsson & Arvid Ehrlén

En dubbelpendel är en modell över en naturlig process när två sammankopplade pendlar samtidigt rör sig. Modellen är ett populärt exempel på ett dynamiskt system – där oändligt små förändringar i de initiala förutsättningarna kan växa obegränsat över tid och orsaka vitt skilda rörelsemönster. Det blir därför omöjligt att förutse hur ofta klockorna kommer att träffas av pendeln.
Musikalisk komposition innebär ofta nedtecknandet av förutbestämda aspekter av ett musikaliskt flöde. I postmodernistisk tid har dock nödvändigheten i detta kommit att ifrågasättas mer och mer. Kompositörens inflytande över resultatet har ofta förflyttats från pennan till konceptet. Hur lite inflytande över resultatet kan man ha och samtidigt göra anspråk på detsamma?

Tack till:
Åke Jonsson,
Kjell Carlsson
Morups smedja

Plats: Vitsippsdalen

———————————–

”Minnenas Tid” installation – Madeleine Jonsson Gille

En meditativ installation med glasskålar i Vitsippsdalen. Gå dit och lämna en tanke i en av skålarna, låt tanken sedan dunsta med vattnet.

Plats: Vitsippsdalen

———————————–

”First/Second/Third Space Acupuncture” – Olle Petersson

Vandra och leta dig in i gränslandet mellan den första, andra och tredje rummet. I växthusets artificiella miljö bråkar tio artificiella ljud om utrymmet på samma frekvens, där dina rörelser i det fysiska rummet påverkar vad du ser, hör, gör och du skapar själv ditt fjärde rum.

Plats: Botaniskas Växthus. Hörlurar och instruktioner finns vid växthusets entré.

———————————–

”Letspö” – Max Wainwright

Jag spelar på saker jag har byggt och är främst intresserad av hur man skapar ljuden och vad det är som låter, snarare än hur det låter. Nu har jag gjort ett letspö så att man kan lyssna under vattnet. Spöet är gjort av bambu från botaniska trädgården.

www.maxwainwright.com

Plats: Botaniska trädgården och Änggårdsbergen (se kartan)
Plats: vid Finnsmossen
Fri eller frivillig entré

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-11-28

  Jag hade verkligen inga planer på att ta mig ut i regnet ikväll men så såg jag att TRISTAN HONSINGER skulle spela på BRÖTZ och på en sekund drog ja på pälsen & cyklade dit. Jag träffade Tristan i Berlin för nåra år sen,  på SOWIESO, ett ljuvligt ställe…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-11-17

3 Avocado 1 halv burk röd tångkaviar 1 halv burk svart tångkaviar Hackad rödlök Havregrädde Droppa i citron 1-2 tsk En liten korv tartex Blanda alltihop till en goja.Det skulle bli en sås men det blev ingen sås,det blev en GOJA. Ätes på midsommar eller jul.

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...