Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

”Kan jag bara få gå och gömma mig här i hörnet och kräkas lite först?”

2015-05-16 av

1

Klockan är 07:26 och jag har varit i vaken i lite över en timme. Jag sitter just nu och googlar fram vilken hårsalong jag ska befinna mig på om ca 1,5 timme. Där jag jag möta upp E som har titeln THE brud i mina ögon idag då det nämligen är dags för årets absolut första bröllopsfotografering. För första gången så är jag faktiskt inte särskilt nervös, även om det nu var ett tag sedan jag fotograferade just bröllop. Tidigare gånger har jag varit
”Kan jag bara få gå och gömma mig här i hörnet och kräkas lite först?”-nervös.

Eller, näe. Där tog jag i. Men ändå, ”illamående”-nervös har jag varit många gånger – men inte idag.
Till skillnad från igår (som bilden ovan visar; fantastisk sommarkväll där mammas katt Blenda fick agera modell) så lyser solen med sin frånvaro. Det är en gråmulen himmel som känns som det kan släppa ned världens skyfall vilken sekund som helst. Hoppas INTE på’t, samtidigt som jag ändå inte har något emot det här gråa vädret. Tror jag ändå att det kan bli rätt coola bilder; lite vackert vemod och gråskala, inte så mättade färger etc.

Det blir bara en halvdag idag. Jag är med under ungefär fem-sex timmar på bröllopet och fotograferar förberedelser, porträtt och vigsel. Det är ett lantligt bröllop där vi kommer fotografera en del på en familjegård strax utanför Alingsås. Vi var där och rekade för ett par veckor sedan. Finns både höns, katter och stora fina ladugårdsdörrar att fotografera tillsammans med.

Slutligen hurrar och ”tjoho:ar” jag för min morbror Charles som skulle ha fyllt år idag
om han hade varit vid liv. Jag fick aldrig träffa honom då han dog i en bilolycka när han var i min ålder (22).

”And the only man you ever loved
You thought was gonna marry you
Died in a car accident when he was only 22
Then you just decided, love wasn’t for you”

Idag är Charles och jag grannar. Han ligger på Kyrkogården i Surte, några hundra meter från min lägenhet. Hälsar på honom ibland. Han fick en flamingo av mig och mamma häromveckan. Tyckte jag va fint.
Glá lördag!

Puss och kram, fred och kärlek!
Med vänlig hälsning Josefine.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-02-11

Det är så lätt att glömma bort hur mkt man får av andra människor. Hur vi sår frön i varann. Hur vi skapar varann genom att se varann och bekräfta sidor i varann som vi inte hade upptäckt på egen hand. Hur vi planterar in kunskap i varann på ett…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-02-17

    En ny CAPISSO har jag hittat!  Jag gick på PONTUS TORSTENSSONS vernissage efter Bosse Winbergs begravning & blev lite lättare till sinnes på Bengans. Jag satte mig jämte två tyska tjejer och väntade på Nikke Ström som också skulle dit. Flickorna tyckte att tavlorna va trevliga, de hade aldrig…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-11

I kvällens första set inleder saxofonkvartetten Phones 4 med att röra sig i en stor cirkel i rummet de stöter ut varsitt ljud åt gången det är långt  mellan tonerna och vandringen pågår länge. Det finns en spänning i ljud som flyttar sig. Till slut så samlas gruppen på scenen…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...