Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Men för att klara lånen fick du ge dej ut på turné efter turné. Fläderblommor doftade och äpplen mognade men du var aldrig med.

2015-05-18 av

Maj_0757-2webb

Efter bröllopsfotografering, deklaration, telefonköer till både Skatteverket och Visma (ni är bäst och jag älskar er mer än vad jag älskar äppelpaj) så lämnar jag ännu en gång Sollebrunn och åker hem mot Surte.
Men innan vi, mamma och jag, gjorde det hann vi göra med några ärenden i stan. Besiktiga bilen t ex. Besiktningsgöbben i verkstan var en gó göteborgare som flyttat från stan ut till Gråbo. Han pratade fint på übergöteborgska, eller så tyckte att det lät fint bara för att han sa bra grejer om mammas lilla Opel och lät den köra vidare ut i stora vida världen.

Maj_0764Webb

Efter många ”om”, ”men”, ”kanske”, ”nej”, ”vet inte” och ”bestäm du” körde vi höger i rondellen och in till Nolbygårds Ekocafé. Här var vi jämt förr, men efter det att jag flyttade till Surte så…blir det ju inte så ofta att man hänger i Alingsås liksom. Men nu hade vi ju vägarna förbi och dessutom ett outnyttjat presentkort att använda oss utav. Fikaaaaaaa…

Maj_0693webb

Vill ha ett kök som jag också han ha stora byråer i och inreda med bröd som inredningsdetaljer.
Caféet ligger strax utanför Alingsås och serverar förutom rejäla smörgåsar och bakverk en soppbuffé varje vardag, vi kom dock strax efter lunchtid och tog varsin smörgås.

Maj_0686webb

Nolbygård bakar allt bröd och bakverk själva – och allt är ekologiskt. De senaste tiden har de även börjat göra lite rawfood-fika som jag tycker är himla kul. Är ingen megaexpert på raw wood själv. Ännu. Men jag planerar på att bli för det är himla kul och inte alls särskilt svårt som man kan tro. Det svåra är att…bara börja, liksom. Komma på recept och sånt där, men det är det ju även till vardags med typical vardagsmat också så…ja, you fatt what aj mean.
Få slänga opp något raw food-recept här någon gång. Bara för att det är skoj.

Maj_0701webb

Jag tycker om Nolbygård för flera olika saker. Dels för att det är så gott och väldigt mättande, men också för deras tänk att hålla sig så närproducerade som möjligt. På uteserveringen promenerar hönorna ute på gräsmattan och de odlar massor av saker i växthusen på tomten. Det är fint.

Den där närproducerade biten gäller inte bara maten och bakverken, utan också det kulturella då de titt som tätt bjuder in lokala band och artister (Dinkytown har bland annat haft sin verksamhet här!) att spela på deras lilla scen längst in på caféet. De har även en ny konstnär varje månad som får visa upp sina alster.
Jag har faktiskt ställt ut här för några år sedan, och ägaren kom faktiskt fram till mig den här eftermiddagen också och frågade om jag kunde tänka mig att ställa ut igen. Ju mer jag tänker på det såhär efteråt så tror jag att det skulle vara riktigt kul, men till skillnad från förra gången skulle jag nog vilja ha något tema eller vinkla det på något annat sätt än tidigare då jag bara visat upp ett par bilder jag är stolt över. Den här gången vill jag att…besökaren ska tänka till lite, lite mer än bara bilder. Gärna en dokumentation av något slag.

Hur det blir eller vad det blir vet jag inte, och
om det blir en utställning överhuvudtaget så lär det bli nästa vår.
Vi får se vad som händer, helt enkelt…
Maj_0690webb

Alingsås kallas ju oftast för caféstaden. Jag vet inte hur många det finns nu för tiden, men när jag gick sista året på gymnasiet (2012?) så fanns det 27 stycken caféer runt om i stan. Det har säkert kommit till och fallit bort en hel del under de senaste tre åren – trots det har jag alltid haft svårt att hitta något som jag fastnat för. Som inte bara serverar fikonmarmeladsmackor för sjuttioelva kronor, utan något man kan komma och få en enkel ostfralla och en kopp kaffe – and so ärre brao so liksom.
DET har de här på Nolbgård, och det gillas.

Ska också sägas att de faktiskt har fikonmarmeladmacka också, men den kostar itne sjuttioelva kronor och den är faktiskt skitgod (och ger många likes på instagram har jag sett. Testa själva. Himla viktigt sånt där jöh…).

Maj_0707webb

Hej från badrummet! Här inne hänger faktiskt en utav mina bilder. Det är en lite mer ”dreamy”-variant i massor av mättade färger som jag pusslade ihop av fem stycken olika bilder. Så, om ni någon gång får för er att besöka Nolbygård, går på toa och har inget att kolla på när ni tvättar händerna så kan ni alltid slänga en blick åt höger – där hänger min bild.

Skoj skoj!
Maj_0699webb

På uteserveringen har de ett litet tåg! Det är så himla snyggt, och går ihop så mycket med inredningen inne på caféet. Det är små miniatyärtåg, broderade mönster på dukar, fotografier, leksaker, stora tavlor och tralla la….

Maj_0749webb

Vi bestämde oss för att ta en närmare titt…Maj_0723webb

Så himla gulligt! Om jag flyttar till ett litet hus någon gång (som jag faktiskt vill göra…en vacker dag) så vill jag också ha ett gammalt fordon i min trädgård. Min syster pratade om att hon skulle ha en folkvagnsbuss som typ ett växthus. Hade varit så himla fint att ha någon klängväxt, typ murgröna eller något liknande, på någon gammal bubbla eller något.
Får bli ett senare projekt.
Nu ska jag ju snart flytta till en ny lägenhet. Den har ingen gräsmatta – men däremot en liten uteplats! Får dessvärre inte plats med en bubbla där. Får som sagt bli ett senare projekt.

Maj_0718webb

Hej då Nolbygård! Vi ses.

I skrivande stund sitter jag hemma i Surte. Snart ska jag vidare till min JoJomen-lokal och börja måla väggarna. Tänkte visa er hur det går för mig och hur det är tänkt att det ska bli. Får göra det i nå’ videoinlägg eller något. För snart ska ni juh valfärdas dit och bli fotograferade allihopa, tänkte jag. Fett med bra, jao!
Hurra!

Puss och kram, fred och kärlek!
Med vänlig hälsning Josefine. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-10-10

Biopremiär:  11 oktober 2019 på Hagabion Regi: Nick Broomfield Medverkande: Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Ron Cornelius mfl. Längd:  102 min Redan ett par sekunder in i filmen börjar jag lipa av anslaget och orden, och sen fortsätter dokumentären om artisten LEONARD COHEN &hans flamma MARIANNE IHLEN att beröra hela vägen ut. Först får…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...